Nu är jag upprörd!

fredag 20 juli 2018 - 09:46 | 2 Kommentarer

Ingen har missat sommarvärmen som vi har fått uppleva denna vecka. När jag sitter och skriver gradu rinner det svett av mig och Molly har superhett. Att simma svalkar av både mig och Molly men det är svårt att hitta ett ställe att simma på där hundar är accepterade. Så Vasa stad skulle gärna kunna fixa ett sådant ställe. (stranden vid vasklotbron är ett skämt)

IMG 20180718 203716

Jag förstår att hundar inte kan springa löst på allmänna stränder, speciellt då stränderna denna vecka har varit packade med människor. Många människor är rädda för hundar och det förstår jag och accepterar jag. Men någon lösning behöver vi.

 

Jag har inte läst lagen till punkt och pricka men jag vet att det står att hundar inte får vara på allmänna stränder. En kvinna berättade att vi inte får ha hunden i vatten för att det smutsar ner vattnet. En kvinna som jobbade på Vasa stad berättade att jag inte få ha hunden vid stranden för att hunden bajsar på stranden och det är äckligt. Jag vet inte om dessa påståenden står i lagen någonstans men jag vill komma med lite motargument.

 

Hunden smutsar ner vattnet:

- Hur är det med alla måsar som skiter i vattnet då?

- Eller alla utsläpp som görs i vattnet?

- Små barn kissar i vattnet, ska vi bannlysa dem också från stranden?

 

Hunden bajsar på stranden:

- De flesta hundägare plockar upp bajs, inte alla och FY PÅ ER!

- Hur är det med alla som fimpar och skräpar ner på stranden? När bannlyser vi dem?

- Igår plockade jag upp en handfull med glasbitar från stranden, jag har aldrig hört att någon skulle behöva sys för att de steg i bajs. Dock kan man behöva sys ifall man stiger på en glasbit. 

 

IMG 20180719 175653

 

Jag säger inte att hundar ska få vara på allmänna stränder, eftersom många är rädda eller allergiska men om denna hetta ska fortsätta behöver hundarna få vara någonstans.

2

Kommentarer

  • Sandra Neuman

    20.07.2018 11:50 (6 månader sen)

    Och det går ju alltid att hålla hunden kopplad och bara vada ut med den själv :) När vi var i Pargas släppte en tjej löst sin labrador (trots tydliga skyltar om att hundar inte får vara på den stranden) som fick ett skov och tänkte springa omkull mina barn som stod i vattenbrynet :( Jag tycker också att hundarna ska få ha tillgång till vattnet (vid villan brukar vi ha hundarna i vattnet när ingen annan är på den allmänna stranden).


  • Mikaela

    21.07.2018 16:19 (6 månader sen)

    Vid myrgrundsbron, på sundomsidan, finns en strand där hundar är tillåtna och vid Abborrön i sunnanvik är det också många som brukar ha med hunden :)


Skriv kommentar