fredag 24 februari 2017 - 14:55

Proteinbars recept!

Ja det trodde ni inte va!? Idag blir det proteinbars recept på bloggen! Och jag som sa att det aldrig kommer att komma upp recept på denhär bloggen. Så fel jag hade..

 

Taffers grundare visade mig för någon helg sedan detta recept och jag var bara tvungen att dela det här med er också. Han har också räknat ut vad en bit kostar och näringsvärden.

 

Näringsvärden är ju endast riktgivande men ni fattar poängen..

 

Näringsvärden per bit (55-60g)
204kcal / P 14g / K 14,5g / F 9,5g

 

OCH en bit kostar ca 30 cent att tillverka, lite beroende på vilket slags protein och jordnötssmör man använder.. Då kan ni ju tänka er hur mycket en proteinbar från butiken kostar och hälften av ingredienserna i en sån kan man knappt uttala..

 

Nåja håll i er nu för här kommer receptet!

 

Proteinbars

 

proteinbars2

 

proteinbars3

 

proteinbars5

 

proteinbars4

 

(det är här ni ska screenshotta..)

 

Det man behöver är:

1 burk Piltti äppelsylt

200 g havregryn

150 g jordnötssmör (den lite mera rinniga sorten tycker jag passar bättre..)

85 g proteinpulver

Lite mjölk eller liknande produkt

 

Blanda först proteinpulver och äppelsylt till en jämn smet och tillsätt efter det alla de andra ingredienserna. Kan hända att man behöver ta till händerna då..

Sen är det bara att platta ut degen på ett bakplåtspapper med ett annat bakplåtspapper och låt det stelna i kylskåpet ett par timmar.

Efter det är det bara att skära upp i 10 lika stora bitar och vips så var de klara.

 

Dessa bars är otroligt lätta att svepa ihop och smakar riktigt bra. Nu ska ni inte tro att detta recept kommer att revolutionera det franska gourmet köket. Det är ingen efterrätt direkt. Men de smakar bra, innehåller bra ingredienser och kostar nästan ingenting att göra.