måndag 6 mars 2017 - 12:14

Veckoresumé

Äntligen kommer veckans resumé i tid.. Förra veckan var ju sportlovsvecka.. Inte så farligt mycket SPORTlov för mig, däremot en hel del datorhäng..

 

 

- Jag var ensam hela veckan för C var borta på jobb, både skönt och långtråkigt samtidigt. Jag hinner få en hel gjort när jag är ensam men det är tråkigt och man hinner ju börja sakna varandra lite för mycket..

- Jag hade skola på måndag och tisdag. På tisdag hade jag engelska tent. Vi har en trevlig outtalad tradition med E att vi alltid tar en kaffe med tilltugg efter en avklarad tent. Så vi passade på att äta en fastlagsbulle från Aroma. Den var väldigt god..

- Jag var ute och gick flera gånger denna vecka, dock tränade jag väldigt lite. Hade blixtrande huvudvärk några dagar och kände mig krasslig så lät bli. På söndagen var jag och C ute och gå både på fast mark och på isen.

- Största delen av veckan har jag spenderat vid datorn. Jag har gjort skoluppgifter, skrivit på kandidaten, bloggat och surfat runt på diverse onödigheter. Jag har också jobbat en hel del vilket jag också gör via datorn. Så den har gått på högvarv hela veckan.

- På lördag inledde jag tentläsning igen, nu på ett helt annat språk, dvs finska. Mina känslor för den finska grammatiken förmedlas väldigt bra på bilden i vänstra hörnet.

Veckoresume

 

Det var min sportlovsvecka. Denna vecka började praktiken i skolan och på lördag ska jag till Umeå med Sevendays gänget. Där emellan ska jag på mentalträning, sminkkväll och halarkalas så jag kommer nog inte att ha speciellt många lediga kvällar denna vecka..

tisdag 28 februari 2017 - 22:36

Veckoresumé

Jaha hörni! Förra veckan var väldigt intensiv så hann inte ta så mycket bilder från veckan.. Ni får nöja er med de tre jag har och så skärper jag mig till nästa vecka, visst? 

 

Jag hade mycket skola denna vecka, både på tisdag och onsdag var jag 8h på peffan vilket inte händer så ofta. Ändå har jag känt mig väldigt effektiv hela veckan och fått mycket undanstökat. Som tecken på den tunga veckan somnade jag på fredagen strax efter 22 och vaknade 10h senare och gick ut och gå en sväng. På helgen fick vi vara hundvakt vilket alltid är trevligt. På söndag ignorerade jag totalt engelska tenten jag skulle ha på tisdag och slappade i soffan hela kvällen.

 

Jag tränade inget både på måndagen och onsdagen. På onsdag var jag på Vasa stads premieringtillfälle för idrottare. Jag gick ensam på det och var sjukt stolt över det. Torsdagens träning var helt otroligt fantastisk, allt kändes lätt och ett PR i bänkpress blev utfört. Jag var bara stolt att jag fick fredagsträningen gjord och på lördag testade jag Bemern och gjorde lite olympiska lyft. På söndag var det Strongman vilket alltid är lika roligt. Man känner sig alltid lika stark efter strongman..

 

 

vecoresume

 

Det var min vecka det. Nu har vi inlett sportlovsveckan men som det ser ut nu blir det väldigt lite sport och extremt mycket skola för mig.. Hoppas ni har det trevligt i alla fall!

onsdag 22 februari 2017 - 12:31

Försenad veckoresumé

Halooja!

Jag hade en sån fantastisk flow med blogginlägg i början av året och nu "tasmas" det bara för mig. Men nåja, det är väl bättre att blogga när man har lust och inte sitta och tvinga ut trams varje dag.

 

Vi ska ta och titta på förra veckan!

 

På måndag jobbade jag och tränade egen träning plus ett crossfitpass som var jätteroligtoch tungt. Dock var det synd att jag skadade mig. Satt med ispåse hela kvällen efter det.. Fick ju helt skylla mig själv, väldigt onödigt av mig att vara så slarvig. Kanske bara ett tecken på att jag borde hålla mig långt i från crossfit

 

På tisdag haltade jag runt på jobbet igen, försökte mig på lite träslöjd men gav upp och for hem. Väl hemma firade jag och min älskade alla hjärtans dag. Jag fick rosor! Sen hade jag en liten skattjakt som ledde till Amarillo för en romantisk middag.

kallageJag har håriga ben ja. Skit i det eller bli upprörd, jag bryr mig inte.

 

Onsdagen inleddes på studenthälsan. Fick klartecken att foten inte var bruten och så skickade de hem mig med värkmedicin. På kvällen for jag iväg till Ollis för lite sitzande. Har inte sitzat en enda gång på tre år så det var väl dags. Riktigt roligt var det också!

 

På torsdag fick jag gjort en del på kandin och då vilade jag ännu från träningen eftersom foten inte var helt i skick.

 

Träslöjd och träning stod på schemat på fredag, träningen gick riktigt bra och foten började vara i skick igen. På fredag hade också träningsvärken i benen äntligen släppt lite. Sen var jag på tjejkväll och satt och pratade lite skit med mina vänner.

 

Tidig väckning på lördag, styrde kosan mot Nykarleby på Yoga med Malin Berghagen. Det var riktigt trevligt och breddade lite min syn på yoga. Var i Kokkola resten av dagen och spenderade lite kvalitetstid med min familj.

 

Sovmorgon, 4-års kalas och häng med småbarnsfamilj stod på söndagens schema. Sen tittade vi på 2/4 Pirates of the Caribbean.

 

jejj

Erika visar inte mittfingret på sitz bilden.. 

 

 

 

måndag 13 februari 2017 - 16:58

Veckoresumé

Ja här kommer då förra veckan i snabbrepris!

 

På måndag var jag helt supertrött, fick jättelite sömn och så var vi lite oroliga eftersom vår bil hade lite små skavanker. Motonet-oskulden blev tagen i måndags. Lite jobbigt ställe, inte att rekommendera. Vid CityMarket hittade jag en fin skylt med väldigt många skrivfel. "Bästa kund, på grund av exceptionella väder förhollanden i sydeuropa förekommer det prister i många grönsaker"

Tänk att man kan stava ordet exceptionell men inte ordet brister..

 

På tisdag blev det "morgonträning" (kl.13) och tjejmiddag hemma hos oss. Kyckling med getost, ungsgrönsaker och sallad.. Sen spelade vi pidro resten av kvällen.

 

På onsdag inleddes en kurs som heter el och mekanik inom mitt slöjdbiämne. Då kopplade vi ledlampor. Inte så proffsigt som det låter. Lite kandfilande och sedan träning på kvällen.

PicMonkey Collage2

Torsdagen började med träslöjd där vi gick genom alla träslag som finns i Finland. Ni kan nu fråga vad som helst om trädslagets utseende, hårdhet eller användningsområden av mig. Men snälla undvik, det var rätt tidigt på morgonen.. Jag gjorde också min första sats proteinbars och jag blev helt nöjda med dem.. Någon liten detalj till och så är de bueno.

 

Fredagen inleddes med träslöjd, lunch och träning. Min fredag avslutades 16.30 med skrivhandledning. När jag kom hem sa jag till C att jag sätter på mig myskläder och om fyra timmar tänker jag somna på soffan. Lite före tio (exakt fyra timmar senare) somnade jag på soffan. Sov 10h den natten.

 

På lördag åt vi en större frukost, tittade på Passenger (riktigt bra film!), städade hela lägenheten, tränade och sen kom våra vänner på besök. Vi spelade Alias och tittade på film, Guardians of the Galaxy (har sätt den förr, lika rolig denna gång)

 

Söndagmorgonen var reserverad för Strongman pass. Då gick vi Farmerswalk, slog med slägga, bänkade med loggen och gick med Yoken. Blev två hela timmar träning. Efter det slappade vi på soffan resten av dagen. Sånt mår man också bra av.

 

PicMonkey Collage1

 

 

söndag 29 januari 2017 - 20:03

Veckoresumé, träningsoutfit

Denna vecka resumerar jag alltså i träningsoutfits!

 

Måndag: Väldigt produktiv dag, skrev en hel del på kanden, bloggade, städade och var och tränade på kvällen. Bänk och knäböj stog på schemat

 

Tisdag: Inte alls produktiv den dagen. Låg mest på soffan om jag ska vara ärlig. På kvällen var det simhallen som kallade för träning. Vi drog intervaller, hoppade från 7m och var på vattenjumppa. För allas bästa tog jag ingen bild på min träningsoutfit i simhallen.

 

Onsdag: Produktiv dag igen! Fick färdigtskriven en hemtentamen, bloggade och var på en lektion. På kvällen var det marklyft och bänk på schemat. Efter träningen var jag också på mentalträning med Treier vilket var superskönt. Kändes som att vara hos en psykolog. Nu ska jag mentalt förbereda mig för tävlingsåret 2017.

Traningsklader

Torsdag: En lektion på peffan, lite kompishäng och så tränade jag på de olympiska lyften. Prövade på allvar för första gången snatch/tempaus/ryck och så slipade jag lite på min frivändning.

 

Fredag: Vikarierade hela dagen, tog en timmes powernap på soffan och åkte iväg på träning. Bänkpress och knäböj igen. Sen var det soffmys som gällde.

 

Lördag: Den kan ni läsa om mera här (klick!) Har ingen outfit bild från lördag. Hann knappt på wc den dagen så nån outfit bild går det ju inte ens att prata om.

 

Söndag: En välförtjänt vilodag. Hade senast vilodag förra fredag så det blev 8 dagars tränings putki vilket kändes av idag. Jeansen och lite smink åkte på idag och så bilade vi iväg för att fira svärfars födelsedag.

Traningsklader 2

Nu behöver jag er hjälp! Kommentera här under ifall du har någon tema idé för inkommande veckor!

 

Ja just de. Finns ju en bild av min träningsoutfit från igår. Bilden är tagen mitt i träning och det ska väl förklara mitt fejs..

 

FB IMG 1485633656974

 

 

måndag 23 januari 2017 - 11:39

Veckoresumé i luncher!

Ja då var det dags igen. Hade planerat att publicera dessa veckoresumeér på söndagar men det är inte så lätt att ta sig samman på en söndag.

Kommer alltså att blicka tillbaka på förra veckan genom mina luncher.

 

Måndag: Hade lektioner på peffan hela dagen och åt lunch i skolan. Känns som att varje gång jag tar en lunchbild i skolan så har vi köttbullar, så är inte fallet fastän det verkar som det.. Bänk och knäböj stog på schemat på kvällen. Hade så ont i mina axlar att jag knappt kunde ha stången på axlarna.

 

Tisdag: Vikarierade, var på kandmöte och tränade. Kunde inte ta en lunchbild på jobbet, kändes lite konstigt men för de som undrar så fick vi korvsås. Var och simmade med min goda vän Sofia. Note to myself; SIMMA MERA!

 

Onsdag: Lunchade med Nathalie på Spices som var en riktigt bra asiatisk restaurang. Träning på kvällen, marklyft och lätt bänk stod på schemat.

 

Torsdag: Första morgonpromenaden på LÄNGE! Hade massage på dagen, kort möte, träning och kvällen avslutades med Maskeradmordet på Wasa teater. Otroligt bra pjäs, har du chansen att se den, ta den! Skrattade otroligt mycket.

 

lunchSkollunch, asiatisk buffé och ris och maletkött. Blev tydligen mycket morot i början av veckan..

Fredag: Vaknade av mig själv sju och släpade iväg mig på föreläsning, var väldigt stolt över mig själv. (Föreläsningar på Peffan är inte obligatoriska). Lunchade i skolan (inga köttbullar) och var på kaffe hos min kompis. Ingen träning idag utan det blev middag på Amarillo och bowling med goda vänner.

 

Lördag: Morgonpromenad, slappa i soffan och träning på eftermiddagen. C for iväg på partaj så jag hade soffmys för mig själv hela kvällen.

 

Söndag: Strongman pass på morgonen och slappa i soffan resten av kvällen. Fick hemsk huvudvärk mot kvällen så fick inget gjort fastän jag hade planerat det..

lunch2Ugnspotatis och kyckling"sössö", ris och maletkött på helgen.

måndag 16 januari 2017 - 10:44

Veckoresumé i blåmärken

Jag hade tänkt att haka på trenden att göra en veckoresumé varje vecka. Detta skulle också göra att jag måste ta mera bilder varje vecka som jag annars är väldigt dålig på. Hade ändå tänkt göra en tvist på resumén för man ska ju tänka outside the box. Förra veckan (vecka 2) kommer jag alltså att dokumentera i blåmärken, det blev en hel del sådana. Inte för att veckan var speciellt våldsam men jag får väldigt lätt blåmärken, har alltid fått, och tänkte detta skulle vara en intressant vy. Denhär veckan (vecka 3) kommer jag dokumentera i lunch bilder. Ni får gärna kommentera här nedan om ni har några ideér om vilket tema jag skulle kunna ha någon vecka. Har ju typ 50 veckor kvar så tips tas emot med värme! 

 

 

Måndag: Vikarierade hela dagen och tränade första gången på Superstark gym. Där fanns en log som vi lyfte lite på skoj och så uppkom också första blåmärket för denna vecka.. Log är en gren i Strongman där man ska frivända en metall stång som är lika grov som en stock..

 

Arm

 

Tisdag: Vikarierade igen hela dagen. Både jag och sambon var trötta och hade träningsvärk i hela kroppen så vi tog ut en vilodag..

 

Onsdag: Sista dagen jag vikarierade. Träning och mys i soffan stog på schemat på kvällen..

 

Torsdag: En lektion tidigt (8.30) på morgonen och resten av dagen spenderades på Tritionia. Kvällens träning gick i frivändningens tecken. Svår övning som jag inte riktigt fått kläm på ännu..

 

Fredag: Morgonträning, tritonia häng och barnvakt resten av kvällen. Vi var till simhallen en sväng vilket var kanske det smartaste jag gjort på hela veckan.

 

Lördag: Barnvakt hela dagen, en sväng till skridskobanan utanför vårt köksfönster som ledde till dessa härligheter på mina knän. Lördagen avslutades med kanelbullebak och vin.

 

kna

 

Söndag: Strongman timme på Superstark gym på söndag morgon. Vi gick farmers walk där man lassar på så mycket som möjligt på stänger och går en bit och Yoke där man har en stor ram på axlarna som man lyfter upp en decimeter från marken och går en bit. Yoken gav mig den sista och mest smärtfyllda blåmärke denna vecka.

 

nacke

 

Fastän denna resumé blev lite deprimerande så har förra veckan varit väldigt rolig. Veckan har också varit tung med 6 träningspass, vikarierande och barnvakt sysslor så vinet på lördagen gjorde gott..

 

Kommentera här under om du har någon god idé på teman för veckorna jag kommer att resumera!! Jag kommer säkert att behöva dem!

torsdag 5 januari 2017 - 16:16

Årsresumé

Oj här har det varit tyst en längre tid.. Dock inte fullt en månad så en klapp på axeln för det! Har ingen speciell orsak. Det bara blev så.

 

Idag tänkte jag göra en årsresumé eftersom jag själv gillar att läsa sådana blogginlägg. Vi börjar i januari..

 

resizedimage800533 linn5

I januari var jag två gånger till Norrvalla, min gamla skola. Först på Sevendays julfest och sen på Fitness evenemanget på Norrvalla..

resizedimage800533 SAM 2419

I februari gjorde jag en skatt jakt till min sambo på Alla hjärtans dag.. Kommer ännu ihåg hur kul det var att sitta och planera de små lapparna dagen före. Har en känsla av att jag gör något dylikt i år..

2016 03 18 15.08.49

I mars var det Pampas vecka och jag fick en selfie med självaste Janne Grönroos. (jag var nog inte enda..)

2016 04 10 11.31.07

I mars flyttade vi till vår nya lägenhet och hade inflyttningsfest/Christoffers födelsedagskalas. Nej vi är inte så berusade på bilden som det ser ut.

20160521 231924

Maj var en händelserik månad. Jag skadade foten, var på möhippa, "reste till Prag" och fyllde år.

 

PhotoGrid 1465197955276

I juni var vi på min kusins bröllop. Det är nog en fest jag aldrig kommer att glömma.. Agerade brudtärna, toastmaster och lekledare.

 

IMG 20170105 170337

I juli tävlade jag på min första bänkpresstävling. Skaffade mig en biljett till FM och en hel del endorfiner..

 

IMG 20160901 222625

I augusti var vi hundvakt och cyklade på i Pedersöre. 

 

resizedimage8001422 hejarklacken

I september tävlade jag min andra tävling i bänkpress, gjorde personbästa och hade världens bästa hejarklack!

 

resizedimage800545 IMG 20161008 WA0007

I oktober var jag med Taffer till Fitness Expo i Lahti och träffade THE MOUNTAIN! Ja ni ser ju själva hur lycklig jag var..

 

resizedimage800600 IMG 20161127 WA0003

I november posade jag med självaste Linus Carlén på Fitnessfestivalen. 

 

IMG 20161203 155955

Och i december fick jag FM silver i bänkpress. Det är ändå lite sjukt..

 

Det har hänt en hel del med andra ord. Jag har haft ett bra år, hunnit både gå på kryckor, posa med en av världens starkaste män och få silver i FM..

I år har jag inte något nyårslöfte. Planen i år tävlingsmässigt är att tävla i styrkelyft och bänkpress, inget bodyfitness ännu.. Träningsmässigt ska jag pressa över 100kg i bänk och dra åtm 160 kg i marklyft. Planen skolmässigt är att få ut mina kandidatpapper till sommaren.. Håll tummarna!