2019 09 19 10.56.37 1

Tips på godaste gröten!

Skrivet av Ellen Hagback 02.12.2019

Kategorier:

Hej!

Just nu är jag inne i en period då jag älskar gröt. Kunde äta gröt till frukost, lunch och middag om jag ska vara ärlig haha. När jag var gick i lågstadiet åt jag havregrynsgröt varje dag till frukost. Efter ca. 6-7 år blev det lite uttjatat och jag började äta annat till frukost istället. Nu, efter några års paus från gröten så är den godare än någonsin! För att få till den godaste gröten så använder jag mig av samma recept, heela tiden. Jag rekommenderar er verkligen att prova att ha med just de här ingredienserna, för det är himmelskt gott! Egentligen är de inte så stora saker, men gott blir det. 

Okej, så först kokar jag gröten och rör samtidigt i (ordentligt) med salt och kanel. Före jag häller upp göten så sätter jag en sked med honung i bottnen av tallriken. Sedan så häller jag upp gröten och toppar med frysta blåbär, kokosflingor och kanel. Done - enjoy!

2019 11 24 09.41.38 1

 


Tips på hostmedicin och kantarellpaj

Skrivet av Ellen Hagback 28.09.2019

Kategorier:

Ännu en vecka har flugit förbi, och imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter! Mitt mål för veckan är att bli frisk från min förkylning. Jag hostar som en galning och rösten är väldigt hes. Jobbigast med att vara förkyld är att man verkligen måste bli helt frisk innan man anstränger sig för mycket igen, annars blir det bara dubbelt värre. Kommer troligtvis bara bli några promenader denna vecka istället för gympassen. 

Ett kanske lite mer speciellt tips för att lindra hosta, och förkylning överlag är att använda sig av älggräs. Hemma har vi torkat älggräs från i somras, och förvarar det i en glasburk. När förkylningen slår till så är det bara att ta lite torkade blad, koka upp varmvatten och lägga bladen i blöt ca. 3 min. När man sedan silar bort bladen så smakar det ungefär som te. Älggräs innehåller naturligt antibakteriella och inflammationshämmande egenskaper, vilket bidrar till läkning av inflammationer i kroppen. 

Förra lördagen gick jag ut för att leta skogens guld [kantareller] och oj vad jag fyndade! Plockade ca 5-6 liter kantareller i skogen bakom vårt hus. När man har så mycket kantareller så är det obligatoriskt att baka kantarellpaj, och jag brukar alltid använda mig av receptet: Ernst kantarellpaj . Hemligheten bakom denna paj är att man använder sig av västerbottenost, vilket ger en väldigt god smak! Recommend, recommend! 


2019 09 21 11.32.24 22019 09 21 07.06.13 1

Nu ska jag fixa lite smått att äta, och sedan slå på Netflix för ett avsnitt av La Casa De Papel. (är helt fast!)