Blogglista om jobb och karriär

tisdag 1 augusti 2017 - 09:50 | 0 Kommentarer

Förra gången jag bloggade var det dagen före midsommar och då var planen att jag skulle blogga mera. Det sket sig. Så nu lovar jag inget för jag kan tydligen inte hålla det. 

Idag tänkte jag fylla i blogglistan om jobb och karriär eftersom jag börjar vara seriöst taggad på att skolan ska börja igen. Ser fram emot att fylla i schemat i min kalender, krångla med något slöjdprojekt och vara "tvungen" att ha byxor på mig på dagen. (lite skämt, mycket sanning)

 

Så nu kör vi! 


När jag var liten ville jag bli: 

Vad jag kommer ihåg hade jag ingen stor dröm om något yrke när jag

 var liten. Det finns många som har drömt om att bli lärare sedan de var små, jag bestämde mig för att bli lärare några månader innan ansökningstiden gick ut.


Nu jobbar jag som/studerar jag till:

Jag studerar till klasslärare och trivs superbra med valet. Jag är nog en lärarinna, inte bara mellan 8-16 utan dygnet runt. Jag berättar t.ex. saker alltför tydligt, vilket alla i min närhet är väl medvetna om. 


Det här har jag jobbat med under min karriär:

Jag har sålt sommarblommor, varit simlärare, dragit olika slags gymnastiktimmar för barn, vuxna och pensionärer (inte samtidigt), jobbat på åldringshem och jobbat på dagis och skolor. I juli har jag också målat några hus.


Det bästa med mitt jobb eller utbildning är:

Att jag är säker på att jag vill jobba med det i framtiden. Att gå i skola känns därför inte onödigt eller slöseri med tid. 

IMG 20170304 WA0000

Iaf till 90% av tiden. När man läser till en finska grammtik tent kan mycket kännas värdelöst.


Så här ser en vanlig dag ut på jobbet:

Nu jobbar ju inte jag fulltid och det finns ingen rutin på peffan, alla dagar ser lite olika ut. Men ofta sitter jag och lyssnar när något professor föreläser, dricker kaffe och slöjdar.

IMG 20170202 WA0000

Ibland får man ligga på en madrass och leka med iPads..

Ett karriärsmål jag har:

Just nu är ju målet att bli färdig och helst inom utsatt tid. Sedan är väl målet att få en anställning. I Österbotten kan det vara ganska svårt. Som det största målet och det mål som jag säkert aldrig får bekräftat är att eleverna kommer att gilla mig och respektera mig och att jag faktiskt klarar av att lära dom små liven något.


Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet:

Jag är väl den högljudda, pratsamma typen. (någon som är chockad?)


Ett arbete jag inte skulle kunna ha:

Tyvärr måste jag säga att jag inte skulle klara av att ha ett jobb där jag skulle jobba helger, kvällar och nätter. Stor applåd till de som får det att fungera med familj och socialt liv. 


Mitt drömjobb:

Måste vara tråkigt och realistisk och säga lärare. Om jag ska vara orealistisk skulle jag vilja säga idrottare. 

IMG 20170105 170337

Kategorier:

Lista

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar