HE

ALLT VAR FÖR BRA, SÅ KROPPEN VALDE ATT GE UPP

Skrivet av Emelie Svenlin 18.01.2018 | 1 Kommentarer

Jag var väl lite för glad och hade det lite för bra med min uppåtgående form. Nu ligger jag här, är sjukskriven och orkar inget annat än ligga i sängen. Har inte ätit på två dar och har ångest för varje gång jag ens måste svälja mitt spott. Min hals har aldrig förr gjort så här ont. Idag är det ändå lite, pyttelite, bättre, då jag påbörjade min penicillinkur igår. 

Gårdagen var heeeelt fruktansvärd. Natten till igår vaknade jag varannan timme, om inte ännu oftare, tog värkmedicin och försökte somna om. Det gjorde SÅ ont. Usch. Sen hade jag läkartid, samt mätte CRP och gjorde svalgprov. CRP var verkligen skyhögt, och halsen sjukt svullen. Noshit. Jaja, jag fick i alla fall en 7-10 dagars kur. Ifall svalgprovet visar på angina, vilket det högst troligen gör, blir kuren tio dagar lång, annars "bara" sju. 

Jag har liksom helt ärligt bara legat i sängen, sovit flera timmar på dagen och varit helt slut. Är otroligt hungrig också, men det gör så ont så jag vet inte hur jag ska få ner nåt. Burana 400 hjälper verkligen noll just nu. 

IMG 5774

Det började i söndags, på väg hem från Vanda. Jag hade lite konstig hosta, men tänkte att det säkert bara var den typiska "tävlingshostan" man alltid har efter tävling. Måndagen spenderade jag på jobb, och sen kom Elin hit till Kronoby och vi hade en supermysig kväll hos Fanny. Planerade resor och så. Då sa jag nog till dem att jag är påväg att bli sjuk, för huvudet kändes tungt och halsen var lite konstig. Tog i alla fall en rätt stark värktablett hos Fanny, och halsen bedövades helt. När jag vaknade i tisdags var halsen heeeelt täppt och det gjorde superont. Vad jag inte visste då var att det skulle bli ännu värre dagen därpå. Jaja, det var verkligen på den nivån med febern att hela min kropp var öm och det gjorde ont när jag duschade då duschstrålen träffade kroppen. Usch. 

Det är verkligen otroligt länge sedan jag har varit såhär sjuk. Alltså så sjuk att jag påriktigt inte orkar annat än ligga. Typ när jag var tolv och hade angina hela tiden. Idag orkade jag ju skriva ett blogginlägg, det skulle inte hänt igår eller i tisdags. Inte en chans. Så lite bättre är det alltså. Halsen gör dock fortfarande fruktansvärt ont, och jag skjuter upp sväljandet varje gång. Spottar helst i stället. Fräscht, jag vet. A girl's got to do what a girl's got to do. 

Jag har liksom inte haft krafter eller energi till att tycka att det här är jobbigt. Att tycka att det är typiskt att jag blir sjuk då jag äntligen är på väg tillbaka. Eller jo, i tisdags då jag vaknade med supertjock hals och mamma frågade hur det var med mig, då brast det. Jag blev liksom så arg. Och ledsen. Så blir jag nu också, då jag har lite mer energi än igår. Fattar inte vad jag gjort för att förtjäna detta? Har jag inte haft tillräckligt med motgångar redan? Varför kan det inte bara få gå bra? Allt höll ju på att reda upp sig, och så blir jag sjukare än jag nånsin varit förut. Varför??? Vill bara gråta, men då börjar huvudet värka fruktansvärt, så det är inte värt det. Men jag bli ledsen ändå. Tycker att livet är orättvist just nu. 

Det var en uppdatering från mitt liv just nu. Idag ska jag inte göra annat än ligga i sängen och kolla film, äta värkmedicin varannan timme och försöka få i mig lite soppa. Det hade varit trevligt. Magen skulle bli glad. Säkert jag också. Ska fortsätta tycka att livet suger och att det är synd om mig. Hadeeee!

Bloggen11

Kommentarer

  • Julia Holmqvist 18/01/2018 3:33pm (3 år sen)

    Åh så tråkigt! Hoppas du kryar på dig snart!

    • Emelie Svenlin 20/01/2018 11:20am (3 år sen)

      Jaa alltså verkligen, så himla trist! Tusen tack snälla du!

Skriv en kommentar