onsdag 25 januari 2017 - 12:16

Elin tipsar, morgonpromenader!

Att stiga upp tidigt, klä på sig en hel drös med kläder och ge sig på morgonpromenad i mörkret känns ju inte så lockande. Att sova lite längre är ju ofta det självklara valet.

 

Varför ska man då ta sig ut på morgonlänk? Är det någon vits att göra det tidigt på morgonen?

Snapchat 1660750712

Studier har nu visat att man inte bränner mera fett bara för att man är på morgonpromenad (alltså på tom mage) utan att kalorierna man förbränt under promenaden jämnas ut under dagen. Det är klart att ju mera du rör på dig destu mer förbränner man men morgonpromenader i sig är inget mirakel. Men fettförbränning är ju inte den viktigaste faktorn i att röra på sig. Jag har alltid upplevt att jag vaknar upp på ett bättre sätt efter en promenad på morgonen. Jag blir mera produktiv under dagen och får mera gjort. Dessutom känner jag mig duktig och ett plus i minusboken är ju aldrig fel. 

 

Hur gör man då för att få sig ivägsläpad på dessa morgonpromenader?

För mig räcker det med att Ted och Kaj har lagt upp ett nytt poddavsnitt. Då måste jag ut och gå. De enda gångerna jag lyssnar på poddar är när jag är ute och gå och ett färskt avsnitt hjälper. Dessutom är det kul att gå runt i Vasa och skratta för sig själv. Annars kan jag också tipsa om lite mera matnyttiga poddar från Sverige. Styrkelabbet.se har en väldigt bra podd där de pratar om träning. På Tyngre.se finns en hel drös med olika poddcasts som behandlar träning. Det som jag gillar med styrkelabbet och tyngres poddar är att man faktiskt lär sig något nytt varje gång.

Snapchat 381104433

Ett annat tips är ju att boka tid med en vän. Har man bokat tid är det ju lite svårare att komma på undanflykter. Har man inte en vän så bokar man tid med sig själv. Kolla kalendern och se när du kan klämma in en promenad. Har man bokat in nån promenad i veckan kan man ju med gott samvete ligga kvar i sängen någon annan dag. 

 

Sen får man ju inte glömma bort helgerna! Det är en av de få gånger som jag kan få medsläpat min käre sambo på en tur och det är riktigt skönt att få sig en pratstund på lördag morgon. Då kan man också med gott samvete slappa på soffan resten av dagen om man vill det. Eller så har man så mycket energi att man orkar städa hela huset och göra ett lyxigt morgonmål!

 

hundar

Att skaffa hund är ju också ett alternativ men det är nog en ganska dyr investering för lite motion?

onsdag 18 januari 2017 - 16:55

Elin tipsar, personlig kalender!

Ja jag vet, det är inte köpa-kalender-tider längre men jag bara måste få dela med mig för jag är så sjukt nöjd över min kalender!

Jag beställde kalendern via personal planner som är den finska sidan för Personlig Almanacka.. Och nej, jag är inte sponsrad fast hur gärna jag än skulle vilja vara det, känner bara att jag vill ge lite cred.

 

SAM 2898

Det som är najs med kalendern är ju att du själv får välja typ allt i den. Både storlek, layout, färger och innehåll. Stort plus för att man fick kalendern finlandssvensk, som ni ser fick jag ju till och med en fastlagsbulle på fettisdan!

 

Personlig almanacka 1

En kul grej var ju också att man fick välja vad man ville ha på de sista sidorna i kalendern och jag valde suduko och bilder att måla eftersom det kan finnas tråkiga föreläsningar på Åbo akademi, hör och häpna!? Desstuom fick man ett ark med klistermärken för att pryda kalendern vilket var lite trevligt.

 

Personlig almanacka

Det som är lite negativt är att man inte kan riva kanterna eller något för att snabbt få upp den nuvarande veckan vilket det finns på många kalendrar. Tänkte göra bokmärken som Nina Överholm hade gjort (klick!) och så är väl också det problemet löst. Till er som nu undrar varför jag ens tog mig tid att berätta om min kalender, för vi är ju långt inne i januari redan hallå!? så kan jag berätta att man kan bestämma själv när ens personliga almanacka börjar och slutar så du kan beställa din idag och ha din kalender att börja i februari! Helt amazing.

 

SAM 2912

I morgon har vi inplanerat Maskeradmordet på Wasa Teater. Ska bli så spännande att se den igen och få lista ut vem mördaren är!

söndag 22 mars 2015 - 19:36

Elins söndagstips

Tips på hur man håller sig till sin plan.

Det är många som bestämmer sig att på måndag ska jag börja ( träna, äta hälsosamt, dricka ordentligt med vatten, undvika socker, mjöl, kött osv.) 

There are many who decide that on Monday I will start ( exercising, eating healthy, drink plenty of water, avoid sugar , flour, meat , etc. ).

diet starts monday

Så söndagen till ära tänkte jag dela med mig ett tips på hur man håller sig till sin plan. Det behöver ju inte vara att tappa vikt..

So in honor of Sunday I´d like to share with a tip on how to stick to your plan. It need not be to lose weight 

Kalender

Till detta behöver du endast klistermärken och en kalender. Om du den dagen uppfyllt ditt mål klistrar du in ett märke. Då får du en bra bild av när under veckan dina mål är hotade och börja fundera hur du ska göra för att elimenera hoten. Och för en perfektionist är det ju viktigt att man får klistermärken på alla dagar. 

Jag ser på min kalender att det är veckosluten som är svårast för mig att äta exakt enligt schema. Speciellt på offseason när det finns en oskriven regel att jag ska kunna njuta lite också och jag måste erkänna att det kan spåra nu när det är en knappa månad till dietstart..

For this you need only stickers and a calendar. If you that day met your goal paste a mark. This will give you a good idea of ​​when during the week your goals are threatened and start thinking about how you should do to break the threats. And for a perfectionist , it is of course important that you get stickers on all days.


I realized that it is the weekend that is most difficult for me to eat exactly according to schedule. Especially in the offseason when there is an unwritten rule that I will be able to enjoy a bit too and I must admit that it can get out of hands sometime now that it is a month to diet start ..

 

kalender2

Jag hoppas att detta tips kan hjälpa er! Har ni några tips?
I hope this tip can help you! Do you have any tips?

söndag 15 mars 2015 - 13:42

Elins söndagstips!

Idag söndagen till ära tänkte jag tipsa om något fantastiskt praktiskt och behändigt. Det är snabbt, enkelt och väldigt praktiskt!

Har ni sett dessa vagnar förut?

Today I´m going to give you a tip. It´s something really amazing and practical. It´s fast and easy!

Have you ever seen this cart before?

salaattimestarikarry

De finns i nästan alla stora matbutiker runt om i Finland. Du kan plocka ihop din egen sallad. Dettar är ju fantastikt behändigt för dom som hatar att göra sallad *handuppräckning* 

Dessutom tycker jag inte speciellt mycket om salladsblad, de innehåller inte speciellt mycket näringsämnen, de smakar ingenting och alla färdiggjorda sallader innehåller just det, salladsblad. Så detta är ju perfekt, jag behöver inte äta detdär förbannande salladbladet!

You can find these in almost every market in Finland. Here you can do your own salad. This is so amazingly practical for those who hate making salad (me)

And I don´t like saladleaves, they don´t contain any nutriens, they don´t have any taste and all  ready-made salad contains those damned leaves..

SAM 1081SAM 1084SAM 1085

Nu kan du inte längre skylla på att bra mat tar lång tid att göra eller att det inte finns hälsosam mat på stan när man ska luncha..

No more excuses, you can´t blame your bad habbits on "it takes too long to cook a healty meal" or " there aren´t any healty food available during lunch hour" anymore..