HE

Lillajul, spakväll & tandläkarskräck

Skrivet av Emelie Svenlin 27.11.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Denna kväll bestämde jag och mina två systrar oss för att ta hand om oss själva litegrann, så vi tog fram lite hudrengöringsgrejer, tände ljus, satte på lugn musik och hade en mysig, liten spakväll tillsammans. Så skönt, man känner sig så fräsch efteråt dessutom. 

DSC 4706DSC 4704DSC 4693DSC 4697

Vi fick varsitt litet kit från Clinique av lillajultomten a.k.a. mamma (tack så jättemycket <3), så produkterna ur det kitet använde vi. Huden blev sååå len efteråt! 

DSC 4690

Annars då? Jo, min lillajul har varit mysig, om jag ska beskriva den med ett ord. Jag har tränat, druckit glögg, haft en fin kväll med härliga vänner, köpt julklappar med Antta, dragit på mig en förkylning (vilket stressar mig något otroligt), nätshoppat, städat och kollat film. Hoppas ni också haft en stämningsfull och mysig första advent!

FullSizeRender 12

I morgon klockan 8.00 ska jag till tandläkaren. Till er som inte redan visste det så har jag tandläkarskräck. Eller ja, snarare trauman från då jag var yngre. Mina tänder var supersköra då, vilket ledde till att jag hade hål varje gång jag var på tandkontroll. Jag hade otur och fick en gång en dålig och rätt elak tandläkare, vilket då ledde till att jag gick med grym ångest inför varje tandläkarbesök och alltid var sjukt nervös. Hatar sprutor dessutom, och det gör otroligt ont att laga ett hål utan bedövning (tro mig jag har testat). Så, för att fatta mig kort, jag ligger här i sängen och har ångest över detta tandläkarbesök i morgon. Usch. Wish me luck. 

Kommentarer

 • Hanna 28/11/2016 12:30am (4 år sen)

  Fråga om du får lyssna på musik, med hörlurar, om du också blir lugn av musik. Annars lyssna på favoritmusiken påväg till tandläkaren så blir du lugnare före. Och säg till att du har tandläkartrauma, många tandläkare o tandsköterskor är helt förstående och vill att du ska våga komma dit och känna dig trygg! Lycka till!

  • Emelie Svenlin 28/11/2016 5:09pm (4 år sen)

   Åh tusen tack, dina tips hjälpte verkligen!! Tack för kommentaren! <3

 • Yvonne 28/11/2016 8:54am (4 år sen)

  Hoppas tandläkarbesöket går bra och att du får gå till en förstående och snäll tandläkare! En av mina kompisar har sån tandläkarskräck att hon fick lov att hitta en tandläkare som fixade hennes tänder medan hon var sövd... <3

  • Emelie Svenlin 28/11/2016 5:10pm (4 år sen)

   Åh, tusen tack för dina peppande ord! <3 Blev verkligen jätteglad och besöket gick mycket bättre än jag trott!

Skriv en kommentar