Vem är Molly?

fredag 8 juni 2018 - 09:31 | 4 Kommentarer

Jag lovade att jag skulle berätta mera om vår hundvalp Molly (måste varna att största delen av mina blogginlägg kommer att handla om henne)

 

molly

Jag har väldigt länge velat ha en hund och den senaste tiden började vi seriöst prata om att skaffa hund. Vi diskuterade fram och tillbaka om raser och bestämde oss för en labrador retriver. Eftersom Christoffer skulle bli klar till sommaren och jag skulle spendera sommaren med att skriva på min gradu insåg vi att det var den perfekta tiden för oss att skaffa en valp.

 

molly7

 

Vi började ringa runt till olika uppfödare och när jag ringde till Mollys uppfödare hade valparna samma vecka föts. Vi pratade en stund med uppfödaren och så sa hon att på basis av samtalet kan vi boka en hundvalp preliminärt. Jag vände mig till Christoffer och frågade " ska jag boka?!". Jag hade ju bara tänkt ringa runt för att höra om rasen och valparna och plötsligt hade jag bokat en valp! Efter bokningen gick tiden väldigt långsamt, 6 veckor kändes som en evighet! På påsken var vi nere för att titta på valpkullen och tre veckor senare körde vi ner igen för att hämta vår lilla baby hem. Jag trodde separationen skulle vara mera dramatisk men när jag tog Molly i famnen och gick ut genom dörren satte hon hakan på min axel, det var som hon visste att det var oss hon skulle vara med. Hon sprattlade inte, hon bara satt lungt i min famn. Blir riktigt tårögd nu i skrivande stund. 

 

molly2

 

Vi kom hem klockan 1 på natten och sov brevid henne, på golvet, hela natten. Vi sov nog inte speciellt mycket den natten och klockan 8 for jag iväg på jobb. Första natten gick nog bra, men både Molly och vi var för upp i varv för att sova, redan klockan sex var vi uppe och busade med vår nya vän.

 

molly8

 

 

 

 

4

Kommentarer

 • Christina

  08.06.2018 18:34 (8 månader sen)

  Ah, de e ni som gått valpkursen före vår nosework-kurs på torsdagar. ? Vad har ni tyckt om kursen?

  • Elin Hassel

   09.06.2018 12:29 (8 månader sen)

   Ja det är vi!
   Vi har nog tyckt om den, speciellt som socialträning för Molly. Vi ska fortsätta på inkallning kurs nästa vecka! :)


 • carolina salminen

  14.06.2018 11:00 (7 månader sen)

  Åååh detta skall bli sååå roligt att följa med! Min favorit ras som jag hoppas på att själv få äga här inom ett år.
  Grattis till den nya valpen!! :)

  • Elin Hassel

   14.06.2018 12:59 (7 månader sen)

   Oj va kul att höra! Måste börja producera text om henne då ;) Tusen tack, hoppas du får din snart! :)


Skriv kommentar