Nå äntligen...

onsdag 1 mars 2017 - 12:30 | 0 Kommentarer

Jag vill inleda detta blogginlägg med att gratulera Finland. ÄNTLIGEN får alla människor gifta sig med den person de älskar. 

 

För oberoende om du vill gifta dig med en man eller kvinna tycker jag du ska få göra det. Jag fattar inte att vi ännu 2017 funderar på om en människa som älskar en annan människa ska få gifta sig eller inte. 

 

Det är synd att religösa samfund nekar människor denna fantastiska glädjefest men jag tycker heller inte att vi ska tvinga kyrkan att börja viga homon. Giftermål har i grund och botten inget att göra med kristendomen (rätta mig gärna om jag har fel) utan giftermål handlar väl mera om att fira kärleken man har för varandra inför sina nära och kära (och att det blir lättare med pappersarbete ifall man skiljer sig). I kyrkan kan man få välsignelse för sitt äktenskap men du kan ju gifta dig utan kyrkan.. just saying. Jag tycker inte vi ska tråka alla homon i kyrkan bara för att prove a point. Jag skulle inte vilja gifta mig någonstans där alla tycker jag gifter mig med fel kön. 

 

Nåja kom in på lite onödigt sidospår. Nu är Finland äntligen är ett steg närmare jämlikhet. YES!

 

6446464173 d6a2cf38f5 z

Hade ingen riktigt bra bild som relaterar till detta ämne men här är en regnbågsflagga.

 

Kategorier:

Tankar om livet

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar