Hur svårt kan det vara?

fredag 10 augusti 2018 - 18:28 | 1 Kommentarer

Fredagen till ära tänkte jag dela med mig av en vidoe som jag snubblade över förra veckan. Så synd att jag inte kom på att skriva om detta under USA veckan eftersom detta tangerar ämnet.

 

Jimmy Kimmel har ett tv program i USA, Jimmy Kimmel Live. Ett segment i programmet är att de går ut på gatan för att fråga människor olika saker. Detta klipp har att göra med geografi.

 

Jag vill bara inleda detta inlägg med att du tittar på denna karta och försöker namnge så många länder som möjligt.

public domain world country outline map

 

Hur många kan du?

 

 

 

Kunde du en är du bättre än de flesta Jimmy Kimmel frågade.

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/kRh1zXFKC_o/hqdefault.jpg?r=4968]http://www.youtube.com/watch?v=kRh1zXFKC_o[/embed]

Detta är verkligen sorligt. Jag är besviken på världen, att man faktiskt inte kan peka ut ett enda land i hela världen är helt otroligt. Att man inte ens "fuskar" och säger sitt hemland!

Det som jag tyckte var intressant är att många trodde att Afrika är ett land. Den ena killen trodde också att Alaska (som hör till USA!?) var Island eller Grönland. Suck.

En tjej var till och med "högt" utbildad och kunde ändå inte nämna ett enda land.

Det är skrämmande..

 

Vad tycker du? Kommentera här under!

1

Kommentarer

  • Julia Holmqvist

    12.08.2018 20:40 (4 månader sen)

    jag har sett dendär videon - helt sjukt! MEN sen får man nog vara lite kritisk också, hur många har de frågat egentligen och självklart har de valt ut de mest korkade och dummaste svaren till videon. Tror man får ta det med en nypa salt. Många i USA som jag känner vet nog lika mycket geografi som mig :)


Skriv kommentar