HE

PEST ELLER KOLERA

Skrivet av Emelie Svenlin 25.09.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag bjussar jag på en lista här på bloggen. Tycker det gått alltför länge sedan sist! Min hjärna är äppelmos efter en dag med BARA plugg och tänkande, så det blir inget uppdateringsinlägg idag. Vi kör en obehaglig pest eller kolera-lista istället, som jag nästan blir illamående av att läsa. Känsliga läsare varnas, haha. Påståendena har jag samlat ihop lite här och var på internet, så jag har ingen specifik lista att länka er till. Here we go. 

Inte byta sängkläder på ett år – eller inte städa din toalett på lika länge?
Är jag ultraäcklig om jag faktiskt väljer att inte städa toaletten? Fatta hur sunkiga lakanen skulle vara efter ETT ÅR?????? Man kan ju använda andras toaletter eller nåt när den egna börjar bli skitig (hehe). Jaja, sjukt äckligt, men hade valt att inte städa toaletten. Sängkläderna ska förbli fräscha. IMG 9642Alltid ha fläckiga kläder men du luktar okej – eller ha fläckfria kläder men alltid lukta äckligt?
Lätt val. Här blir det fläckiga kläder. Har typ det redan? Eller ja, ibland då. Men att lukta äckligt hade jag helt enkelt inte klarat av. Det känsliga luktsinnet har jag fått från mamma, och att då gå omkring och stinka hade inte varit möjligt. Förlåt, men stank är verkligen inget jag kan genomlida. 

Anordna en enorm middag där alla gäster blir matförgiftade – eller ha influensan i ett år?
Antar att man här borde vara självuppoffrande och välja influensan, men vet ni vad? Det skulle jag ärligt inte välja. Är sjuk HELA tiden, och att vara det i ett år är bara pissjobbigt. Om gästerna blir matförgiftade får de genomlida det, hade också kunnat köra på matförgiftning några dar om det behövts för att slippa influensan. Hehe. Kom inte på middag till mig är slutsatsen alltså. IMG 3618Äta flingor med gammal mjölk – eller en omelett gjord på ruttna ägg?
USCH. Fatta smaken? Men väljer omeletten. Känner att jag kunde slänga i lite allt möjligt och på det sättet få bort smaken av de ruttna äggen. Fräscht :-)

Dricka en milkshake som smakar spya – eller dricka någon annans spya som smakar milkshake?
Milkshake som smakar spya. Har en superkraft och kan stänga näsan då det behövs, vilket betyder att jag inte känner nån smak, hehe. Med det hade jag lätt klarat att dricka en milkshake med spysmak, men att känna spyklimparna i munnen hade INTE FUNKAT. Oavsett milkshakesmak. NEJ. FY. Sen att veta att det är spya också. Nejnejnej. 

Slicka bort en främlings smink – eller slicka varje dörrhandtag på ett sjukhus?
UÄÄÄÄÄK. Fatta hur äckligt? Nej hörni. Näe. Slicka varje dörrhandtag på ett sjukhus kanske? Är jag helt vrickad då? Men kan liksom inte tänka på alla hudavlagringar och grejer som ligger blandat i sminket. Uff. 

Va helt naken på skolan (eller jobbet) i en dag – eller ha på dig samma kläder resten av livet?
Då kör jag naket. Är inte pryd (nog prydare än så men kör), så tror faktiskt jag kunnat fixa det. Eller? Men hur tråkigt liv att gå omkring i samma kläder resten av livet? Lukten? Slitaget? Nej?

Ha matrester mellan tänderna resten av livet – eller drick ett glas avloppsvatten en gång?
Dricker avloppsvatten, easy choice. Stänger näsan och ignorerar allt som kan finnas i det vattnet. Jaja. 

Använd ett hårstrå från en främling som tandtråd – eller snyt dig med en främlings använda näsduk?
Har fobi för hårstrån. Eller ja, tycker de är galet äckliga. Usch. Alltså verkligen, uff. Hade snutit mig i en främlings använda näsduk, ja. Det finns väl flera sidor av en sån, så jag menar? Inga problem. Tänkte nästan skriva "det har hänt förr", men tror faktiskt inte det? 

Dela din tandborste med hela din familj i ett år – eller ät bara kattmat i en vecka?
Om jag hade fått äta torrfoder tror jag det hade funkat. Det är ju inte det värsta väl? Har stora problem med att föreställa mig att dela tandborste med familjen. Eller nån överhuvudtaget. Nej, kattmat får det bli. ACB140E6 7349 43F2 81B2 CFAE07D216DE

Trevlig onsdag på er, nu drar en fullständigt slut Emelie till gymmet. Ha det bra <3

Bloggen11


DEN NYA BLOGGLISTAN

Skrivet av Emelie Svenlin 17.03.2019 | 3 kommentar(er)

Nu är det ett bra tag sedan jag fyllde i en blogglista. Jag såg att Karolina hade gjort en egen lista, och tyckte den var helt superb. Jag ska såklart fylla i den listan söndagen till ära, tänker jag. Here we go.

 

Vilket schampo använder du just nu?

Jag använder TRESemmé Botanique Schampoo för tillfället, och blandar det ibland med Fudge Clean Blonde Schampoo de gånger jag känner att mitt hår börjar bli alltför gult. 

 

Vad var det senaste du tittade på på tv?

Jag ser aldrig på tv, så tänker att jag svarar på frågan utifrån vad jag senast såg på på datorn i stället. Det blir nog Dynastin, en dramaserie på Netflix.

 

Vad hade du på dig för skor idag?

Har bara haft på mig tofflor idag hittills, men igår hade jag dessa goldies, så ni får se en bild på dem istället. 

1C6F474C 3B24 43D2 9539 DF8C834720CC

Ett starkt minne från högstadiet? 

Oj, svårt ju. Det är typ inte ens så länge sedan, men ändå kommer jag inte på något vettigt alls här??!? Eeeh, ett starkt minne måste väl ändå vara nians avslutning och första dagen i sjuan. SÅ SPÄNNANDE. Magen har knappast varit så fylld av fjärilar som den var då. 

 

Vem är din senaste kändiscrush?

Om jag ska vara helt ärlig så har jag nog aldrig riktigt fattat grejen med kändiscrush. Är det bara jag? Har liksom aldrig haft nån sån? Okej, eventuellt Zac Efron, då High School Musical var drömlivet. Haha, Zac Efron får bli mitt svar då.

 

Vad drömde du om förra natten?

 Jag drömde att jag blev jagad och sprang i ett träsk. Sjönk liksom ner hela tiden, föll och snubblade om vartannat. Blev såklart jagad av män med onda avsikter, vad annars? Jag och Fanny pratade om sådana drömmar för någon dag sedan, drömmar då man springer i sand eller gyttja eller mossa liksom. Det är säkert därför jag gjorde drömde om det inatt. Tungt var det också. Uschamej. 

 

Tänker du rösta i riksdagsvalet i april?

Självklart! Jag ska rösta på finska ambassaden här i Oslo. Vet dock inte vem jag ska lägga min röst på ännu, men det lär klarna. 

 IMG 4949

Vilken är din go-to låt när du behöver pepp?

En låt av Hov1, Sicko Mode eller High On Love funkar rätt så bra. Det är de jag kommer på såhär på rak arm. Nej, Girls Like med Zara Larsson och Tinie Tempah!!! Blir ALLTID pepp då jag hör den låten.

 

Något som alla andra älskar, men du inte riktigt förstår dig på?

Nu älskar väl nödvändigtvis inte alla detta, men att bada bastu. Jag fattar verkligen inte grejen med det? Man blir ju bara svettig, och kan inte andas? De få gånger jag blir tvungen att bada bastu hittar ni mig troligen längst ner med huvudet halvt under dörren för att få luft utifrån. Hehe. Sedan har jag aldrig förstått mig på Game of Thrones heller. Försökte ge det en chans en gång, men gillade det verkligen inte? Inget för mig, tydligen. 

 

Har du irriterat dig på något idag?

Ja, hehe. Alla bara VA. Nej, men alltså först och främst: folk som har pa-nik då de ska stiga av spårvagnen för att de på nåt sätt fått för sig att de inte kommer HINNA gå av?? LUGNA ER. Alla hinner. Blir sjukt irriterad på sånt. Ta det lugnt. 

 

Lil’ + det senaste du åt = ditt rapper name. 

Lil' Porridge. Wow, Lil' Porridge coming up next, jag hör ju hur hårt jag hade slagit igenom med det namnet. Hahahahha

 

Visa det senaste fotot du tagit med din mobil – och berätta om det.

Okej, här kommer den.... *trumvirvel*

IMG 4945

Jag har SÅ många såna här bilder på telefonen. Gissa varför? Jo, jag skickar nämligen alltför ofta till pappa och frågar hur jag ska valla när jag ska ut i spåret. Idag var inget undantag. Jag KAN inte. Fattar ej hur jag ska valla rätt? Bra pappa kan rycka in liksom, för att slänga på vallningen fixar jag, men att veta VAD jag ska ta till är en svårare fråga. 

Bloggen11


FINLANDSSVENSKA BLOGGLISTAN

Skrivet av Emelie Svenlin 26.11.2018 | 7 kommentar(er)

Kategorier:

Allas vår kära Daniela, som ligger bakom bloggen Danielas Dagbok, har alltså fixat ihop en blogglista om och framförallt för finlandssvenska bloggare. Hur bra och påhittigt? Jag tycker det är en så fin idé, och det skadar ju absolut inte att lyfta lite finlandssvenska bloggar, för det finns så många fina som folk borde klicka sig in på. Här kommer mina svar på listan!

9A2A167C 1DA7 439E BBCB 322173CF49E2

Nämn... 


1. En finlandssvensk bloggare som skriver exceptionellt bra:

Mindy Joy och Karolinas Kaos. Kunde inte välja endast en. Mindy skriver så fina och berörande texter, och man får sig alltid en tankeställare efter att ha kikat in på hennes blogg. Älskar sättet hon skriver på också, allt flyter på och det finns inte ett stavfel så långt ögat kan nå. Karolinas texter är också så fina, perfekta och genomtänkta. 


2. En finlandssvensk bloggare som gör bra samarbeten:

Malenami gör fina och proffsiga samarbeten på sin blogg. Hennes vackra bilder är pricken över i.


3. En finlandssvensk bloggare som skulle förtjäna mer uppmärksamhet:

Min syster Antonias blogg tycker jag absolut att flera borde hitta till, den är fin på alla sätt och vis. Finns ju en risk för att jag är rätt subjektiv i detta läge, men BRA BLOGG ändå. 


4. En finlandssvensk bloggare jag önskar uppdaterade oftare:

Chevelle helt klart! Älskar hennes sätt att skriva, sarkasmen och med en glimt i ögat. Hennes sminkbilder är to die for, så hade varit kul om hon uppdaterat oftare. Älskade hennes Youtube-videor också! Nej, men ingen press på att uppdatera, hade bara varit kul mvh fangirl haha


5. En finlandssvensk bloggare som känns extra genuin:

Caroline Eriksson skriver om sitt liv, sina tankar och åsikter, och jag gillar speciellt hennes ärlighet. Hennes blogg känns verkligen genuin på alla sätt. Jordnära och så. 


6. En finlandssvensk bloggare jag tror är en viktig förebild/inspirationskälla för många:

Här är svaret givet: Ellen Strömberg. Hon är en förebild på så många plan, inte minst för sina kritiska texter (<3) och vettiga åsikter. 


7. En finlandssvensk bloggare vars blogg ofta får mig att skratta/på gott humör: 

Får mig ofta ett skratt, eller i alla fall ett fniss, då jag läser Caroline Högnäs blogg. Tycker hon verkar som en superhärlig person också, man blir liksom bara glad av hennes texter. Energin är helt enkelt positiv på Carolines blogg, och det gillar jag!


8. En finlandssvensk bloggare som har fin bloggdesign:

Har alltid tyckt att alla Iisa Smeds headers och bloggdesigns överlag varit så sjukt snygga, så den ska hon absolut ha!! Konstnärligt och vackert, 10/10!!


9. En finlandssvensk bloggare som sprider ett viktigt budskap:

Jennifer Carp och Grön i Åbo. Jennifer skriver ofta inspirerande inlägg om bland annat veganism och minimalism, och jag tycker hon sprider ett väldigt viktigt budskap med sin livsstil och blogg. Blir SÅ inspirerad av den människan. Alltså <3! Sedan skriver Julia också en väldigt viktig blogg, som bland annat handlar om hennes zero waste-livsstil och att värna om vår värld. 


10. En finlandssvensk bloggare jag gärna skulle träffa:

Haha, typ alla jag nämnt på alla punkter? Men för att nämna nån så Corinne, Daniela och Wilma hade jag väldigt gärna träffat. Känns som om vi kunde ha rätt mycket gemensamt och kunnat diskutera hur mycket som helst? Sjukt ändå att det på nåt sätt redan känns som om jag känner dem?


11. En finlandssvensk bloggare som har en proffsig blogg:

Julia Holmqvist och SandraEmilia är båda boss ladies som har väldigt proffsiga bloggar enligt min mening. Inläggen är genomtänkta och det syns att de lägger ner mycket tid på sina bloggar. Heja er!


12. En finlandssvensk bloggare som tar snygga bilder:

Sandra som ligger bakom bloggen Style by Shya, Anna Betlehem och sen också Jarina. Sandras outfitbilder är såååå tuffa, medan Annas bilder är väldigt tilltalande och konstnärliga. Jarinas bilder är bara helt underbara. 


13. En finlandssvensk bloggare som är väldigt trevlig irl:

Här körde jag på första bloggaren som kom upp då jag läste frågan, och det var Ronja. Hon är verkligen så genuint trevlig och snäll irl, och hon känns också som en person som verkligen bryr sig om svaret då hon frågar något. Hon är genomsnäll. Verkligen. Det lyser igenom på hennes blogg också, man känner sig alldeles varm inombords efter att ha läst hennes texter. 


14. En finlandssvensk bloggare som sticker ut ur mängden på ett bra sätt:

Här var svaret också rätt klart för mig: David Björkström, som ligger bakom bloggen A junkies path. För det första är han man, vilket fortfarande är rätt så ovanligt i bloggvärlden, men sedan skriver han om ett väldigt hemskt men intressant ämne också. Droger. Eller egentligen tillfrisknande från ett drogberoende. Viktig blogg!!


15. En finlandssvensk bloggare som gång på gång lyckas imponera med sina blogginlägg: 

Danielas Dagbok, givet svar. Variationen i hennes inlägg är otroligt imponerande, liksom, hur kan man ens vara så kreativ? Hon uppdaterar ofta, och skriver intressant och ärligt. Sedan har hennes blogg lite av allt, gott och blandat, och det gillar jag starkt. En SÅ fin blogg. Heja dig Daniela!! 


och, bonuspunkt:
 
16. En sak jag tycker jag gör bra med min blogg:

Alltså varför ska denna fråga vara så svår att svara på? Hur svårt kan det vara att ge sig själv lite beröm ibland? Svårt tydligen. Jaja, jag tycker i alla fall att jag skriver ärligt, om än bloggytligt, men ändå om mitt liv, utan att försköna alltför mycket. Sedan är min blogg nog också något av en blandning, precis som mitt liv är. 

Nu tycker jag att du som bloggar i den finlandssvenska bloggosfären också kunde fylla i denna fina lista. Det gläder många, och dessutom får man nya bloggare att följa! Hur bra som helst! 

Bloggen11


EN ALLTMÖJLIGT-LISTA

Skrivet av Emelie Svenlin 18.10.2018

Listan hittade jag på Ronjas blogg för ett bra tag sedan, men gillade frågorna så tänkte köra den här nu! 

1. Har du något smeknamn?
Ja, de allra flesta känner nog mig som Emmi :-) Känns nästan konstigt att höra Emelie ibland, haha

 

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
Typ hoppa över mellanrummen på övergångsställen (inte-stöta-marken, ni fattar), eller att jag ALLTID kollar baksätet i bilen innan jag kör iväg, bara för att försäkra mig om att det inte sitter nån där som är beredd att strypa mig bakifrån eller nåt. Bara jag och mamma som sportar med detta, eller nån annan som gör samma sak? Sedan checkar jag också alltid alla skåp, små rum och under sängen i hotellrum direkt då jag kommer in, bara för att sedan inte behöva tänka på ifall det sitter nån med onda avsikter i garderoben typ. Jaja, lite paranoid är jag kanske. Hehe. 

 

3. Andra måsten?
Måste alltid ha koll på hur många timmar jag kommer hinna sova innan jag kan slappna av och försöka somna på kvällen. Sen måste jag också skriva in hela livet i min kalender haha, får panik annars :-)

  

4. Några lyxvanor?
Bara lyxvanor? DYRA KLÄDER. FILIPPA K, BY MALENE BIRGER OCH TIGER. Älskar deras kläder och designs, men detta är en dyr vana jag har. Var och en med sitt, haha. Sedan är det väl också nån typ av lyxvana att mamma tvättar mina kläder här hemma, samt lagar mat och håller på. Är bortskämd till en del, OKEJ ATT SÄGA OM SIG SJÄLV!!!!! Blir så sjukt irriterad och typ ledsen av att höra det från nån annan, trots att jag lätt kan säga det om mig själv och vet att det i viss mån ju stämmer. Jaja, nog om det, be nice to people

DSC 0080 

5. När ingen ser, vad gör du då?
Öhh, hmm... Då dansar jag framför spegeln, rättar till mina underbyxor (SÅ svårt att göra smidigt in public?!?), och sedan kommer jag inte på fler saker? Detta kan alltså antingen tolkas som att jag är en sjukt tråkig person eller trög i hjärnan idag, eller sedan gör jag bara en massa då alla ser? Avgör själv :-)

 

6. Vad stör du dig på hos andra?
Smaskljudet när man äter. Detta är något jag påriktigt har stora problem med, haha. Blir så sjukt irriterad, nästintill arg, då nån sitter och smackar, speciellt detta smaskande med STÄNGD MUN. Inte knäckebrödsmask, det går fint, men BANAN där emot. PANIK. Finns nog inget värre. Känner irritationen bubbla upp vid blotta tanken. Jag har problem, jag vet.

Sedan irriterar jag mig också på människor som är väldigt självgoda, liksom bara pratar om sig själva och verkligen har noll intresse av att ens lyssna på nån annan än sig själva.

 

7. Vad är din sämsta sida?
Att jag börjar gråta då jag ska argumentera. DET FUNKAR INTE
 

8. Vilken sida av sängen sover du på?
Jag sover alltid närmast väggen, så hemma i mitt rum blir det på vänstra sidan av sängen. 

 

9. Vad gillar du för filmer?
Älskar kriminalfilmer! Deckare, drama och thrillers, sånt fastnar jag för. Helst svenska sådana, alltså svenska kriminalserier <3<3<3

 

10. Gråter du ofta?
Alltför ofta. Crybaby of the year, här har ni henne! Gråter då jag blir ledsen, sur, irriterad, stressad, arg... Listan kan göras lång. Detta är dock en egenskap jag irriterar mig på hos mig själv, då det absolut inte går att vinna en argumentation om man börjar gråta. That sucks. Däremot är det skönt och enkelt att gråta ut, jag släpper ju ut alla känslor då liksom. 

 

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör själv?
"Ta det lugnt", "stressa inte", "tänk på dig själv", "träna inte när du är sjuk"! Så enkelt att slänga ur sig åt andra, men sjukt svårt att göra själv. 

 

12. Vad sjunger du när du står i duschen?
Alltså jag sjunger typ inte i duschen? Älskar att sjunga och så, men känns onaturligt när jag står och duschar, har aldrig riktigt fattat den grejen? Är det konstigt? Lyssnar ALLTID på musik dock, men sjunger sällan med själv just under duschandet. Får bara vatten i munnen och bläh.

 

13. Vad önskar du dig mest just nu?
Är det nu jag borde skriva fred på jorden? Det i alla fall. Men sådär annars vet jag faktiskt inte. En stabil och härlig vardag kanske? Min är rätt kaotisk och ostrukturerad för tillfället, något jag inte trivs alltför bra med. 

 

14. Vilken maträtt är din favorit?
Har stora problem med att välja mellan pizza med mozzarella, champinjoner och pesto, och osttortellini med svamp. Pizza och pasta här storfavoriter här, det är i alla fall ett som är säkert! 

Det var den listan. Lite gott och blandat funkar alltid, am I right? 
Idag har jag vikarierat sista dagen på lågstadiet, gjort en superkul rullskidträning med Alva och några fler Åsarna-juniorer och spelat massa piano. Skön torsdag. 
Morgondagen börjar med en sväng till psykologis, och sedan jobbar jag på Bros från tio till sex. Efter det ska jag hänga med Ida. Det är basically så min fredag kommer se ut. Ha en fin fredag finisar! Nu ska jag krypa ner under täcket och kolla lite på Josefine Caarles reaktionsvideor på Youtube. Alltså den människan. Hon ÄR så rolig. TIPS

Bloggen11


6 RANDOM FACTS

Skrivet av Emelie Svenlin 09.10.2018 | 1 kommentar(er)

Tisdagen till ära tänkte jag skriva ett gammalt, hederligt "6 random facts about me"-inlägg. Jag ligger fortfarande hemma sjuk, så det händer basically ingenting värt att skriva om för tillfället. Jag var till läkaren idag och fick antibiotika mot bihåleinflammation, så nu ska jag bli frisk på riktigt i alla fall. Skönt det. Nu kör vi några random fakta om mig!

 • Jag hatar mango. Liksom inte bara frukten i sig, utan också allt som innehåller mango. Juice, yoghurt, kvarg... Mangosmaken tar över allt, och bara tanken på mangosmak... Fy!!!! 

 • Jag älskar att kolla gymnastikfilmer, både liksom korta snuttar av tävlingar på Youtube, och filmer om gymnaster. SÅ BRA. Blir alltid så nostalgisk och längtar tillbaka till tiden jag själv höll på med redskapsgymnastik. SÅ VACKER SPORT <3 ÅÅÅÅH

 • När jag duschar står jag ALLTID vänd utåt, så jag ser vad som "händer" i badrummet. Paranoid? Njae. Vilda fantasier? Definitivt. Jag behöver alltså ha koll på allt, så när jag torkar håret sedan så skulle jag aldrig lägga handduken över huvudet så att jag inte ser, liksom. Ifall nån oönskad mot förmodan skulle dyka upp där, så jag är beredd med en karatespark eller nåt sånt. Haha. Nån annan som sysslar med samma konstigheter?

 

 • Jag har haft två seriösa förhållanden, och de varade kring 1,5 år var. Båda förhållandena var extrema på sitt sätt, det ena påverkade mig väldigt negativt mentalt. Jag blev psykiskt misshandlad och var verkligen helt förstörd, har aldrig varit så sönder som jag var i ettan och början av tvåan på gymnasiet

IMG 0210

 • Jag skriver listor på allt. Och då menar jag verkligen ALLT. Ni som följt mig en längre tid vet nog redan om detta, hehe. Jag använder "Påminnelser"-appen på min telefon dagligen, och går in där flera gånger om dagen för att skriva listor och lägga till saker. Några listor i min telefon för tillfället är "to do", "wanties", "Bloggis", "Nagellack"... Och det är bara några av dem, listan (haha) kan göras väääääldigt lång

 

 • OGILLAR STARKT den vanliga smile-emojin på iPhone. Ni vet, den helt vanliga :) figuren. Jag tycker den ser ut att fake-le, och använder jag den är jag irriterad eller jättesur. Kan vara arg och använda den ibland, haha. Vet man inte om detta så förstår man ju såklart inte, men detta är verkligen en grej för mig. Kan nästan ta illa upp när nån använder den åt mig, då jag själv tolkar den som "fake". Hehe, var och en med sitt!
  aaaaaa
  Såja, nu har jag gett er lite onödig fakta om mig, varsågoda! Tycker själv att inlägg som detta är lite kul att läsa, lite roliga grejer och så. Nu har jag precis kollat klart The Blacklist, och ska fortsätta med Suits. Ni hör ju hur produktiv jag är för tillfället. Jaja, ha en fin kväll! 
  Bloggen11

 


HÖSTLISTAN

Skrivet av Emelie Svenlin 30.09.2018

Nu är ju faktiskt hösten här på riktigt, och vad passar då bättre än att fylla i en höstlista? Denna hittade jag på ratata.fi. 

Vad är dina mål i höst? 
Oj, har verkligen inte funderat på mål inför hösten. Men ja, det får nog bli då att jobba på mig själv på alla plan och tänka mycket på MIG och hur JAG mår och vem JAG är. Det känner jag är ett fint mål.

Vad ser du mest fram emot? 
Just nu vet jag faktiskt inte. Har egentligen inga planer inför just hösten, ska bara jobba så mycket som möjligt och träna däremellan. Men det är väl all höstmode, i såna fall. DET är en favorit under hösten. Sedan ser jag också framemot glöggsäsongen, hihi <3

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?
Lätt min nya höstkappa från Filippa K!! Har verkligen LÄNGTAT efter att få börja använda den, och nu är det äntligen dags!!!! <3 Wiiiiie.

s

Känner du dig klar med sommaren? 
Jag är absolut klar med sommaren, och välkomnar hösten med öppna armar. Hur mycket jag än älskar sol, sommar och stranddagar, så känns det ändå väldigt skönt att hösten och en nystart kommer. Blir så peppad och taggad på allt på hösten. Ja, och modet!!!! <3

Hur såg din höst ut för ett år sedan? 
För ett år sedan spenderade jag hösten i Oslo med mina bästa vänner. Det var bästa hösten hittills, och det var också då jag blev kär i Oslo, hihi. Lite annorlunda höst detta år dock. 

Hur såg din höst ut för fem år sedan? 
Hmm, fem år sedan... Då var jag alltså femton? Hade precis börjat nian, om jag inte räknar helt fel? Då bestod hösten av skola, träning, jag var mitt i ett väldigt destruktivt förhållande och mådde SÄMST. Hade noll träningsmotivation och grät varannan kväll på grund av detta förhållande jag befann mig i. Minns inte mycket av denna period, men det jag minns gör ont. 

Vad var bäst och sämst med sommaren? Det bästa måste nog varit vädret, tror rätt många håller med? Det var ju verkligen helt underbart att värmen kom till Finland, och att man på riktigt blev lite solbränd. Sen hade jag nog lätt bästa sommaren i mitt liv, umgicks massa med vänner, hade perfekta sommarkvällar och levde livet. Fick dessutom jobba på en plats jag trivdes så fruktansvärt bra!! Underbar sommar, det var det verkligen. Det sämsta vet jag inte ens? Det säger ju ganska mycket om min sommar. 

Idag är det söndag, och jag har dragit på mig en förkylning. Idag ska jag verkligen bara ta det lugnt, bli frisk och ställa om inför en ny vecka. Gårdagen började jag med att dra en barmarksträning och sedan en cirkelträning för Åsarnas juniorer. Efter det åkte jag och pappa till Nedervetil för att kolla Myrans damers match, och sedan åkte vi till Karleby på kalas på kvällen. Nu ska jag ta en promenad för att få lite frisk luft, och sedan ska jag fortsätta kolla serier och fokusera på att få förkylningen ur kroppen. Ha en skön söndag hörni!

Bloggen11


NÄR VAR DET SENAST JAG...

Skrivet av Emelie Svenlin 17.09.2018

Kategorier:

..köpte ett klädesplagg? I lördags faktiskt. Då köpte jag ett par svarta högmidjade jeans från Zara. Supersnygga och väldigt användbara. Var faktiskt ute efter svarta byxor också. Väldigt sällan man kommer hem med det man söker, i alla fall ovanligt för min del, brukar bara shoppa massa annat såna gånger. Hehe. 

 

..köpte ett skönhetsprodukt? Öööh, hmm... Tror senast jag köpte nåt i skönhetsväg var mitt serum från Biotherm. Ett supertips annars nu då vi går mot kallare, gråare och därmed blekare tider. Serumet har lite brun utan sol-effekt, utan att bli för mycket eller orange. Färgen blir sjukt naturlig och det luktar inget heller (mvh person som verkligen ogillar bus-lukten). Serumet heter Biotherm Aqua-gelée Autobronzante, och är heller inte hutlöst dyrt som serum ofta kan vara. Tipstips!


..såg en film? Igårkväll kollade jag och Fanny Charlie St Cloud. Sorgligt men bra. Hade nåt gråtfel som vanligt och tårarna rann över flera gånger. You can call me crybaby of the year eller nåt liknande. Haha. 

19918744jpg r 1280 720 f jpg q x xxyxxBild: TV Tropes

 

..gillade en bild på instagram, och varför? Måste gå in och kolla vad jag senast gillade, hehe. Jadå, det var en av Petter Egnefors humorvideos. Älskar hans sketcher, förgyller verkligen vilken dag som helst. 

 

..lyssnade på en låt? Sitter just nu vid köksbordet och lyssnar på min höstlista. Peppppppp. Just nu spelar Khalids nya låt Better

Unknown2Tre favoriter just nu.

..tog emot ett sms? Väljer att tolka "sms" i detta fall som meddelande, och använder WhatsApp, så det blir senast jag tog emot ett meddelande där. Det var idag 08.09 faktiskt. 

 

..skickade iväg ett sms? Svarade på meddelandet jag fick, så det borde vara kring åtta det också. 

 

..läste en bok? Jag läste senast då jag satt på flygplatsen och skulle iväg hit till Oslo. Häxan av Camilla Läckberg. SÅ bra. Har dock inte läst ut den ännu, men I'm working on it. 

 

..dansade? Känns som väääääldigt länge sedan tyvärr. 


..reste? Ja, well, reste ju hit så jag menar... Ja, och innan det var det väl Rigaresan i maj. 

IMG 1622
..pratade i telefon och med vem? Det var i lördags då Fanny ringde för att få mig att komma till provrummen och vara smakråd. 

Bloggen11


PEST ELLER KOLERA

Skrivet av Emelie Svenlin 12.09.2018

Kategorier:

Eftersom förra listan jag fyllde i var rätt omtyckt, tänkte jag fortsätta den grejen denna vecka med en "pest eller kolera"-lista, kul va? Listan hittade jag också denna gång på nouw.com. Okej, let's do this, wihoo. 

Skulle du hellre välja att aldrig mer få vistas ute eller inne? Aldrig mer vistas inne i såna fall. Trots att jag inte är nån riktig naturmänniska eller skogsmulle, så kan jag nog inte vara utan frisk luft och solsken <3

DSC01992

Skulle du hellre alltid ha fettigt hår eller fläckiga kläder? FLÄCKIGA KLÄDER. HATAR fettigt hår, alltså uäääk. Tvätta håret hörni. Torrschampo funkar också. As long as it looks fresh och inte som om man tappat ett smörpaket i håret. TACK.


Saharaöknen utan vatten eller nordpolen utan jacka? Hmmm... Jag blir inte törstig så fort, så hade nog valt Sahara utan vatten. Dör hellre av uttorkning än av köld, tror jag... Nej, usch ändå. 


Alltid ha ett bi som följer efter dig eller äta fem bin? Äter lätt fem bin då, för att ha en svans i form av ett irriterande bi är inte något mina nerver hade klarat av. 


Trampa på lego eller slå stor tån i tröskeln? ÅÅÅH. Blir ALLTID så arg då det händer, vill bara riva upp hela tröskeln eller kasta legobiten allt vad jag kan ut i skogen, typ. Normalt? Men ja, hade nog ändå valt att trampa på lego. Blir inte riktigt lika arg då det händer. 


För all framtid använda sexybitch1990@hotmail.com eller för alltid ha ett telefonnummer på 50 siffror? Haha oj. Hade nog valt det långa telefonnumret då, för tänk er tanken då man ska ange sin mailadress till nåt jobb, träningsgrupp, samarbete eller vad som helst, och så är man tvungen att skriva sexybitch1990@hotmail.com. Tror det hade varit rätt svårt att bli tagen ens lite seriöst med den e-posten, haha. Hade dock varit liiiiite kul att testa, det måste jag ändå erkänna. 

DSC01994

Ingen dyker upp på dina födelsedagar eller ingen dyker upp på din begravning? På min begravning spelar det väl ingen roll längre? Det märker jag ju inte? Fruktansvärt sorgligt för mig om ingen hade synts till på alla mina födelsedagar ju!! Okej, lät som om jag fyller år hela tiden, men ni fattar!


Åka ner i en rutschkana med rakbladsvassa rivjärn som underlag eller dyka ner i en pool fylld med nålar? ÅH FY. Har fobi för rutschkanor pga tror alltid jag ska få nån sticka i rumpan eller nåt, speciellt vattenrutschbanor. Hade därför valt att dyka ner i en pool fylld med nålar, bra drag Emelie.


Alltid gå med högklackade skor eller alltid vara tvungen att bära 3D glasögon för kunna se? Ska detta ens vara en svår fråga? HÖGKLACKAT såklart!


Aldrig använda sociala medier eller aldrig få se solen skina igen? Då väljer jag bort sociala medierna, solen klarar jag mig inte utan. 

DSC01996

Skulle du hellre födas som en helt ny person eller födas på nytt som samma gamla dig men med dina gamla erfarenheter och kunskaper? Födas som mig med erfarenheter och kunskaper, tänk hur smart jag hade gjort allt då. Varit erfaren och inte gjort massa onödiga misstag och dåliga val? Underbart. 


Alltid ha lågt batteri eller alltid ha segt WiFi? Lågt batteri. Segt Wifi kan vara något av det mer irriterande vi har.


Disken sköter jobbet själv eller rummet sköter städningen på egen hand? Jag hatar att diska, och gillar att städa ibland, så hade lätt sett att disken sköter jobbet själv. Jag menar, hur praktiskt om disken bara hoppade i diskmaskinen och sedan hoppade ur igen då allt är klart? JA TACK!


Alltid snö eller alltid regn? Alltid snö, äkta skidåkare som man är, hehe. Hade jag ens fått svara nåt annat i detta fall? Tror inte det. Skidåkareldsjälarna hade gråtit. Snö får det bli. 

 

Det var listan för denna vecka. Hoppas ni gillade den! Kommentera gärna ifall ni kände igen er, och fyll i listan själva så jag kan läsa era svar, vetja! Nu ska jag börja fixa lunch till mig och Ida, ha en bra onsdag hörni! <3

Bloggen11


20 ONSDAGSFRÅGOR

Skrivet av Emelie Svenlin 29.08.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag tänkte jag dela med mig av en lista, då min vardag just nu består av jobb och träning, och typ inget utöver det. Har med andra ord inte alltför mycket att skriva om dessa dagar, och då tycker jag en blogglista passar perfekt. 

Listan hittade jag på nouw.com


1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? Jag hade nog döpt henne till Juni, Chloé eller Naomi. Klara grejer detta, haha. 

 

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? Oh my. Öhmm... Kärlek utan sex kanske? Då ska det dock gälla världens drömkille. Alltså verkligen. Men ja, kärlek. 


3. Har du bra självförtroende? Hmm... Helt okej, skulle jag väl vilja påstå. Klart att jag också behöver jobba på det, men ja, jag tycker jag har rätt bra självförtroende när allt kommer omkring. 
IMG 8151

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista? 
- jobba (om ca 10 timmar, yay)
- städa rummet (denna punkt finns alltidmed och blir aldriggjord)
Min att-göra-lista i telefonen är faktiskt sjukt kort för tillfället. När det plötsligt händer. 

IMG 9642

5. Vad skulle du vilja heta om du föddes som det motsatta könet? Jag hade hetat Oliver påstår mina föräldrar, men jag hade viljat heta Even eller Milo eller nåt annat coolt. 

 

6. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jag har faktiskt kvar åtminstone två t-shirts som jag verkligen älskade då jag var liten. En är gul och har muminmotiv, och den andra är beige med ett björntassavtryck på magen. You can call me fashionista. 


7. Varför har du just den profilbilden på Instagram? Har ingen aning om vilken bild jag har som profilbild, kollar ens folk på det på Instagram? Eller är det bara jag som missat nåt och borde bli mer uppmärksam?? Men ja, jag har den bilden för att den är fin? Eller snarare, jag tycker jag är fin på bilden, hehe. 

 

 

8. Vad väljer du, Max eller McDonalds? MAX ALLA DAR I VECKAN????


9. Hur uppvaktar man dig? Ja, säg det. Det är nog svårare än man anar, skulle jag vilja påstå. Har egentligen ingen aning om hur man uppvaktar mig, men lycka till med att få mig på fall!

9A2A167C 1DA7 439E BBCB 322173CF49E2


10. Har du rykten efter dig? Högst antagligen, det har väl de flesta, antar jag? 


11. Din absolut sämsta egenskap? Har fruktansvärt lätt för att börja gråta. I typ vilken situation som helst. DET är jobbigt när jag ska argumentera med pappa till exempel. Tårarna kommer och jag förlorar automatiskt. Heja jag. 


12. Kan man vara vän med sitt ex? Jag har inte kunnat det, för att vara helt ärlig, men ja, kanske man kan det? Har ingen sån erfarenhet dock, varken med vänner och deras ex eller gällande mig själv. Nja, okej, nära vän med sitt ex tror jag nog är vääääldigt problematiskt vid närmare eftertanke. I nåt skede blir det det i alla fall. Men ja, vad vet jag. 

 

13. Har du kysst en kompis? Japp, det kan du ge dig på att jag har. 

 

 

14. Hade du kunnat ha distansförhållande? Tror faktiskt jag hade varit ganska bra på distansförhållande, om jag ska vara helt ärlig. Jag fattar ju att det är jobbigt då och då, men jag hade nog fixat det rätt bra. Sen är man ju dock två i ett förhållande, något man inte får glömma bort. Men ja, jag hade lätt kunnat ha distansförhållande. Det tror jag i alla fall, jag menar, allt går om man vill. Sådeså. 


15. Hur lång är du? 172 centimeter för att vara exakt.


16. En vacker person? Alice Stenlöf, alltså SÅ VACKER.


17. Ett boktips? Denise Rudbergs böcker STHLMQueens, och Simona Ahrnstedts En enda natt, En enda risk och En enda hemlighet. SJUKT BRA BÖCKER.


18. Bäst just nu? ATT HÖSTEN ÄR PÅVÄG OCH ALLT HÄRLIGT SOM MEDFÖLJER!!! <3<3<3<3

 

19. Vad får dig att slappna av? Att lyssna på bra musik, sitta ensam i rummet och bara skissa och teckna fritt utan att tänka. Det är så härligt. Sen slappnar jag också av på ett speciellt sätt då jag sitter vid pianot. Och då jag gör en promenad med musik i öronen en härlig höstkväll. 

Unknown6

20. Någon du saknar just nu? Svårtippat vad jag kommer svara på denna fråga... FANNY <3<3<3

IMG 0001

Fyll gärna i listan du också, älskar att läsa andras svar! 

Bloggen11


VECKANS LISTA: Våren 2018

Skrivet av Emelie Svenlin 21.03.2018

Nu har det precis varit vårdagjämning och vad passar bättre då än att fylla i veckans blogglista, som denna gång handlar om våren? <3 Våren för mig är absolut en storfavorit, jag blir alltid så glad då solen börjar kika fram och dagarna blir ljusare, men vem blir nu inte det?

Min vår år 2018 kommer bli: UNDERBAR!! Jag ska resa mycket, skida, jobba och leva. Det ska bli så härligt!! 

En sak jag ser fram emot: Vår resa till Malta i april. Det är helt klart det jag ser fram emot mest just nu, och den dagen närmar sig med stormsteg!

IMG 5945Bild från förra årets resa till Mallis (bilden är dock tagen i London). SÅ KUL. <3<3<3 Denna gång blir det lite annat gäng, men skoj det också. 

Tre säkra vårtecken: soliga och härliga dagar, skymten av asfalt på vägarna och fågelkvitter.

Det här gör jag på vårdagsjämningen: igår (då det var vårdagjämning) jobbade jag från halv åtta till tre, och sedan gjorde jag en lugn skidlänk med mamma och pappa. Kvällen spenderades vid symaskinen, och sedan bokade vi (jag, Fanny och Elin) en tripp till Lappland över påsken också. Underbart. 

DSC00348IMG 5627

En låt jag kommer lyssna på i vår: Kan inte säga en enda låt exakt, men Kygos låtar kommer helt klart spelas mycket, då jag blir så glad av hans musik. Kygos musik i kombination med sol är näst intill oslagbart, skulle jag vilja påstå. 

kygobästa Kygo

Det bästa med våren är: SOLEN och alla nya klädtrender <3

Så här klär jag mig i vår: en snygg jacka, sneakers, coola byxor och ett par trendiga brills till. Perfekt. 

Så skiljer sig våren 2018 från våren 2017: förra våren gick mest åt till att förbereda inför studenten, och då var det förväntningar och massa spänning i luften. Denna vår kommer bestå av ansökan till högskolor, en hel del resor, samt jobb mellan varven. Precis så som jag vill ha det. SÅ härligt. 

IMG 6725

Nu ska jag städa rummet (det blir alltid bombnedslag då jag stiger upp för sent på morgnarna och måste riva ut allt för att hitta något), sy lite och sedan iväg på träning med pappa. Det blir klassisk åkning idag på hemmabanorna. I morgon är det jobb igen, då börjar jag först halv nio. Efter det har jag planerat att åka en sväng in till stan för att köpa födelsedagspresent åt mamma, och sedan ska jag göra en lugn skidlänk också, samt påbörja nästa syprojekt. Avverkar dem ett efter ett här, som ni märker. Det är så det ska göras, just nu är det full rulle för min del.

Bloggen