HE

EN OTÄCK UPPLEVELSE

Skrivet av Emelie Svenlin 27.09.2018 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Nej alltså hörni. Måste bara få skriva om detta. Inatt, då jag precis hade somnat, eventuellt höll på att somna, kände jag plötsligt att något liksom tryckte ner mig i sängen. Jag försökte spjärna emot, sätta mig upp, men det bara gick inte, trycket blev bara hårdare ju mer jag försökte kämpa emot. Det var precis över bröstet något tryckte ner mig, och på nåt sätt skakade på samma gång. Jag var rätt klar i huvudet och vaken, men kunde absolut inte öppna ögonen eller sätta mig upp. Försökte nå telefonen som jag visste låg på nattduksbordet bredvid sängen, men armen blev bara nertryckt intill kroppen i sängen direkt. Jag kände verkligen paniken bara växa, och fortsatte försöka komma upp och öppna ögonen, men det var helt omöjligt. Kunde knappt andas. När jag slutligen bara slutade kämpa emot kunde jag äntligen öppna ögonen och allt var helt som vanligt igen. Hade full panik och det tog ett bra tag innan jag fattade att det inte var verklighet typ. Så fruktansvärt obehagligt, och verkligen längsta sömnparalysen (?) jag varit med om. Var så sjukt rädd för att somna om igen också då jag visste det kunde ske på nytt, så det dröjde två hela timmar innan jag vågade mig på ett försök att blunda igen. Låg alltså och panikgrät flera minuter efter?? 

IMG 9835

Tror jag kanske skrivit om sömnparalys förut på bloggen, minns inte helt, men har för mig nåt sånt. Hur som helst har jag kommit fram till att det måste vara en sömnparalys jag upplevt inatt (låg och googlade då jag inte vågade somna om), och att det lätt var något av det obehagligaste jag nånsin varit med om. Vet inte när jag varit så rädd som jag var inatt. Har ju upplevt liknande förut också, men inatt var det verkligen värre än nånsin, och det höll på så länge också. Trodde aldrig jag skulle vakna, och kunde verkligen inte andas heller på grund av trycket. Vill aldrig mer vara med om nåt sånt. Hur många logiska och vetenskapliga förklaringar jag läst så är det fortfarande lika läskigt och otäckt. Vet ju vad det beror på och vad som sker i kroppen, men hallucinationerna är helt horribla. USCH. 

Det var vad jag hade på hjärtat idag, nu drar jag iväg på dagens andra och lägrets näst sista träning. Vi hörs mer i morgon, då kommer en uppdatering om hur lägret varit och vad jag ska hitta på under veckoslutet hemma. Ha det bra, och dröm fina drömmar <3

Bloggen11

 

Kommentarer

 • Julia Holmqvist 27/09/2018 5:41pm (23 månader sen)

  Usch vad obehagligt! Jag har aldrig upplevt en sömnparalys men det låter verkligen som en mardröm. Hoppas du mår bättre idag <3

  • Emelie Svenlin 27/09/2018 7:20pm (23 månader sen)

   Jamen det var verkligen såååå läskigt! Men tack, får ta igen sömnen inatt istället! <3

 • Alexandra Grahn 28/09/2018 8:14am (23 månader sen)

  Usch jag vet precis. Har varit med om det ett par gånger. Som tur är det flera år sen nu. Finns kanske hopp att det bara är engångsföreteelser då eftersom jag int fått det "tillbaka"

  • Emelie Svenlin 28/09/2018 1:07pm (23 månader sen)

   Åh, hoppas det försvinner för mig också då!!

 • Danielas Dagbok 30/09/2018 2:29pm (23 månader sen)

  Alltså jag ha aldrig haft sömnparalys men ha läst mycke om de å e LIVRÄDD för att nångång uppleva de. Låter så sjukt obehagligt!!

  • Emelie Svenlin 30/09/2018 4:09pm (23 månader sen)

   De e heeeeeelt fruktansvärt så jag hoppas verkligen du aldrig behöver vara me om de!! Uschhhhhh

Skriv en kommentar