HE

10 saker du inte visste om mig

Skrivet av Emelie Svenlin 10.11.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Eftersom min blogg här fortfarande är rätt ny, så tänkte jag göra ett inlägg där ni förhoppningsvis får reda på lite mer och annorlunda saker om mig. Jag gillar själv att läsa listor som denna, så bestämde mig för att göra en jag med!

1. Jag är väldigt känslig för smaskljud, alltså ljuden som kommer då man äter. Det absolut värsta jag vet är att sitta bredvid eller ens nära nån som äter banan. Usch, det ljudet. Fy. Bland det mest irriterande och äckliga jag vet. 

2. Jag är livrädd för sprutor av alla slag (bra där Emelie, lycka till med läkarkarriären). Vaccin, blodprov, laktattest, bedövning, ja, allt. Jag kan absolut inte se på när den långa, spetsiga nålen borrar sig in i min hud och nästan tar sig ända in till skelettet. 

3. Jag hatar att gå till tandläkaren. Detta är en skräck jag har från när jag var yngre. Jag hade nämligen väldigt sköra tänder då och hade ett eller fler hål i princip varje gång jag var på tandkontroll, trots att jag noga borstade tänderna två gånger varje dag. Detta ledde till en evig ångest för varje tandläkarbesök. En orsak till att jag funderat på att utbilda mig till tandläkare, just för att jag själv alltid har ångest och är nervös. Jag skulle kunna göra tandläkarbesöken så mycket bättre för såna som mig själv. 

4. Jag har en tvångstanke (okej har fler men detta är en som ni ska få ta del av). Jag måste alltid bara gå på de vita strecken på övergångsställen. Att gå på asfalten mellan dem, det kommer inte ens på fråga. 

5. Jag hade en period för nåt år sedan då jag hade fått för mig att jag inte passade i kjol. Jag varken använde eller köpte en kjol på flera år. Detta endast på grund av något jag plötsligt fått för mig. Haha, skrattar åt mig själv lite för detta. 

6. Jag är en riktig list-maja. Älskar att skriva listor, och gör det alltid. Är dock sämre på att göra det som står på mina listor, men känslan att få bocka av något är ju den bästa. Måste verkligen ha en överblick på det jag ska göra, behöver den kontrollen. 

7. Jag har tränat redskapsgymnastik (och tävlat) i ca 9-10 år. 

8. Jag är extremt, och då menar jag verkligen extremt, mörkrädd. Är rädd för allt som eventuellt skulle kunna finnas där i mörkret; mördare, clowner och våldtäktsmän. Skidar till exempel absolut inte ensam på kvällen på ett skidspår, inte ens fast spåret är helt upplyst. 

9. Mango är bland det värsta jag vet. Då syftar jag inte endast på mangofrukten, utan också på mangosmak i juice, sås, yoghurt, allt. Ogillar verkligen mangosmaken.

10. Jag tycker verkligen inte om att gå till frisören. Jag har väldigt slitet och tunt hår av nån anledning, och att en frisör ska se det känns inte alls kul. Sen att få kommentaren "oj, så tunt hår du har!" eller "oj, här var det slitet" är verkligen inte kul alls. Jag har grym ångest över mitt hår, och att en frisör ska röra det får mig bara att tänka en massa på vad den personen måste tycka och oja sig, som ändå vet mycket om hår och så. 

DSC 4En bild från vår familjeresa till Grekland i somras. 

Kanske nån känner igen sig på nån punkt? Hoppas ni i alla fall fick veta något nytt om mig och kanske till och med lärde känna mig lite bättre!

Kommentarer

 • Andra M 10/11/2016 7:15pm (4 år sen)

  JAH! Jag har funnit min like! Jag har aldrig stött på någon som också är så allergisk mot allt med mango! Alltså inte ens i juice vill jag ha mango, det smakar bark! Vad skönt att någon annan är som jag i det avseendet. KRAM

  • Emelie Svenlin 11/11/2016 2:11pm (4 år sen)

   Haha, nej inte jag heller! Verkligen första gången jag hör nån annan som ogillar mango så starkt som jag. Nej, det funkar inte ens i juice, usch. We M's gotta stick together. Kram!

 • Danielas Dagbok 11/11/2016 7:02am (4 år sen)

  känner igen mig heeeelt i punkt 3, 6 och 8!

  • Emelie Svenlin 11/11/2016 2:09pm (4 år sen)

   Hihi, kul att jag inte är ensam om att hata tandläkarbesök och mörker! Tack för kommentaren! :-)

 • Eva 13/11/2016 7:34am (4 år sen)

  Hej Emelie! Va roligt att följa med dej och läsa din blogg. Allt från listan passar in på mej utom punkt 4, 7 och 9. Kände alltså igen mej på många punkter. Ha det gott! Kram! Hälsningar Kusin Vitamin

  • Emelie Svenlin 13/11/2016 8:17pm (4 år sen)

   Hejsan! Så kul att du vill läsa och följa med! Haha, ja, måste gå i släkten ;-) Tack och ha det gott du med! KRAM

Skriv en kommentar