HE

EXAMENSTIDER, MANUDUKSJON & SJÖLEJON

Skrivet av Emelie Svenlin 20.11.2019 | 0 Kommentarer

Som rubriken säger är jag nu inne i examenstider. Om ganska exakt tre veckor har vi examen. Eller tenta, som de flesta kanske kallar det. Här heter det examen i alla fall. Så i förstår vad jag snackar om. På jus-linjen i UiO har vi en examen per termin, vilket betyder två per år. Detta innebär att våra examen(?) är väldigt stora och omfattande. Vi skriver i sex timmar, och den är värd 30 studiepoäng. Mycket, med andra ord. 

Jag har gjort upp ett lässchema för mig för dessa kommande dagar, och kickade igång läsandet på riktigt i måndags. Eftersom vi får nya lokaler efter jul kan vi inte plugga nere vid skolan nu, så universitetsbiblioteket uppe på Blindern är mitt andra hem. Jag har i princip läst HELA dagarna i tre dar nu, med undantag för tiden då jag tränat. Vilket liv :-) Så kommer det se ut varje dag framöver nu, inklusive veckosluten, fram till tolfte december. Det är sjukt mycket att läsa och förbereda sig på, och ämnena är inte lätta heller. Vi testas i juridisk metod, rättskällor, domanalys, familjerätt, arvsrätt och fast egendomsrätt. Allt i ett case och en teoriuppgift. Kissar på mig av nervositet redan nu. Det hjälper heller inte att man är en person som sätter hög press på sig själv :-) Kan liksom inte sänka ribban heller :-) Bra där :-) Kommer ha mer än en mental breakdown innan examen, så att säga. Kommer tappa det på ingenting. Vad stabilt vi ska ha det!! :-)))))

Jag antar dock att bloggen kommer lida på grund av detta. Bara så ni vet om det. Jag har fullt upp med att ens få ihop läsning och träning för tillfället. Idag har jag i alla fall pluggat, varit på yoga och sedan fortsatt plugga. Drog hemifrån åtta, och kom hem sju. Så kommer högst troligen de flesta dagar se ut framöver också.CD290BC0 F6A9 43D6 869F FF608230E2ACI morgon ska jag iväg på manuduksjon till advokatfirman Kvale klockan nio. Där blir det frukostservering och fast egendomsrätt. Manuduksjon är ett sätt för advokatfirmorna att få kontakt med oss studenter, och ett bra sätt för oss att skaffa oss kontakter och relevant kunskap inför examen på samma gång. Bra grej, det där. Efter manuduksjonen tar jag t-banan upp till Blindern, där resten av dagen ska spenderas. Efter några timmar med näsan i böckerna har jag planerat göra ett löppass och lite coreträning, som avbrott i läsningen. Då det är gjort ska jag pressa nån timme till med familjerätt, har jag tänkt. Får se hur det ligger till med orken, men det tar vi då, haha. Ska nog gå bra. 

Nu ska jag tvätta bort det som är kvar av dagens smink, lägga en ansiktsmask och kolla ett serieavsnitt, innan det är läggdags. Ja, just det. Alltså hörni. Jag var så borta inatt. Eller imorse, tror jag. För det första sov jag över mitt alarm? Det händer verkligen ALDRIG mig? Sjukt. För det andra drömde jag om att ett sjölejon hoppade runt inne i gymnastiksalen och JAGADE mig? Bet mig i handen och var bara helt skräckinjagande. Fantasi har jag i alla fall, som ni förstår. Fattar ej varför jag drömde om något så speciellt som ett sjölejon? Är de ens farliga? Jag var livrädd i alla fall. Haha, hoppas på att drömma nåt mer fridfullt inatt. Om giraffer eller nåt. 

Vi hörs när vi hörs! Kan vara imorgon, kan vara om en vecka, eller kan vara till jul. Ingen vet. Kramisar

Bloggen11

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar