HE

FORMKURVAN PEKAR ÅT RÄTT HÅLL

Skrivet av Emelie Svenlin 15.01.2018 | 0 Kommentarer

Under veckoslutet tävlade jag i Vanda i seniorernas FM-tävlingar. Senast jag kikade in här satt jag på tåget på väg söderut, det var alltså i torsdags. Väl framme checkade jag in på hotellet och packade upp lite, och sen låg jag bara i sängen och pratade med Fanny. 

Fredagens tävlingar var lite annorlunda än vanligt, det var nämligen parsprint eller sprintstafett som man också kallar det. Jag och Jennie var ett superteam den dagen. Stilen var skate, och parsprint går alltså ut på att båda åkarna skidar tre sprintlopp direkt efter varandra. Man får alltså vila endast under tiden som den andra åkaren i laget skidar sitt lopp, det vill säga ca fyra minuter. Mjölksyranivån är sjuk. Denna tävling är faktiskt otroligt tuff.

Det gick väldigt bra för oss faktiskt. Vi tog oss till final som elfte lag, och fick alltså skida tre lopp till på var. Denna gång var benen sjukt tunga, men vi fixade vår elfte plats ändå!! I finalen!! I senior-FM! Jag är vääääldigt nöjd över vår gemensamma prestation, detta gjorde vi bra!

IMG 9581Julia och Andrea gjorde också superbra ifrån sig!!

På fredag kväll blev det pizza som middag och sen chill på hotellrummet. Lördagen spenderade jag i stan, och senare på kvällen kom pappa ner till Vanda, så då åkte vi till spåret för att testa skidor inför söndagens lopp. Sen blev det middag på Amarillo och därefter sovdags. 

Söndagens, alltså gårdagens, tävling var skiatlon. 7+7 kilometer, ungefär. Jag startade mitt i klungan, och fick åka bredvid spåret precis hela första varvet (3,3km). Sjukt irriterande, och energikrävande också. Jaja, andra varvet gick bättre, trots att jag inte riktigt fick skidorna att funka och krafterna sinade. När jag kom till skidbytet visste jag verkligen inte hur jag skulle ta mig i mål, jag var totalslut. Lungorna skrek efter luft och mjölksyran pumpade i benen. Jag böt i alla fall skidor smidigt igen, och påbörjade skatingdelen. Efter några hundra meter blev benen lite piggare igen, och kändes inte helt som stockar mer. Inte helt. Jag var dock rätt trött, men tog mig i mål och gjorde ett riktigt bra lopp egentligen. Jag är nöjd. Detta visar bara att formen håller på att infinna sig igen. Yes. Jag är påväg tillbaka, hörni!!! Ett steg i taget bara. 

collageee

Just nu sitter jag i mitt rum hemma, har precis kommit hem från jobbet och ska börja förbereda inför morgondagens lektioner. Jag har vilodag idag, vilket är SÅ skönt. Jag hämtade precis ett paket från posten, och blev så glad då allt passade. Hade beställt några plagg från NA-KD under rean. 

Nu ska jag planera lite, äta middag och sen blir det kanske en sväng till Nykarleby för att hälsa på Elkku ikväll. Vi får se hur det blir. Ha en bra måndag!

Bloggen10

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar