onsdag 2 augusti 2017 - 16:00

Våra förlovningsbilder

Idag tänkte jag dela med mig av våra förlovningsfoton som den underbart talangfulla Sofia Ylimäki-Lindqvist tagit! 

 

Elin + Christoffer 00023

Vi bestämde oss för att ta bilderna på kvällen så att vi skulle få ett fint ljus. Problemet var att C hade jobbat övertid och skulle börja klockan 6 varje morgon den veckan så han var trött. Väldigt trött. Det i kombination med att inga kläder passade på mig bådade inte gott inför fotograferingen.

 

Elin + Christoffer 00018

Så bara en halvtimme innan fotograferingen hade jag hunnit byta om ca 20 gånger och varje gång svor jag över modeindustrin och hur ingen förstår att det finns kvinnor som har stora bröst, breda höfter, breda axlar och en överdimensionerad röv.

Så den övertrötta fästmannen står och väntar på att han ska få veta vad han ska sätta på sig, eftersom våra outfits måste ju matcha och den överdimensionerade röven inte passar i något..

 

Elin + Christoffer 00003

Och ÄNDÅ (!!?) lyckas Sofia ta underbara bilder av oss!

 

Elin + Christoffer 00001Elin + Christoffer 00033Elin + Christoffer 00034Elin + Christoffer 00039Elin + Christoffer 00019

Jag älskar denhär mannen. Mest för att han orkar med mig.

måndag 20 mars 2017 - 21:59

Veggovecka!

I helgen skakade jag och min vän hand på att bara äta vegetariskt denna vecka. Detta betyder att jag inte har en blekaste aning om vad jag ska äta på dagarna.

 

Jag ska äta endast vegetariskt vilket betyder att jag kommer att äta produkter från djurriket och lämnar endast bort rött kött, fisk och fågel. Men man har ju alltid gjort mat kring kött och nu ska jag ju göra mat kring ööh.. bönor? Då kommer vi till nästa problem. I need protein! Så jag måste var lite mera uppmärksam med att få i mig tillräckligt med protein. Tror dock inte att det kommer att bli ett så stort problem. Kan ju skarva i mina måltider med ägg, kvarg och mjölk. Det är inte så svårt att få i sig 160g protein per dag.

 

Det ska bli riktigt spännande att testa på vegetarisk mat. Äter annars väldigt lite grönsaker, fastän jag vet hur bra det skulle vara för mig att göra det. Tror att detta lilla projekt kommer att ge en liten boost till mitt grönsaksätande.

IMG 20170320 192615

Ikväll åt jag en sallad med gurka, tomat, paprika, rödlök, munggroddbönor och fetaost, batatmos och en veganbiff av ärter. Och jag njöt verkligen av den måltiden. Skitgott!

 

Har ni tips på superbra vegetariska rätter så kommentera här under, kan ju inte leva på batatmos och veganbiffar hela veckan.

lördag 4 mars 2017 - 16:00

15 saker i vår lägenhet

Nu har jag fotat och redigerat 15 saker i vår lägenhet som jag nu tänkte ge en närmare förklaring på. Bloggläsare gillar ju att snoka i bloggares kylskåp osv så jag hoppas att detta är en kul grej! Ni andra får gärna hänga på trenden, det är ju alltid spännande att se vad folk gömmer i sina lägenheter!

 

Afro peruk

Vi har en afroperuk i vår garderob. Den är egentligen min mors, vet ej varför jag har den. Då har jag nog "lånat" den för länge.

Gitarr

En av min pappas gitarrer som jag behövde till en musik kurs första året på Peffan. Åter igen en sak som jag har lånat för länge..

Martha lada

I slutet av förra året lärde jag mig sticka och virka. Jag har ju nog någon gång kunnat men nu lärde jag mig på riktigt. I min Martha låda finns färdiga/ofärdiga/misslyckade projekt..

Lars Kepler

Min kära Lars Kepler samling. Christoffer har två av mina böcker. Vill bara poängtera det eftersom jag är skrämmande stolt över att jag har alla böcker. Sjukt bra serie annars om det är någon som missat den!

Golvlyktor

Mina kära golvlyktor som jag har tillverkat i bleckplåt. Väldigt roliga projekt, skulle inte göra en till. I alla fall inte för tillfället. För mycket huvudvärk.

Koksbord

Vårt kära köksbord som Christoffer har gjort. Jag är supernöjd med bordet, Christoffer not so much. 

Simdrakt

Min kära bror har en speciell talang och det är att köpa fantastiskt roliga julklappar. Detta är en simdräkt med en minion på som jag fick i julklapp i år. Har inte använt den ennu. (nähä!?)

Tavlor

Pinsamt lång tid efter jag fick mitt Sevendays-diplom ramade jag in den. Bilden brevid är ett avtryck av min rumpa. Den tredje bilden är ett foto från photoboothen på min kusins bröllop där jag håller i en pappfigur av en ring och C håller i en skylt som det står "I´m next" på. Våra miner säger allt på den bilden. Synd att ni inte fick se den. Life sucks then you die.

Leksaksbil

En leksaksbil som något olyckligt barn lämnat efter sig. Jag har en känsla av att den syskonskaran som lämnade den här har glömt bort den och kommer att vara supertaggade på den igen när de ser den.

Anglar

Min mommo samlar på änglar och hon har en teori om att det ska finnas en ängel i varje hem som vakar över hemmet. Det är en fin tanke tycker jag. Den ena ängel har jag haft jätte länge och den andra har jag nyligen fått av min mommo. 

Kandlitteratur

Ja jag vet, det tjatas alltför mycket om kandin på min blogg. Men här är all kandlitteratur som jag lånat från Tritonia. Det enda jag gör med dem för tillfället är att jag förnyar dem..

Spelkort

Vi har skrämmande många spelkort i vår skräplåda. (alla har en skräplåda, ni kanske inte bara vet om att ni har en..) Min favorit är Kaj spelkorten. Har ingen aning varför vi har så många. Väldigt onödigt.

Lararens penna

Lärarens penna är den sötaste pennan jag har. Jag menar, den har hår!

Maroccanoil

Här kommer ett till tips. Maroccanoil, luktar supergott och gör under för håret! 

Follow your heartI köket har vi detta supersöta hjärtat där det står "follow your heart". Bra att bli påmind nu som då..

onsdag 1 mars 2017 - 12:30

Nå äntligen...

Jag vill inleda detta blogginlägg med att gratulera Finland. ÄNTLIGEN får alla människor gifta sig med den person de älskar. 

 

För oberoende om du vill gifta dig med en man eller kvinna tycker jag du ska få göra det. Jag fattar inte att vi ännu 2017 funderar på om en människa som älskar en annan människa ska få gifta sig eller inte. 

 

Det är synd att religösa samfund nekar människor denna fantastiska glädjefest men jag tycker heller inte att vi ska tvinga kyrkan att börja viga homon. Giftermål har i grund och botten inget att göra med kristendomen (rätta mig gärna om jag har fel) utan giftermål handlar väl mera om att fira kärleken man har för varandra inför sina nära och kära (och att det blir lättare med pappersarbete ifall man skiljer sig). I kyrkan kan man få välsignelse för sitt äktenskap men du kan ju gifta dig utan kyrkan.. just saying. Jag tycker inte vi ska tråka alla homon i kyrkan bara för att prove a point. Jag skulle inte vilja gifta mig någonstans där alla tycker jag gifter mig med fel kön. 

 

Nåja kom in på lite onödigt sidospår. Nu är Finland äntligen är ett steg närmare jämlikhet. YES!

 

6446464173 d6a2cf38f5 z

Hade ingen riktigt bra bild som relaterar till detta ämne men här är en regnbågsflagga.

 

söndag 26 februari 2017 - 16:00

Hundfeber

Jag har sån otrolig hundfeber. Jag vill ha en hund nu, tack!

 

hund

 

Vi har länge pratat om hund här hos oss. Vi har länge varit sugna på att skaffa hund och det är egentligen endast två saker som har stoppat oss. För det första har jag och C lite olika "hundsmak" om man kan säga så. Jag skulle gärna ha en mindre hund med lite päls. En Jack Russell har jag drömt om. Och jag vill gärna träna agility med hunden och då behöver det ju vara en hundras som har lite talang för sporten. Toffe vill gärna ha en större hund, han drömmer om en labrador vilket är raka motsvarigheten till en Jack Russell. Med det menar jag alltså stor och hårig.

 

Den andra grejen som hindrar oss från att skaffa hund är den ekonomiska delen. Jag vill ju gärna ha en rashund vilket kostar en hel del. Går vi Toffes väg måste vi ju också handla en hel del mat till en större hund. Och om det mot förmodan händer något med hunden är veterinär besök rätt så dyra.

 

Så vi skaffar nog inte en hund inom den närmsta framtiden men om ett år är ju C klar med skolan och då börjar ju han jobba vilket betyder att cash problemet är löst (för han blir ju rik direkt när han börjar jobba) Tills dess får man nöja sig med att vara hundvakt..

 

MayaMina föräldrars hund Maya.

torsdag 26 januari 2017 - 14:21

Sociala medier helvetet..

Igår hörde jag på X3M när morgonprogrammet pratade om sociala medier och om man blir påverkad av hur många likes man får på en bild man sätter upp. Två av programledarna påstog att det inte påverkar dem alls medan en berättade om att hon nog funderar på varför en bild inte fick så många likes osv. Dessutom hade hon svårt att förstå att de andra programledarna inte alls blir påverkade av mängden gillningar och påstod till och med skämtsamt att de bara ljuger.

 

Jag kände mig ganska träffad faktiskt. Jag måste nog ärligt erkänna att jag bryr mig hur många likes mina bilder på Instagram får. Inte så att jag skulle gräva ner mig och bli helt apatisk ifall en bild fick "lite" likes men ändå går tanken "ahaa, varför gillar ingen denhär bilden då?" genom huvudet. Jag som vuxen kan också objektiv ta ett steg tillbaka och kontra med "äh det är väl inte så stor skillnad" men hur många i 15 års åldern gör det?

 

Jag drar ju det alltså inte så långt att jag skulle värdera mig själv i dessa likes, alltså ju mera likes desto snyggare/smartare/bättre är jag som människa men det som är skrämmande är ju att det säkert finns många människor idag som gör det. Jag tror också att alla blir i någon utsträckning påverkad av hur mycket uppmärksamhet en bild man publicerat fått, om inte medvetet så omedvetet. Du som läser detta, tänk efter lite. Avfärda inte tanken på att du påverkas omedvetet direkt..

 

Jag ger mig in i ett yrke där de som jag jobbar med är lättpåverkade och födda me Iphone i sin hand. Hur ska man tackla självförtroende problem som orsakats av likes på sociala medier?

 

SAM 2939

 

 

torsdag 19 januari 2017 - 15:11

Får lärare svära?

Jag råkade stöta på ett problem som jag vet har varit omdiskueterat tidigare inom lärarkretsen. Jag träffade en elev på privattid.

 

Det är ju inte det som är problemet självklart. Problemet var att jag inte visste hur jag skulle uppföra mig. Får jag som lärare svära på privattid? Något som jag gör kanske lite för ofta på privattid men såklart inte i skolan. Och dialekt? Det pratar man ju inte i skolan men det pratar jag ju på min fritid.

 

Jag funderade mycket på detta efteråt för jag ändrade inte till lärarrollen när jag mötte eleven och började efteråt fundera på om jag borde ha gjort det. Eleverna tror ju att man är exakt den person som man är när man står där och lär ut geometri eller den finska grammatiken men jag snyggar ju nog till lite när man ska på jobb.

 

Sen finns det ju denhär alkohol aspekten också. Som studerande kan man ju ses på torget med en öl i handen i samband med Pampas nationaldag och hur ska man då tackla situationen? Jag är också lite rädd att föräldrar antar att man som lärare inte dricker, röker eller svär på fritiden också. 

 

Varför får man ingen utbildning i detta på Peffan? Om det är någon som läser detta som är utbildningsplanerare på Åbo Akademi så tipsar jag nu. Kursen kunde ju heta Vad får man som lärare göra på fritiden?

 

IMG 20161008 163741