HE

Jag har inte tid med att vara sjuk

Skrivet av Emelie Svenlin 28.11.2016 | 3 Kommentarer

Idag blev det ofrivillig vilodag för min del. Förkylningen jag dragit på mig under veckoslutet har blivit snäppet värre, så nu sitter jag här i sängen med näsdukar överallt, har precis sovit nästan två timmar och har både huvudvärk och lite ont i halsen.

DSC 4716

Jag känner bara att jag verkligen inte har tid med detta just nuJag ska iväg på läger på torsdag och då SKA jag vara frisk. Jag stressar verkligen över att inte få träna som vanligt, och granskningstävlingarna närmar sig med stormsteg.

Får sådan ångest och är alltid på världens sämsta humör när jag är sjuk. Har inte motivation till något alls, så trots att jag för tillfället har all tid i världen att göra läxor och allt annat sådant, så känner jag bara att jag vill ligga på golvet och tycka synd om mig själv. Eventuellt dricka lite glögg också. Fast jag inte känner smaker eller dofter alls på grund av min täppta näsa. 

DSC 4717Har egentligen hur mycket skolarbete som helst, men känner verkligen att jag absolut inte har ork alls att ta tag i något sånt just nu. Ja, ni ser ju bilden. 

Försöker verkligen få denna förkylning att försvinna snabbt som blixten, så proppar i mig C-vitamin och allt annat vitaminrikt jag hittar och hoppas på det bästa. 

DSC 4709DSC 4712DSC 4710

Har ni tips på vad man kan göra när man är sjuk för att få tiden att gå och ångesten att försvinna? Eller tips på att snabbare bli frisk, huskurer eller annat? Dela gärna med er av dem till mig i kommentarsfältet, jag tar mer än gärna emot alla möjliga vinkar och tips! Gör vad som helst för att få denna förkylning att försvinna fortare än kvickt.

Jamen, hörni. Angående tandläkarbesöket imorse. Måste börja med att tacka er som kommenterade, peppade mig och gav tips, blev så sjukt glad! <3
Skrev ju om min skräck och ångest inför det i gårdagens inlägg, och tänkte meddela er om hur det gick. Jag fick gå in tidigare än väntat, och var på riktigt sjukt nervös. Min handsvett var brutal. Nåväl, gick in då mitt namn uppropades, och fick direkt sätta mig ner i stolen. Fick solglasögon och tandläkaren började undersöka mina tänder. Efter ett tag sa hon att jag har ett litet hål i en tand i övre tandraden, och så frågade hon om jag ville att de fixade det nu på direkten. Ville jag det? Hann inte tänka efter särskilt länge, plötsligt bara flög det ur mig att "ja, det vill jag". Direkt det kom ut genom munnen ångrade jag mig. Usch, vad hade jag sagt? Var så nära att börja gråta när hon tog fram bedövningssprutan, alltså sååååå nära. Blundade bakom solglasögonen för att inte se sprutan. Efter det gick det bra. Jag kände ju ingenting när de borrade och höll på, så allt gick bra till sist, efter bedövningen. Så det gick bra ändå. Det var en bra tandläkare denna gång. Hon var trevlig och berättade och förklarade alltid innan hon gjorde något. Det kändes bra, för då fick jag veta lite vad som var på gång så jag kunde förbereda mig. Nu är det över i alla fall. Skönt. En grej mindre att ha ångest över. 

Nu ska jag krypa ner under täcket en stund tror jag. Ha en bra kväll och dela gärna med er av tips!

Kommentarer

 • Danielas Dagbok 28/11/2016 7:43pm (4 år sen)

  Förstår precis, har själv fruktansvärd tandläkarskräck... Bra att det ändå gick så pass bra som det gick! :)

  • Emelie Svenlin 28/11/2016 8:29pm (4 år sen)

   Åh, fler än jag med denna skräck! Ja, den här tandläkaren var duktig och snäll, som tur :D

 • Ida-Marie 28/11/2016 8:52pm (4 år sen)

  Åh känner så igen mig, jag brukar ofta intala mig att "Jag har inte tid att vara sjuk" men tyvärr är det kroppen som bestämmer. Hoppas du kryar på dig snart! :)

  • Emelie Svenlin 28/11/2016 9:08pm (4 år sen)

   Ja, typ alltid så, man skulle egentligen aldrig "hinna" vara sjuk liksom... Tack så jättemycket! :)

 • Sonja 28/11/2016 9:40pm (4 år sen)

  Har en bekant som lägger vitlök på knäckebröd och äter det. Har inte provat själv men det ska tydligen vara bra. ?

  • Emelie Svenlin 28/11/2016 11:07pm (4 år sen)

   Åh, tack för tipset! Ska testa!

Skriv en kommentar