HE

LYCKLIG?

Skrivet av Emelie Svenlin 14.09.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Tillbaks i lägenheten igen efter en sväng ner till butiken. Alltså hörni. Blir så lycklig av den här stan, människorna, gatorna, allt. Sitter och skriver medan jag kollar ut genom fönstret och drömmer mig bort, kommer av mig varannan minut. Allt känns så annorlunda här. Liksom känslorna blir så mycket mer på nåt sätt. Vet inte hur jag ska formulera mig just nu, så det blir mest flum. Är bara genomlycklig just nu. Det var mest det jag ville få fram. Eller får man skriva det, säga det? Får man vara genuint lycklig och uttrycka det utan att bli nertrampad, hyschad åt eller bara nerdragen på jorden igen? Jag vill verkligen bara sväva uppe bland mina rosa moln just nu, kan man få göra det? Utan att andra ska känna att deras liv inte är lika bra? Liksom, utan att andra på nåt sätt ska påverkas negativt eller se det som en fasad? Vill bara leva. Må bra. Tycka om mig själv. Skratta. Det är det enda jag vill. 

DSC02022DSC1998

Idag har jag hittills gjort en löprunda i solen på de fina gatorna i St. Hanshaugen, ätit pasta som lunch, handlat lite, diskat, kollat in gatorna kring lägenheten, samt lyssnat på x antal poddavsnitt. 

IMG 4063DSC02001

Då Fanny kommer tillbaka från skolan ska vi dra till Ikea för att bland annat shoppa köksbord till lägenheten. Lite smågrejer i inredningsväg tror jag också vi har tänkt oss, men vi får se. Ikväll blir det tortillamiddag, förhoppningsvis vid nya köksbordet. Wihoo. Ha ett underbart veckoslut nu!

Bloggen11

Kommentarer

 • kika 15/09/2018 6:06pm (9 månader sen)

  vilka ämnen skrev du i studenten och vilka vitsord fick du? :) tips inför studentskrivningarna? När ska man börja läsa inför vårens skrivningar?

  • Emelie Svenlin 16/09/2018 2:20pm (9 månader sen)

   Jag skrev modersmål, finska, engelska, tyska, biologi, kemi och matte. Mina vitsord i dessa ämnen varierade mellan allt från L till B, hehe. Men de flesta låg kring M typ :)
   Mitt tips är nog att inte förstora upp hela grejen, det är faktiskt inte så farligt och allvarligt som alla får det att låta. Läser du och har följt med på lektioner och så, så klarar du det galant. Till språkskrivningarna pluggade jag mest genom att kolla serier och lyssna på poddar på dessa språk.
   Jag började plugga inför vårens skrivningar cirka två månader innan, men det beror förstås helt på hur snabb läsare du är och på vilket sätt du lär dig bäst. Jag hade lässchema och skrev upp hur mycket jag skulle läsa per dag för att ha mer koll på läget, och gjorde mycket egna anteckningar med det viktigaste ur böckerna, utöver anteckningarna från lektioner. Lycka till, det kommer gå prima! Hejar på dig :)

Skriv en kommentar