Dethär med skönhet..

fredag 12 februari 2016 - 13:24 | 3 Kommentarer

Ja hörni. Det har varit mycket diskussioner om skönhetsingrepp och ifall det är rätt eller fel. Denna diskussion har fått mig att gå in i mig själv och verkligen tänka efter hur jag känner. I min gren görs mycket boob-jobs och det diskuteras även där ifall det är en del av sporten eller ifall man kan klara sig långt utan silikon. När man går ner i fettprocent försvinner också brösten som till stor del består av fett. Att ha bröst eller skapa en illusion av bröst ger bättre fysik från sidan och det är oftast för den orsaken body eller bikinitjejer lägger sig under kniven.

Klart det har funnits funderingar på om jag ska göra inlägg eller inte men mina funderingar har alltid slutat med ett nej, det ska jag inte göra

Varför vill jag inte göra det då? För det första tycker jag att med inlägg i bikini-övredelen ger väldigt mycket och man kan lätt skapa illusionen av bröst. För det andra vill jag inte gå runt med bröst som jag kan sätta kaffekoppen på. (ja det finns naturliga alternativ och man behöver inte skaffa så stora men jag försöker måla upp en bild här!) Dessutom förstår jag inte 1. varför man skulle offra 3 månaders träning i att återhämta sig efter en operation och 2. varför någon som tränar 6ggr i veckan skulle vilja ha större bröst!? Jag tycker mina bara är i vägen när jag tränar, hänger och flänger i ögonen. 

 

Sen kommer vi till den heta punkten i diskussionen. Är det fel att alternera sitt utseende?

Jag är av den åsikten i nästan alla diskussioner att "om du inte skadar någon annan kvittar det mig vad du gör bara det gör dig lycklig" 

Ja, det är fel att samhället sätter standard på utseendet

Ja, det är fel att kvinnor inte kan känna sig naturligt vackra

Ja, det är fel att männen behöver lägga sig under kniven för att vara sexiga (det enda männen behöver göra är skaffa sig skägg och six-pack)

Men om du vill göra en bröstförstoring har jag enligt mig ingen orsak att dömma dig eller dina bröst. På samma sätt som du inte har någon rätt att dömma mina starka-hänga-och-flänga-i-ögonen-bröst.

Sen om stora bröst gör dig till en lyckligare människa har jag svårt att tro. 

Bröst är två fettklumpar som ska ge mat till din avkomma, inget annat. 

Och kvinnligheten sitter visst i brösten, det är kvinnligt att kunna amma och jag är ingen expert eftersom jag själv inte har barn men har jag lärt mig något här i livet går det lika bra att amma med stora bröst som med små bröst.

Silikonbröst däremot är det mycket svårare att amma med.

 

3

Kommentarer

 • Mumin

  12.02.2016 21:35 (2 år sen)

  Hej! Jag tycker det är onödigt att skriva sånhär inlägg, speciellt när det innehåller bs och när du inte har erfarenhet själv. Fel är det ju att göra ingrepp ifall man känner att man gör det för någon annan än sig själv, men så är det med allt (du ska inte använda smink för nån annan, träna för nån annan..). Att skapa implanter för mig vore åtminstone ett beslut om att vara mer "sexig" och feminin för mig själv, vilket jag anser är en konkurransfördel i livet (precis som att vara smart, utbildad, tränad osv..). Sedan finns det ju en gräns med vad som ser sofistikerat ut och vad som inte. Jag tror många idag gör ingrepp utan att folk ens vet om det, för det ser naturligt ut. Sedan att det skulle ta 3 månader att återhämta sig är inte sant, vet från vad läkare har sagt och vad de som gjort ingrepp sagt. Man får inte träna hårt på 3 veckor, inte så farligt om man verkligen vill ha förändring på sin kropp. Sedan har jag nog aldrig hört att någon skulle ångra att de opererat sina bröst. Sedan när vi talar om fitness världen och män så är det nog lite mer än skägg och abs som räcker, då kommer man ju in på frågan om steroider, vilket sedan igen är varje mans individuella beslut.


 • Mk

  14.02.2016 20:19 (2 år sen)

  Bästa inlägget i silikon-bröst debatten hitills, tack!

  • Elin Hassel

   15.02.2016 12:28 (2 år sen)

   Tack! <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.