HE

IDYLL

Skrivet av Emelie Svenlin 02.08.2019 | 0 Kommentarer

Igår kväll satt jag på klipporna vid Fäboda i solnedgången tillsammans med Fanny. Vi hade picknick och en liten högtalare med oss, och bara satt där och pratade. Lyssnade på vågorna som slog mot klipporna. Sjönk in i nån idyllisk bubbla. Jag glömde nästan bort resten av världen där för ett snabbt ögonblick. Levde mig in i låttexterna i bakgrunden och vågornas ljud. Otroligt skönt att bara sitta där. Låta havet på nåt sätt lugna själen. Jag blev verkligen lugn på ett speciellt sätt av att sitta där och blicka ut mot horisonten. Underskattad terapi är vad det är. Kommer lätt göra om den utflykten. Kanske med Fanny, kanske med nån annan. 

AfterlightImage

För tillfället sitter jag på jobbet och tar det lugnt. Det är inte mycket folk i farten idag, så jag har rätt mycket ledig tid här i butiken. Hinner vika och ordna. Lite skönt att ha såna dagar ibland. Nu efter Jakobsdagar är det lugnt och trevligt på stan igen. Känns lite tomt ändå, för efter Jakobsdagar är det för mig slut på sommaren. Det är som ett konkret uppvaknande ur sommarkoman. Härligt, men samtidigt vemodigt. Jag har så blandade känslor inför hösten. Så är det varje gång. Jag saknar rutinerna, men älskar det spontana sommarlivet. Vill tillbaks till favoritstaden men vet hur mycket jag kommer sakna alla här hemma. Vännerna, familjen. 

72495CD7 AA9E 478B 9916 092E21A2C455

Idag då jag körde till jobbet lyssnade jag på Siri Fagerudds sommarprat. Kände igen mig i mycket. Speciellt det hon sa om Österbotten. Jag älskar Österbotten, men det är samtidigt så litet. Inskränkt. Folk lever i den egna bubblan, lite efter resten av världen på nåt sätt. Alla känner alla, och strax det händer nåt vet alla om det. Kände då också att jag nog längtar tillbaka till Oslo. Kontrasterna är bra för mig, det är ett som är säkert. Man får sin dos av båda två. Bra så. Jag är redo för hösten och alla nya utmaningar och upplevelser. Det känns bra. 

Nu ska jag jobba vidare. Trevlig fredag på er. Jag har en kanonhelg framför mig. Hoppas ni också har det <3

Bloggen11

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar