torsdag 18 oktober 2018 - 22:18

EN ALLTMÖJLIGT-LISTA

Listan hittade jag på Ronjas blogg för ett bra tag sedan, men gillade frågorna så tänkte köra den här nu! 

1. Har du något smeknamn?
Ja, de allra flesta känner nog mig som Emmi :-) Känns nästan konstigt att höra Emelie ibland, haha

 

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
Typ hoppa över mellanrummen på övergångsställen (inte-stöta-marken, ni fattar), eller att jag ALLTID kollar baksätet i bilen innan jag kör iväg, bara för att försäkra mig om att det inte sitter nån där som är beredd att strypa mig bakifrån eller nåt. Bara jag och mamma som sportar med detta, eller nån annan som gör samma sak? Sedan checkar jag också alltid alla skåp, små rum och under sängen i hotellrum direkt då jag kommer in, bara för att sedan inte behöva tänka på ifall det sitter nån med onda avsikter i garderoben typ. Jaja, lite paranoid är jag kanske. Hehe. 

 

3. Andra måsten?
Måste alltid ha koll på hur många timmar jag kommer hinna sova innan jag kan slappna av och försöka somna på kvällen. Sen måste jag också skriva in hela livet i min kalender haha, får panik annars :-)

  

4. Några lyxvanor?
Bara lyxvanor? DYRA KLÄDER. FILIPPA K, BY MALENE BIRGER OCH TIGER. Älskar deras kläder och designs, men detta är en dyr vana jag har. Var och en med sitt, haha. Sedan är det väl också nån typ av lyxvana att mamma tvättar mina kläder här hemma, samt lagar mat och håller på. Är bortskämd till en del, OKEJ ATT SÄGA OM SIG SJÄLV!!!!! Blir så sjukt irriterad och typ ledsen av att höra det från nån annan, trots att jag lätt kan säga det om mig själv och vet att det i viss mån ju stämmer. Jaja, nog om det, be nice to people

DSC 0080 

5. När ingen ser, vad gör du då?
Öhh, hmm... Då dansar jag framför spegeln, rättar till mina underbyxor (SÅ svårt att göra smidigt in public?!?), och sedan kommer jag inte på fler saker? Detta kan alltså antingen tolkas som att jag är en sjukt tråkig person eller trög i hjärnan idag, eller sedan gör jag bara en massa då alla ser? Avgör själv :-)

 

6. Vad stör du dig på hos andra?
Smaskljudet när man äter. Detta är något jag påriktigt har stora problem med, haha. Blir så sjukt irriterad, nästintill arg, då nån sitter och smackar, speciellt detta smaskande med STÄNGD MUN. Inte knäckebrödsmask, det går fint, men BANAN där emot. PANIK. Finns nog inget värre. Känner irritationen bubbla upp vid blotta tanken. Jag har problem, jag vet.

Sedan irriterar jag mig också på människor som är väldigt självgoda, liksom bara pratar om sig själva och verkligen har noll intresse av att ens lyssna på nån annan än sig själva.

 

7. Vad är din sämsta sida?
Att jag börjar gråta då jag ska argumentera. DET FUNKAR INTE
 

8. Vilken sida av sängen sover du på?
Jag sover alltid närmast väggen, så hemma i mitt rum blir det på vänstra sidan av sängen. 

 

9. Vad gillar du för filmer?
Älskar kriminalfilmer! Deckare, drama och thrillers, sånt fastnar jag för. Helst svenska sådana, alltså svenska kriminalserier <3<3<3

 

10. Gråter du ofta?
Alltför ofta. Crybaby of the year, här har ni henne! Gråter då jag blir ledsen, sur, irriterad, stressad, arg... Listan kan göras lång. Detta är dock en egenskap jag irriterar mig på hos mig själv, då det absolut inte går att vinna en argumentation om man börjar gråta. That sucks. Däremot är det skönt och enkelt att gråta ut, jag släpper ju ut alla känslor då liksom. 

 

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör själv?
"Ta det lugnt", "stressa inte", "tänk på dig själv", "träna inte när du är sjuk"! Så enkelt att slänga ur sig åt andra, men sjukt svårt att göra själv. 

 

12. Vad sjunger du när du står i duschen?
Alltså jag sjunger typ inte i duschen? Älskar att sjunga och så, men känns onaturligt när jag står och duschar, har aldrig riktigt fattat den grejen? Är det konstigt? Lyssnar ALLTID på musik dock, men sjunger sällan med själv just under duschandet. Får bara vatten i munnen och bläh.

 

13. Vad önskar du dig mest just nu?
Är det nu jag borde skriva fred på jorden? Det i alla fall. Men sådär annars vet jag faktiskt inte. En stabil och härlig vardag kanske? Min är rätt kaotisk och ostrukturerad för tillfället, något jag inte trivs alltför bra med. 

 

14. Vilken maträtt är din favorit?
Har stora problem med att välja mellan pizza med mozzarella, champinjoner och pesto, och osttortellini med svamp. Pizza och pasta här storfavoriter här, det är i alla fall ett som är säkert! 

Det var den listan. Lite gott och blandat funkar alltid, am I right? 
Idag har jag vikarierat sista dagen på lågstadiet, gjort en superkul rullskidträning med Alva och några fler Åsarna-juniorer och spelat massa piano. Skön torsdag. 
Morgondagen börjar med en sväng till psykologis, och sedan jobbar jag på Bros från tio till sex. Efter det ska jag hänga med Ida. Det är basically så min fredag kommer se ut. Ha en fin fredag finisar! Nu ska jag krypa ner under täcket och kolla lite på Josefine Caarles reaktionsvideor på Youtube. Alltså den människan. Hon ÄR så rolig. TIPS

Bloggen11

onsdag 17 oktober 2018 - 21:58

IBLAND GÅR TRÄNINGEN BARA SKIT

Yay, det är onsdag, jag är tillbaka med träningen och det känns bara allmänt bra! Ni vet, dagar som på nåt sätt bara har en fin stämning över sig, inget speciellt, bara bra. En sån dag har jag haft idag. En helt sjukt vanlig vardagsonsdag med jobb, träning och familjehäng, men ändå bättre än andra onsdagar på nåt konstigt vänster.

Idag började jag dagen med att jobba på lågstadiet med åk 1-4 från nio till ett, och efter det tog jag det lugnt i nån timme innan jag drog till gymmet. Träningen gick egentligen fruktansvärt dåligt bara, om jag ska vara helt ärlig. Vet dock att jag verkligen inte kan förvänta mig annat efter den långa träningspausen jag tvingats ha på grund av sjukdom och antibiotika, men det är jobbigt ändå. Helt sjukt jobbigt, egentligen. Jag vill ju så mycket. Att märka att det inte är lika enkelt att lyfta samma vikter, göra samma övningar och upprepningar och så, det ÄR tungt. Jobbigt att inse. Sedan vet jag ju såklart att allt sådant alltid kommer tillbaka fortare än kvickt, men ändå. Var bara tvungen att skriva ut det här, få det ur mig liksom. Att träningen gick skit, men att det ändå var kul på något sätt. Skönt att äntligen kunna träna igen, även om känslan var lägre än botten. Så ja, det var dagens funderingar. Det går inte alltid som på Strömsö, bara att acceptera. Vet att jag sällan skriver om träningar som går skit, men vill ju inte skapa negativ energi här heller. Men det är okej. Det är helt okej att det känns piss ibland, och att inget funkar. Motgångar gör en starkare, hur klyschigt det än låter. Vi hoppas på att träningarna börjar gå lättare snart i alla fall. Om inte ännu denna vecka, men sedan.

AfterlightImage2AfterlightImage 3Mood

Hur som helst, efter träningen åkte jag och Antta till butiken för att handla, och sedan la vi oss i Anttas säng och kollade filmen om Avicii på Netflix. Hur mysigt som helst, och som vanligt släppte vi ju båda varsin tår. Känslomänniskor, ni vet. Så kan det va. På den punkten är vi slående lika. 

Morgondagen kommer egentligen se ut på samma sätt som denna dag. Jag jobbar från nio till ett, och sen drar jag på träning. Tränar dock bara grunduthållighet ännu denna vecka, för att inte bli sjuk igen eller nåt. Tråkigt men smart. Viktiga grejer att tänka på ändå. 

Nu ska jag kolla nån ny svensk krimserie på tv med mamma och pappa, innan jag kryper till kojs. Kram på er!

Bloggen11

 

måndag 15 oktober 2018 - 19:56

VECKOSLUTET SOM GÅTT & VECKANS PLANER

Dagens jobb på lågstadiet är klart och jag sitter uppe i mitt rum och skriver, medan jag lyssnar på nuvarande favoritlåten Tappat med Victor Leksell. Hade egentligen tänkt kika in här igår, men var upptagen i princip hela dagen, så inlägget fick vänta. Under veckoslutet har jag bland annat umgåtts med Ida, jobbat fredag och lördag, träffat "Krombivännerna" (som alla var hemma denna helg <3!), varit på släktkalas, skjutsat Antta till Vörå och Facetimeat med Fanny och Elin (<3). Ett fint veckoslut, med andra ord.

960B66CF 4EF0 4E2C BBE2 91C136832420Nån som vill förklara för mig varför jag ALLTID får lysande ögon då man fotograferar med blixt? VARFÖR
F19ACD5F 2B7C 4AE8 BD03 8CCF5430921BAfterlightImage 1

Nu är det måndag igen och vi är inne på en ny vecka. Jag ska jobba på Påras skola fram till torsdag, och sedan fredag och lördag på Bros. Full rulle, något jag trivs sjukt bra med. Idag är också sista dagen på min antibiotikakur, så nu blir det träning igen, vilket också känns bra! Denna vecka kommer nog vara riktigt "vanlig", med sånt som träning och jobb, helt enkelt. Ska umgås med Ida också så länge hon är hemma i Kronoby. Annars har jag verkligen inget speciellt inplanerat, dagarna får rulla på nu bara. 

IMG 0548AfterlightImage

Idag har jag gjort en lätt träning i form av stavgång/stavlöpning, det gäller att börja försiktigt har jag lärt mig. Den hårda vägen. Det tycks vara svårt det där. Att inte träna när man är sjuk, alltså. Svårare än man kan ana. Jaja, skärpning där. Nu ska jag nog bara ta det lugnt och kolla Suits eller nåt. Ha en fin start på veckan bästa ni! 

Bloggen11

torsdag 11 oktober 2018 - 11:25

"ALLT ÄR SVART"

En grå torsdag som denna passar det bra att blicka tillbaka lite, kolla hur livet var för några månader sedan. Tänkte nämligen kolla lite i mina små dagboksanteckningar i telefonen. Just nu scrollar jag igenom mars, april... Funderar vilka jag ska skriva ut här, vilka tankar som ska få se dagsljus och vilka som fortsatt ska gömmas i min lilla telefon. Det blev några av april- och maj-skriverierna. Det var verkligen en kaotisk tid för mig. Ja, ni fattar ju. Här får ni en liten inblick i mina privata skriverier. Korta meningar som dessa skriver jag ner nästan varje dag. Lite vad som helst. Tipstips om man inte prioriterar att skriva dagbok hela tiden. Det är väldigt intressant att kolla tillbaka i anteckningarna, se vad som hänt, hur jag känt, vad jag gjort och så.

IMG 0269 

4.4
Hon dansar vidare i livet

6.4
Suomen Cup i Taivalkoski, heja

7.4
Pappa ringde och det var en ambulansmänniska som pratade i luren

9.4
Vet allvarligt inte hur jag ska kunna keep shit together nu

11.4
"Stilla min längtan och stilla mitt rastlösa blod
Töm mig på känslor och fyll upp mig med mod
Kväv min sorg och få mig att drunkna i passion
för i kväll är jag i behov av en vacker distraktion"

12.4
Allt är svart

12.4
Klockan är 00.35. Ligger i sängen med Antta och kollar Gossip Girl, försöker att inte tänka på allt det hemska. Det går sådär. Ja, ni fattar. 

13.4
Kan. Inte. Andas.

15.4
Situationen är okej med pappa nu. Det betyder inte bra, bara okej

16.4
Touch down Stockholm. Malta, I'm coming for you!

IMG 0475

21.4
LIVETS BÅTRESA. Blue lagoon och bästa vänner.

21.4
Avicii är död. Vad gör man nu?

22.4
ÄLSKAR MINA VÄNNER OCH ÄLSKAR MALTA

26.4
Ibland är livet bara perfekt. På alla sätt. Inte det att alla problem är borta, utan bara att problemen är suddiga. Ni vet. 

28.4
Sitter på flyget mot Oslo från Malta och smågråter till Parachutes Kiss Me Slowly. Ingenaning om varför egentligen. Känner bara ett tungt tryck över bröstet, en tom känsla i hela mig. ÅNGEST

29.4
Hur blir det att komma hem till allt igen?

30.4
Nej, men alltså va? Nu är ju huvudet kaos påriktigt

30.4
Men bara säg det

2.5
"Livet är perioder" - CF

15.5
Fick mail från KHIO. "Inte antagen"

27.5
Njuter av livets dag med mina beezta veenner <3

29.5
Grät mig igenom basically hela sista avsnittet av 13 Reasons Why säsong 2, stabilt!!

 

Det var lite av vad som snurrade omkring i min hjärna för några månader sedan. Just nu sitter jag och lyssnar på en podd, fyller i träningsdagboken och ska snart dra ut för lite frisk luft igen. Snart borde jag nog vara fit for fight med träningen, men inte riktigt ännu. Måste börja försiktigt, tyvärr. Skitjobbigt, för att vara helt ärlig... Ska i alla fall göra en promenad, göra lite yoga för att bli vigare, och sedan ska jag fixa lunch. Kram på er <3

Bloggen11

onsdag 10 oktober 2018 - 12:16

TB TORSDAG & MODEJOBB

Förra veckans torsdag fick jag och Sandra göra ett riktigt roligt modejobb tillsammans med Sevendays och Halonen i Vasa. Jag skrev ju lite kort om det då också, men tänkte visa er lite fler bilder nu! HÄR kan ni läsa artikeln :-)

IMG 0241

Det var supermycket folk, och otroligt varmt att testa och hålla på, men vi hade hur kul som helst! Ingen fördel med tunt hår dock, då det syns direkt då jag blir svettig, haha. 

IMG 0238

Denna outfit gillade jag starkt, då jag älskar plisserat. Tycker det är snyggt att ha en ledig t-shirt till, så blir looken mer vardaglig. Tipstips!

IMG 0239

Favoriten från Guess <3

Idag har jag sovit alltför länge, men så är det väl när man är sjuk. Var helt borta då jag vaknade, visste knappt var jag befann mig. Nu har jag i alla fall ätit frukost och ska gå ut för lite frisk luft, tror det kan göra gott. Ha en fin fortsättning på veckan bästa ni, och tack för all fin feedback på min nya header <3! You make my days! 

Bloggen11

tisdag 9 oktober 2018 - 19:01

6 RANDOM FACTS

Tisdagen till ära tänkte jag skriva ett gammalt, hederligt "6 random facts about me"-inlägg. Jag ligger fortfarande hemma sjuk, så det händer basically ingenting värt att skriva om för tillfället. Jag var till läkaren idag och fick antibiotika mot bihåleinflammation, så nu ska jag bli frisk på riktigt i alla fall. Skönt det. Nu kör vi några random fakta om mig!

 • Jag hatar mango. Liksom inte bara frukten i sig, utan också allt som innehåller mango. Juice, yoghurt, kvarg... Mangosmaken tar över allt, och bara tanken på mangosmak... Fy!!!! 

 • Jag älskar att kolla gymnastikfilmer, både liksom korta snuttar av tävlingar på Youtube, och filmer om gymnaster. SÅ BRA. Blir alltid så nostalgisk och längtar tillbaka till tiden jag själv höll på med redskapsgymnastik. SÅ VACKER SPORT <3 ÅÅÅÅH

 • När jag duschar står jag ALLTID vänd utåt, så jag ser vad som "händer" i badrummet. Paranoid? Njae. Vilda fantasier? Definitivt. Jag behöver alltså ha koll på allt, så när jag torkar håret sedan så skulle jag aldrig lägga handduken över huvudet så att jag inte ser, liksom. Ifall nån oönskad mot förmodan skulle dyka upp där, så jag är beredd med en karatespark eller nåt sånt. Haha. Nån annan som sysslar med samma konstigheter?

 

 • Jag har haft två seriösa förhållanden, och de varade kring 1,5 år var. Båda förhållandena var extrema på sitt sätt, det ena påverkade mig väldigt negativt mentalt. Jag blev psykiskt misshandlad och var verkligen helt förstörd, har aldrig varit så sönder som jag var i ettan och början av tvåan på gymnasiet

IMG 0210

 • Jag skriver listor på allt. Och då menar jag verkligen ALLT. Ni som följt mig en längre tid vet nog redan om detta, hehe. Jag använder "Påminnelser"-appen på min telefon dagligen, och går in där flera gånger om dagen för att skriva listor och lägga till saker. Några listor i min telefon för tillfället är "to do", "wanties", "Bloggis", "Nagellack"... Och det är bara några av dem, listan (haha) kan göras väääääldigt lång

 

 • OGILLAR STARKT den vanliga smile-emojin på iPhone. Ni vet, den helt vanliga :) figuren. Jag tycker den ser ut att fake-le, och använder jag den är jag irriterad eller jättesur. Kan vara arg och använda den ibland, haha. Vet man inte om detta så förstår man ju såklart inte, men detta är verkligen en grej för mig. Kan nästan ta illa upp när nån använder den åt mig, då jag själv tolkar den som "fake". Hehe, var och en med sitt!
  aaaaaa
  Såja, nu har jag gett er lite onödig fakta om mig, varsågoda! Tycker själv att inlägg som detta är lite kul att läsa, lite roliga grejer och så. Nu har jag precis kollat klart The Blacklist, och ska fortsätta med Suits. Ni hör ju hur produktiv jag är för tillfället. Jaja, ha en fin kväll! 
  Bloggen11

 

måndag 8 oktober 2018 - 13:05

NY VECKA, NY HEADER

Måndagen är här och jag sitter för tillfället och äter lunch hemma. Hittills har jag grejat med bloggheader och profilbilder hit och dit hela morgonen, och nu är jag äntligen klar! Ny, höstig header, och bloggen känns fräschare direkt! Vad tycker ni?

Nu ska jag flytta över massa bilder från iCloud till min externa hårddisk, vilket kommer ta ett bra tag. Då det sedan är gjort har jag tänkt ta en promenad, orkar inte med att sitta inne. Jag tycker man känner sig friskare direkt man fått lite utomhusluft! Vaknade med väldigt täppt näsa och hostar fortfarande mer än jag velat, så träningen får vänta ännu idag... Nåväl, det är ju inte som att jag blir frisk snabbare av att vara negativ och klaga över förkylningen. Bara att vänta ut. 

DSC 0027

Men hörni. Kolla på höstfärgerna. Det kan ju vara vackraste årstiden? Har SÅ sett framemot alla stickade polotröjor och kappor, samt handskar och stövlar! Nu är det mer än okej att klä sig i allt det, och jag älskar det! 

Jaja, dags att fortsätta med fotoflyttandet. Trevlig måndag på er!

Bloggen11

 

söndag 7 oktober 2018 - 22:32

TELEFONDÖD, FÖRKYLNING & SÖNDAGSMYS

Nu är denna vecka slut, och i morgon börjar en ny. Jag har precis sagt hejdå till bästa Ida, som hållit mig sällskap denna söndagkväll. Vi diskuterade en massa som vanligt, pratade strunt och hade en mysig kväll. Vi var också ute en sväng på photoshoot, något som alltid lönar sig med Ida. Hon är verkligen duktig på foto, har öga för vackra ting. Vi fick en hel del bra bilder, så i morgon ska jag fixa med ny header och sånt hit till bloggen. Wiie <3

UnknownVerkligen magiskt ljus ikväll, och hur duktig är inte Ida?

Jag är fortfarande sjuk, har om möjligt blivit ännu mer förkyld. Det tycks vara en envis förkylning som är i farten just nu, jag har hostat ett bra tag liksom. Har dessutom haft fruktansvärda magsmärtor i två dagar nu, något jag helst velat skippa. Kanske det ger sig tills i morgon. Kan ju i alla fall hoppas!

Gårdagen bestod för min del av jobb i några timmar, och sedan spenderade jag resten av dagen liggande i sängen framför datorn. Kollade serier så gott som hela kvällen, orkade verkligen inte med mer än så. Effektiv människa. Ja, just det! Min telefon gav upp i fredags på kvällen också. Det blev en hel massa krångel med den, och i ett skede verkade allt vara försvunnet? Efter 2 timmar på service fick jag tillbaka den, fullt fungerande. En hel del bilder försvann dock, och alla konversationer samt annan data som fanns på telefonen innan, men det mesta fanns i alla fall i iCloud. Sommarens alla bilder är dock borta med vinden, och det suger ju... Jaja, sånt händer! Man märker i alla fall hur beroende man är av sin telefon när man inte har den? Sjukt ju? 

Nu ska jag prata med Elin i telefon en stund, medan jag påbörjar redigeringen av bilderna från idag. Ska bli riktigt mysigt. Sen tror jag jag ska kolla ett serieavsnitt innan jag kryper till kojs. Imorgon ska jag fokusera på att bli frisk, jobba med bloggen, samt träffa Ida en sväng innan hon drar ner till Helsingfors igen. Har inget jobb i morgon, vilket passar rätt så bra med tanke på min förkylning. Det blir en lugn måndag, med andra ord. Ha en fin start på nya veckan!

Bloggen11

fredag 5 oktober 2018 - 16:17

HAPPY FRIDAY

Fredagskänslan är här, jag har jobbat klart på lågstadiet för dagen, och sitter i skrivande stund vid köksbordet och jobbar med gårdagens material. Ute skiner solen, och alla vackra höstfärger kommer verkligen fram. Ska snart dra ut på en rullskidlänk, men har inte riktigt kommit mig för det ännu. Har en tendens att skjuta upp träningen till lite för sent, då mörkret fallit och temperaturen sjunkit ytterligare. Hehe. Så blev det igår. Jag kom mig iväg först kring åtta, och då var det redan kolsvart ute. Som tur var fick jag sällskap av pappa och Alva, hade aldrig vågat mig ut annars. Jag är EXTREMT mörkrädd, vilket jag kanske nämnt nångång. Har alltid hjärtat i halsgropen och skenande puls då jag tränar ensam i mörker. Undviker det så långt det bara är möjligt, men det är lite svårt just på hösten då det blir mörkt så snabbt. 

IMG 4549Bild från gårdagen vid Halonen (klänning: Guess)

Då dagens träning är gjord ska jag jobba vidare med texten till gårdagens bloggjobb, och sedan senare ikväll ska jag möta upp Ida på tågstationen, då hon kommer hem till Kronoby över veckoslutet!! <3 

Morgondagen börjar jag med några timmar jobb vid Bros outlet. Efter det har jag inget inplanerat, men det är ju lördag, så det brukar liksom alltid bära av nånstans. Hihi. Jag har dock vilodag, så träning blir det i alla fall inte. Ha ett riktigt fint veckoslut nu och njut av höstvädret!

Bloggen11

torsdag 4 oktober 2018 - 15:39

DAGENS ÄVENTYR

Torsdag eftermiddag, klockan är snart fyra, och jag sitter på ett café i Vasa och skriver. Har suttit här ett tag och redigerat bilder från dagens jobb, och ska snart gå en sväng via några butiker, innan jag drar hemåt igen. 

Dagens jobb var ett samarbete med nyöppnade Halonen i Vasa, och jag och Sandra jobbade tillsammans. Mer om det kommer snart, men grejen var i alla fall att testa kläder, fotografera outfits och prata lite med cheferna där. Vi hade superkul, det var massa folk och kläderna var jättesnygga. Tror nog vi fick till rätt bra bilder också, det hoppas vi på i alla fall! Hade gärna haft flera jobbdagar som denna, hihi. Min jobbkollega för dagen var också helt suverän, så härlig människa ju!! <3

DSC02215

Då vi var klara lunchade vi på Raawka, och fixade klart det sista med fakta och sånt angående butiken. Sjukt god sallad, helt påriktigt. Recommend, recommend. Efter lunchen drog jag vidare för att möta upp med en journalist från VBL, som skulle fråga lite angående mitt blogginlägg jag skrev om sömnparalys. Vi fotograferade lite, pratade och sedan dess har jag suttit här och redigerat. 

DSC02238

Nu ska jag söka mig hemåt, och väl hemma blir det träning och sedan ska jag fortsätta jobba med texten och bilderna till inlägget om butiken. Hur har er torsdag varit? 

Bloggen11