HE

Jullistan

Skrivet av Emelie Svenlin 17.12.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Nu när vi ändå är inne i min favoritmånad och julen närmar sig med stormsteg så tänkte jag köra en jullista här på bloggen. Älskar listor och älskar julen, så detta kan inte bli annat än bra! Jag hittade listan på Ronjas blogg. 

Untitled 2

1. Vem firade jul i ditt hem förra julen / I vems hem firade du jul?

Jag firade jul hemma hos oss tillsammans med min härliga familj. Älskar. 

 

2. Vilket är ditt bästa barndoms-julminne?

Att vakna på den efterlängtade julaftonsmorgonen, gå ner i bara pyjamas och hitta sitt paket under julgranen. Mamma brukar nämligen alltid sätta dit ett paket åt var och en av oss, som vi får öppna redan på morgonen. Säkert för att vi inte ska spricka av otålighet under dagen innan tomten kommer, haha. De paketen brukar ofta innehålla en bok eller en film, något att sysselsätta oss med i alla fall. 

  

3. När julhandlar du? Har du handlat alla julklappar?

Jag brukar vanligtvis köpa julklappar i god tid bara för att jag njuter av allt med julen och vill börja så tidigt som möjligt, men det blir ändå alltid så att jag har kvar nån julklapp att köpa nån dag innan julafton. Nu har jag handlat julklappar till mamma, pappa, Alva och Valtteri. Lite kvar då alltså. 

 

4. När äter ni julmat?

På julafton klockan ett på dagen äter vi julmat här hemma med familjen. Sen brukar vi också äta julmat på juldagen, då tillsammans med släkten. 

DSC 7DSC 1591

 

5. Vad är det bästa på julbordet?

En typ av fruktsallad som mamma brukar göra. Den består bland annat av vindruvor, ägg, äppel, grädde och majonnäs. Alltså all time favourite. Bästa. Ni ser Mimosa-salladen, som den kallas, till vänster på bilden nedan.

DSC 1574

 

6. Hur dags öppnar ni julklappar?

Tomten kommer alltid hem till oss på julafton för att dela ut julklapparna, och han (eller hon) brukar komma efter Kalle Ankas jul, nångång mellan sju och åtta om jag minns rätt. Så mysigt med jultomte ju!

 

7. Vad är den bästa julklapp du någonsin fått?

Kunde inte bestämma mig för en så det får bli mina tre bästa julklappar, eller de jag blivit gladast över nånsin. Den första är en Svanprinsessan-barbiedocka. Hon hade vingar som glittrade, en otroligt fin klänning och långt blont hår. En annan gång fick jag en barbievagn med häst, och det var inte vilken vagn som helst. Det var Askungens förvandlade pumpavagn och den var rosa och glittrig. Så underbar ju. Jag var verkligen en barbietjej, älskade att leka med dem och var ett stort fan av prinsessor och glitter. Sista favoritjulklappen jag tänkte nämna är en iPad mini. Jag och Antta fick varsin för några år sen, och vi hade aldrig kunnat gissa vad paketen innehöll. I vår familj skriver vi alltid rim på några av klapparna, och enligt det vi listat ut genom rimmen var att paketen innehöll dvd-filmer. Ni kan ju bara gissa hur överraskade vi blev då vi såg vad de innehöll påriktigt. Vi skrek såååå högt den gången, haha. 

BeFunky Collage2

 

8. Hur länge efter jul har du kvar din julgran?

Den åker nog ut rätt fort efter julen, speciellt om pappa får bestämma, hehe. 

DSC 6410

 

9. Har du någon gång firat jul utomlands?

Nej, det har jag inte.

 

10. Om du kunde ändra något med julen, vad skulle det vara?

Jag tror nog det skulle vara att alla skulle få vara lyckliga och att ingen skulle behöva känna stress över ekonomin och sådana saker. Annars är julen helt underbar ju!

 

11. Tror du att vi får en vit jul i år?

Ja, jag vill tro att snön kommer ligga vit överallt på julafton då jag vaknar, så jag tänker tro och hoppas hårt på det! 

 

12. Hur länge är du ledig vid jul?

Vi har jullov den tjugoandra och får jullov efter det. Skolan börjar igen nionde januari. 

 

Nu ska jag fortsätta sitta här med julmusik i öronen och paket framför mig. Mys.  

Bloggen2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar