HE

3 LOPP 2 FALL

Skrivet av Emelie Svenlin 08.01.2018 | 0 Kommentarer

Nu har jag precis kommit hem från jobbet, ätit middag och tagit det lugnt medan jag kollat några avsnitt av Dicte. Idag gick det rätt bra på jobbet faktiskt, jag fick i alla fall avsluta dagen med en härlig grupp elever, och det är alltid kul!

Veckoslutet, torsdag kväll till söndag, spenderade jag på resande fot. Det var nämligen säsongens första FM-tävlingar i Idensalmi som stod på schemat. 

Fredagens lopp, 5 kilometer klassiskt, var godkänt men ändå rätt dåligt. Det var ett steg i rätt riktning, men ändå inte bra, liksom. Bättre än i Vuokatti, men för dåligt för att jag ska vara nöjd påriktigt. Jag hade kanske lite otur med skidval och väder, det började nämligen snöa sjukt mycket mitt i loppet, vilket gjorde att föret ändrades rätt mycket. Jaja, nog om det. 

IMG 9527

På lördagen var det dags för skatesprint. Kvalet gick väl sådär, jag tog mig vidare med 30 bästa, men det var långtifrån nån bra prestation, om man säger så. Hur som helst, en timme efter kvalet var det dags för kvartsfinaler. Jag hade bra skidor och passligt med pirr i magen. Som det ska vara, med andra ord. I en uppförsbacke, då jag låg på andra plats, blev det krångel och åkaren framför mig föll. Jag var påväg att klara mig undan, men så försökte hon ta sig upp från marken, och jag fastnade i hennes stav och föll jag också. Medan jag låg där och trasslade upp mig hann det bli en liten lucka till de tre första åkarna, som jag verkligen försökte hinna ikapp. Jag gav allt i slalombacken uppför, och kom närmare, men krafterna tog slut och jag slutade fyra i mitt heat. SÅ jobbigt. Tårarna bara brände då jag kom i mål. Usch. Ville bara kasta skidorna och stavarna och åka hem. Precis så kändes det. Jag var helt fruktansvärt arg, skidade skithårt på nerjoggningen med musiken på full volym i öronen och grät arga tårar bakom glasögonen. 

Söndagen började jag med att packa ihop grejerna i rummet, och sen åkte vi mot tävlingsspåret en sista gång. Denna dag var det flera minusgrader, lite solsken och skarpa, härliga spår. Skiatlon, 5+5km, stod på schemat för denna fina söndag. Jag hade aldrig åkte skiatlon förut, då det alltid antingen blivit inhiberat eller så har jag varit sjuk, så jag såg framemot denna tävling rätt mycket. Föret var absolut favorit, skidorna fungerade och kroppen kändes okej. Jag var väldigt nervös inför skidbytet och sånt, då jag aldrig gjort det förut, men det gick hur bra som helst!! Jag startade i mitten av klungan, och fick en rätt bra position redan efter några tiotals meter. I första kurvan blev det dock supertrångt, och jag hamnade mitt emellan spåren, där det var supersmalt och fullt med folk. Alla skidade tätt, och jag kom ingenstans, varken bort eller fram eller in i spåret. Kul. När jag krånglat mig ur den situationen kunde jag börja åka påriktigt. Tätklungan hade fått en lucka redan då, men den tog jag sakta med säkert in på, lite hela tiden. Jag och en annan tjej jobbade på rätt bra där, och fick positiva mellantider hela tiden. I sista nerförsbacken körde vi på utan att bromsa, klarade backen och skulle bara trampa igenom kurvan som följde. När åkaren framför mig nästan kommit ur kurvan ser jag hur hon faller omkull så snön bara yr. Jag hann se det, tänka att jag ska parera, och kolla att innerkurvan var fri. Då jag skulle bromsa för att komma till innerkurvan fick skidorna absolut noll fäste då det var supermycket is där, vilket ledde till att jag åkte ut och föll precis på samma sätt som den andra tjejen hade gjort. Jag försökte ta mig upp så snabbt som möjligt, men hann inte annat än försöka, innan nästa tjej störtade in i mig. Slutligen kom jag mig ändå iväg igen, och då var jag så otroligt arg. Usch, vilka arga tankar jag tänkte då. Det gick ju så bra och vi tog ju in på täten hela tiden. Typiskt att vi ska falla då, och förlora supermånga placeringar. It sucks. Jaja, skidbytet gick i alla fall supersmidigt för min del, och skatedelen gick helt okej. Bra för att vara skate, liksom.

I mål var jag ändå rätt nöjd med min prestation. Det var en rolig tävling och känslan börjar vara rätt igen, vilket är underbart. Blir så glad. Vintern kanske inte slutar i totalkatastrof ändå. Det blir bra ännu. Yes. 

8

Hjälp, vilket långt inlägg detta blev nu plötsligt. Fingrarna bara flyger fram på tangentbordet, haha. Jag vill ännu säga att min supersöta lillasyster Alva fyller 11 år idag <3<3<3 Vi började dagen 06.45 med att sjunga för henne. Jättemysigt, och hon blev så glad för alla presenter. Vårt lilla glädjepiller. 

Nu ska jag planera resten av veckans lektioner, då jag ändå har vilodag idag och har massa tid. Vill hinna ta det lite lugnt och göra annat än planera resten av veckan. Jaja, back to work. Ha det bra!

Bloggen10

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar