PSX 20200731 142537

Tips på hostmedicin och kantarellpaj

Skrivet av Ellen Hagback 28.09.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Ännu en vecka har flugit förbi, och imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter! Mitt mål för veckan är att bli frisk från min förkylning. Jag hostar som en galning och rösten är väldigt hes. Jobbigast med att vara förkyld är att man verkligen måste bli helt frisk innan man anstränger sig för mycket igen, annars blir det bara dubbelt värre. Kommer troligtvis bara bli några promenader denna vecka istället för gympassen. 

Ett kanske lite mer speciellt tips för att lindra hosta, och förkylning överlag är att använda sig av älggräs. Hemma har vi torkat älggräs från i somras, och förvarar det i en glasburk. När förkylningen slår till så är det bara att ta lite torkade blad, koka upp varmvatten och lägga bladen i blöt ca. 3 min. När man sedan silar bort bladen så smakar det ungefär som te. Älggräs innehåller naturligt antibakteriella och inflammationshämmande egenskaper, vilket bidrar till läkning av inflammationer i kroppen. 

Förra lördagen gick jag ut för att leta skogens guld [kantareller] och oj vad jag fyndade! Plockade ca 5-6 liter kantareller i skogen bakom vårt hus. När man har så mycket kantareller så är det obligatoriskt att baka kantarellpaj, och jag brukar alltid använda mig av receptet: Ernst kantarellpaj . Hemligheten bakom denna paj är att man använder sig av västerbottenost, vilket ger en väldigt god smak! Recommend, recommend! 


2019 09 21 11.32.24 22019 09 21 07.06.13 1

Nu ska jag fixa lite smått att äta, och sedan slå på Netflix för ett avsnitt av La Casa De Papel. (är helt fast!)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar