sevendaysxbernys

Loppisrace på Källbacken i Nykarleby

Skrivet av Eivor Bäck 31.07.2021

Kategorier:
loppisrace nykarleby 2021

Snart smäller det: imorgon är det loppisrace på Källbacken i Nykarleby (söndag 1.8.2021 kl 10-16). Loppisracet ordnas vart annat år och det brukar vara mitt i sommaren och väderleken är alltid strålande solsken. I år är det lite senare på sommaren och dessutom verkar väderprognosen lova mulet väder. Men det gör ju inget. 

Läs hela inlägget

Lyssnar du på din intuition?

Skrivet av Evelina Nygårds 30.07.2021

Pluto

Intuition. Magkänslan. Instinkt. Föraning

Läs hela inlägget

Vecka 25

Skrivet av Sofia Donner 30.07.2021

IMG 3794

Allright, då sadlar vi om lite från sommar, semester och myggor till all in preggo-mode. Vi är nu inne i vecka 25 (var tvungen att dubbelkolla) - och jag varken hinner med eller har koll på någonting. Vad gäller vecka i graviditeten har dom haft väldigt svårt att sätta ett datum, då jag inte hade någon sista mens att utgå från (när jag inte hann få mens emellan) - så det datum vi har är "på ett ungefär" för att dom ska veta om jag börjar gå över tiden. Men eftersom Melkisen var 11 dagar tidig och kroppen denna gång är ännu tröttare, så har vi fått veta att vi kan räkna med att kiddo gör entré före utsatt datum. Så därför delar vi inte med oss av datumet - det har lixom inte så stor vikt i det hela. Berätta gärna, du som har fler barn. Kom dom före eller efter datum? Var det olika? Följde det något mönster?

Läs hela inlägget

Två enkla drinktips till helgen

Skrivet av Anna Liljekvist 30.07.2021

Kategorier:
Taggar:
IMG 7745

Ibland vill man ju bjuda på det där lilla extra utan att behöva tusen olika ingredienser. Här kommer två enkla drinktips som alla klarar av att fixa i helgen.

Läs hela inlägget

Jag var en coronastudent

Skrivet av Aida Lax 29.07.2021

Taggar:
IMG 1400

Corona här, corona där. Snabbt blev man trött på pandemin, men idag lever den med sin ständiga närvaro. Munskyddet plockas automatiskt med då det ska göras ett besök på stan. Händerna avger den där starka lukten av handsprit, utan att man varit medvetet närvarande då detta doserades. Huvudvärk kom att bli ett vardagligt fenomen då skolan överflyttades till datorformat. Jag slutar här, men kunde fortsätta i all evighet. Följande inlägg handlar om min upplevelse av gymnasietiden under en pågående pandemi, eftersom tidsperioden haft sina toppar och dalar. 

Läs hela inlägget

Döden i Gerby

Skrivet av Mikael Ahlgren 29.07.2021

IMG 5399

Den här historien låter kanske som upptakten till en riktig B-skräckfilm men detta utspelade sig i verkligheten i Österbotten. Nu är dock alla åter i säkerhet i hemmets lugna vrå.

Läs hela inlägget

Tre outfits från i sommar

Skrivet av Fanny Hellman 29.07.2021

IMG 4254

När jag jobbade på dagis under våren klädde jag mig mest i byxor och polotröja för att det var praktiskt. I sommar har jag däremot haft inspiration till att experimentera med mina kläder och upptäcka nya sätt att styla plaggen i min egen garderob. Idag tänkte jag bjuda på tre outfits från de senaste veckorna. 

Läs hela inlägget

Rutiner jag tänker satsa på i höst

Skrivet av Evelina Nygårds 29.07.2021

80532FD0 DB0C 44DC BD40 A83AE1D1D7FF

Tänkte skriva "ny vecka och perfekt att starta upp lite rutiner i vardagen.." sen är det ju tydligen inte måndag idag utan torsdag! Haha, resan har verkligen gjort att jag blandar ihop dagarna.

Läs hela inlägget

Tumisresa till Uleåborg

Skrivet av Eivor Bäck 29.07.2021

Kategorier:
Taggar:
lapland hotels oulu uleåborg

I måndags hände något som jag har längtat efter i två år: vi fick barnvakt åt båda barnen (över natten!!!! (det har aldrig hänt förr så det kräver så där många utropstecken)) vilket betydde att jag och min man kunde åka på resa tillsammans. Vi packade in barnen i mina föräldrars Volvo och medan de åkte mot Bergö så åkte vi norrut till Uleåborg. Och i två hela dygn var det bara han och jag.

Läs hela inlägget

Mäktig öppningskonsert i Korsholms kyrka

Skrivet av Johan Hagström 29.07.2021

Z632230

Alltid i mellanåt blir det verkligt festliga uppdrag för Nikonisten. Årets 'annorlunda' upplaga av Musikfestspelen Korsholm körde i gång med mäktig öppningskonsert i Korsholms kyrka.

Läs hela inlägget