HE

Mysigt veckoslut efter stressig skolvecka

Skrivet av Emelie Svenlin 08.11.2016 | 0 Kommentarer

Veckoslutet, som nu är förbi, var verkligen superskönt. Jag gjorde faktiskt inget alls. Jag hade inga måsten, så att säga.
I fredags efter skolan körde vi (då syftar jag på Valtteri, jag och Antta) norrut från Vörå till Kronoby. Hela veckoslutet spenderades hemma och jag hade dessutom vila på träningsprogrammet, så vi tog det riktigt lugnt. I lördags gick vi till gravgården i Kronoby, för att tända ljus vid en grav där. Senare den kvällen kom också Ida på besök till oss. Henne hade jag saknat! Vi hade en mysig kväll tillsammans allihop och spelade bland annat "land och stad", som är en typ av frågesport/allmänbildande "lek". Jag tycker verkligen det är sååååå kul. 

DSC 4522I fredags fick jag hem ett paket som jag hade beställt också. Det innehöll ett par gråa overknees (älskar klacken!!) och den röda polotröjan på bilden. 

Förra skolveckan var otroligt stressig för min del. Jag var tvungen att skriva alla de prov jag skulle ha nu denna vecka, då jag kommer befinna mig på landslagsläger uppe i Lappland. Jag skrev fyra prov, varav två matteprov (matematik är inte en av mina styrkor, om man säger så), så jag hade inte mycket till socialt liv. Nu är det över och åh, så skönt det är!

DSC 4531DSC 4544

Såååå snygga ju!!

På söndag kväll packade jag, för att sen på måndagsmorgonen klockan 4.45 ta tåget från Kokkola till Rovaniemi. Från Rovaniemi åkte jag sedan vidare med buss till Muonio. Jag kom fram till Särkijärvi (så heter stället där vi bor) lite efter halv tre, alltså efter ungefär tio timmars resande. 

Här i Särkijärvi bor vi i små, mysiga stugor. Jag bor med tre andra tjejer, och vi kommer ha det gott här! Maten är sjukt god och skidspåren är perfekta. Vi ska baka pepparkakor och dricka glögg, skida, bada bastu och skida lite till. Är såååå taggad på snö och skidåkning, Olos visar sin bästa sida för oss, det känner jag på mig!!

Lägret är då tillsammans med juniorlandslaget och pågår i tio dagar, alltså fram till nästa onsdag. Gårdagens, och lägrets första, träning var en lätt, lugn skateträning på grunduthållighetsnivå. Pulsen steg rätt högt ändå, men det är väl inte så konstigt med tanke på banan och minusgraderna vi har här. Idag har vi hittills gjort en träning och på eftermiddagen väntar en till. Jag har inga bilder härifrån ännu, men ska försöka fota nånting till nästa inlägg så ni får se hur det ser ut här.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar