Bemer, den ultimata återhämtningen?

lördag 25 februari 2017 - 17:58 | 0 Kommentarer

Idag fick jag testa på en maskin som heter Bemer. Eller maskin är det väl inte riktigt, de är en matta som man ligger/sitter på.

 

Bemer

Bemern sätter igång mikrocirkulationen i kroppen så att man snabbare kan återhämta sig från t.ex träning och skador. Den minskar också skaderisken och stärker immunförsvaret och minskar infektionsrisken i kroppen. 

 

Jag fick testa den på gymmet idag och inledde min träning med att sitta i en solstol med Bemern. Jag fick ha på ett "före träning" program och sen fick jag börja träna. Jag gjorde ryck och frivändningar plus lite assistansövningar. Jag strechade inte och gjorde heller inga små uppvärmnings övningar förrän jag tog i stången. Med stången värmde jag upp lite och då märkte jag hur rörlig jag var i höften och vristerna där det ofta krävs lite uppehåll för att de fungera som det ska.. Axlarna protesterade inte och armbågen var glad och nöjd med att pressa 55kg över huvudet. När jag var klar fick jag sätta mig i stolen igen och då körde vi ett längre "efter träning" program. 

 

Denna Bemer fungerar så att det finns någonslags bemer-strålning som gör att kroppens minsta blodkärl, kapillärerna, börjar jobba. Den uppfanns för astronauterna som behövde hålla blodcirkulationen igång i rymden och efter det har läkare och idrottare börjat använda den. I Tyskland är detta en jättestor grej och Bemern har funnits i Finland redan i flera år.

 

Jag hade ärligt talat aldrig hört talas om det men var superglad att få testa den idag. Jag märkte nog ingen plötslig förrändring i min kropp men träningen gick väldigt bra idag så är nog taggad på att testa den igen faktiskt. Lägger ännu in här en video med Tero Pitkämäki som berättar om hans erfarenheter med Bemern om det är någon som blev intresserad.

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/2goA6iT2nmQ/hqdefault.jpg?r=50307]http://www.youtube.com/watch?v=2goA6iT2nmQ[/embed]

Kategorier:

Träning

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar