HE

No. 1 Dad

Skrivet av Emelie Svenlin 11.11.2018 | 2 Kommentarer

Pappa för mig har alltid varit min trygga punkt i alla lägen. Han har alltid funnits där, stöttat och lugnat. För några månader sedan inträffade något som rubbade hela min värld. Pappa fick ett epileptiskt anfall på sista tävlingshelgen i Taivalkoski, kvällen innan min sista tävling för säsongen. Jag fick ett samtal från pappas telefon, men det var inte pappas röst som hördes i andra ändan då jag svarade. Istället berättade en ambulansman lugnt att de hittat min pappa liggande på tävlingsplatsen och frågade om jag kunde ta mig till akuten. Det epileptiska anfallet visade sig vara en följd av en tumör i pappas hjärna. Sedan dess har allt varit kaos, för min trygga punkt rubbades ju. Det som aldrig händer nån i ens närhet hände. Min trygghet försvann och kvar blev kaos och panik.

Idag tävlade jag första gången sedan den dagen i Taivalkoski. Pappa fanns med idag som stöd, tränare, skidbärare, skidtestare, serviceman, men också som min trygga punkt. Jag kände att tryggheten var tillbaka. Jag kände mig lugn i hans sällskap på tävling, något jag inte trodde skulle komma tillbaka efter den traumatiska kvällen i Taivalkoski. Pappa kommer alltid vara min klippa, min trygga punkt i tävlingens stress och nervositet, och i livet i allmänhet. 

IMG 1557

Pappa för mig är en förebild. Jag beundrar så många egenskaper hos honom. Vi är så olika men ändå sjukt lika på många sätt. Han är verkligen en person jag ser upp till, en person jag vill vara tillräckligt bra för. Han är allt en pappa behöver vara, och så mycket mer. Att han tror på mig, stöttar mig och är min största supporter betyder världen för mig. 

Jag har dock slutat ta människor i min närhet för givet. Jag tycker vi alla borde bli bättre på att uppskatta våra nära, visa hur mycket de betyder, kanske till och med säga det rakt ut. Att något hemskt och obehagligt ska behöva inträffa för att man ska förstå detta är så synd. Nu har jag börjat se på många saker ur ett nytt perspektiv, ett mindre svartvitt. Jag är inte bäst på att säga hur mycket jag tycker om mina nära och kära, men jag jobbar på det. Det tycker jag att vi alla borde göra.

IMG 1591

Grattis till alla fina pappor där ute på er dag. Jag har haft turen att få den bästa av er som just min pappa. Grattis till mig. 

Bloggen11

Kommentarer

  • Pappan 12/11/2018 4:31pm (6 månader sen)

    Jo jag mycket lyckligt lottad som får vara din pappa. Vi stretar vidare mot nya mål tillsammans!????

  • Pappan 12/11/2018 4:33pm (6 månader sen)

    Tack för de fina orden!

Skriv en kommentar