måndag 19 mars 2018 - 20:41

MONDAY, WE MEET AGAIN

Nu har måndagen snart nått sitt slut. Jag började dagen med jobb klockan åtta, och efter det har jag mest sytt och ritat mönster. Just nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på ljudbok (för tillfället En enda natt av Simona Ahrnstedt), och ska snart ta tag i ifyllandet av träningsdagboken. Jag tänkte hur som helst kika in här innan det. 

Gårdagen bestod av tävling nästan hela dagen lång. Vi åkte DM-stafett i Närpes, och jag skidade första sträckan (5 km klassiskt) i Åsarnas damlag. Känslan var precis lika usel, om inte ännu sämre, än i lördags, men resultatet var rätt bra ändå. Jag kom som andra dam till växling, inte alltför långt efter täten. Med tanke på hur jag är i skick för tillfället var det en riktigt bra prestation, trots att kroppen inte riktigt ville vara med. Jaja, vi kämpade i alla fall till oss ett silver, och kan vara nöjda och glada över det!

4F710BC9 4A01 43F1 A355 3D3DEF1A7327

Efter tävlingen bilade vi hem, och sedan blev det massage för min del. Bästa Ida är min personliga massör för tillfället, hur lyxigt?? <3 Det gjorde fruktansvärt ont kan jag meddela, jag har verkligen en hatkärlek till massage. Aj. 

Efter massagen kröp jag ner under täcket och såg ett avsnitt av Blacklist. Jag hann inte ens se klart hela avsnittet innan jag somnade. Jag var helt slut. Det berodde eventuellt på medicinen för bihåleinflammation, men helt säkert också på de två tävlingsdagar jag då hade bakom mig. Jag fick en lång och återhämtande natt i alla fall, och det behövdes. 

Nu ska jag, som sagt, fylla i träningsdagboken. Efter det ska jag läsa på lite om Fashion Revolution, samt fila på några texter till mina skisser. Sedan ska jag sy en del ikväll också. Ha en bra vecka nu! 

Bloggen10

torsdag 15 mars 2018 - 13:20

WORKWORKWORK

Nu är klockan ett, och jag har precis ätit lunch. Dagen började jag med att hålla två slöjdlektioner åt ettorna i lågstadiet. Så gulliga ju! Efter det åkte jag hem och satt vid symaskinen och brottades med överlockaren i över en timme, innan jag irriterat gav upp och fixade ihop en lunch istället. 

IMG 0561NEJ, jag åt inte bara en sallad. Resten av maten var bara inte lika fotogeniskt material. Haha. 

Nu ska jag rita och försöka hinna så långt som möjligt med en teckneuppgift, innan mamma kommer hem från jobbet. Då hon kommer hem tror jag det bär av ut i skidspåret. Idag ska jag åka klassiskt, också denna gång bara lugnt och försiktigt, precis som gårdagens pass. Härligt väder är det ju, så det ska bli superskönt att snurra nåt varv vid Tössbacken!

I morgon har jag ännu inget jobb inplanerat, så om det förblir på det viset ska jag spendera både för- och eftermiddagen till att sy, rita ut mönster, göra klart teckneuppgiften jag nu påbörjat, skriva och sedan också göra en tävlingsförberedande träning. Kvällen hoppas jag få spendera med vänner, eller kanske med familjen. Vi får se, helt enkelt. 

Okej, back to work. Jag har Katarina Wennstams ljudbok Flickan och skammen i öronen, och blickar ut över en solig uppfart, medan jag ritar, planerar och skissar. Hur bra? 

Bloggen10

tisdag 30 januari 2018 - 13:10

VÅREN & FRAMTIDEN

För nån månad sedan fick jag en fråga här på bloggen, en fråga om framtiden. Jag kände att det blir lättast ifall jag skriver ett inlägg som svar på frågan, då jag vet att det kommer bli ett långt svar. Lite för långt för kommentarsfältet, liksom. Jaja, frågan var i alla fall vad jag ska göra och vad jag tänker om våren och detta år, vad jag ska studera, var jag vill befinna mig och så vidare. 

Vi börjar med våren, känner jag. Okej, vänta, räknas januari och februari till "våren"? Vi säger att de gör det. Hur som helst, just nu bor jag hemma och jobbar som vikarie i kemi och biologi på högstadiet här i Kronoby. Helt enligt min plan, faktiskt. Där ska jag jobba fram till sportlovet, alltså fram till tjugotredje februari. Fyra veckor till. Sedan hoppas jag på några vikariat till, antingen på högstadiet eller på dagis eller så. Det hade varit perfekt. Jag ska ändå bo hemma hela våren, så jag har bra med tid för sånt. 

Under vårvintern ska jag tävla en del, och sedan jobba så mycket jag bara hinner. Det är planen. Ja, och söka in till skolor. Det är ju SNART!!! Ansökan öppnar när som helst (1a februari). PA-NIK.
Så ska jag kanske åka till Lappland under påsken också. Sedan har jag, Fanny och Elin planerat en resa till Malta i slutet av april, då skidsäsongen är förbi. Vi har planerat att åka i samband med högskoleprovet, liksom skriva det och sedan åka direkt efter. DET blir av och ÅH vad kul det ska bli! 

large 2large 3

I juni åker vi till Italien med familjen, och sedan vill jag supergärna jobba nån månad i Grekland eller Spanien. Vill så gärna lära mig bättre engelska, samt jobba på ett hotell eller något ditåt, blev sjukt inspirerad att göra nåt sånt då vi var i Grekland för några år sedan. Det hoppas jag på att få möjlighet till att göra denna sommar.

large

Mot slutet av sommaren, slutet på juli eller i augusti, får man veta vart man kommit/inte kommit in. Jag kommer söka in till flera utbildningar i Oslo. Just nu känns allt osäkert och så, det enda jag med hundra procent säkerhet vet är att jag vill studera i Oslo. VAD jag vill studera har jag inte alltför bra koll på. Som det känns just nu så kommer jag söka in till juridik på Universitetet i Oslo, samt kläddesign på Konsthögskolan där. Är väldigt kluven angående detta, men nåt av dem vill jag studera. För att komma in till konsthögskolan ska man dock göra praktiska prov som ska skickas in, till skillnad från juridikutbildningen. Till den behövs bara betygen, och de vet jag inte heller om håller tillräckligt hög nivå för min del. Med mina betyg är det lite tight med poängen för att komma in till hösten, men däremot borde jag fixa att komma in till juridik till våren. Om poänggränserna inte ändrar drastiskt då, förstås. Jaja, nu vet ni i alla fall hur mina tankebanor går för tillfället. Juridik eller design. Design känns bara väldigt osäkert, jag har liksom ingen aning om vad som krävs för att komma in till den utbildningen. No idea. Jaja, juridik och design är rätt långtifrån varandra, men sån är jag. Det finns så otroligt mycket jag är intresserad av och skulle kunna tänka mig studera. Jag känner ändå att jag ju måste börja någonstans, och trivs jag inte är det väl inte värre än att byta utbildning. Jag vet ju i alla fall att jag älskar staden, det är alltid en början. 

large 4

Hur som helst, jag åker troligen till Oslo nångång under hösten, oavsett om jag börjar studierna då eller först på våren. Sån är planen inför de kommande månaderna. Hittills går det mesta som jag tänkt och planerat, men alltid är det ju något som inte går enligt planen, så då får man väl bara tänka om. Det känns i alla fall bra med någon typ av plan, trots att det allra mesta är kaos just nu. Hela jag är kaos, men jag antar att det är så det är när man befinner sig i det här stadiet av livet. Kaos är mitt mellannamn at the moment. 

Nu vet ni hur jag tänker, ni får hemskt gärna skriva i kommentarsfältet eller till mig på andra sociala medier hur ni tänker och så, vad ni själva ska studera eller studerar, jag tar mer än gärna emot tips och idéer inför allt som komma skall! Lycka till med allt, ni andra som befinner er i liknande situation som mig just nu! Allt kommer nog falla på plats så småningom, trots att det inte verkar så nu!

(Bilderna i inlägget är alla från Weheartit)

Bloggen10

 

tisdag 9 januari 2018 - 12:31

NOTES FROM MY PHONE pt II

Blev så glad av alla fina ord och kommentarer efter mitt förra inlägg om mina anteckningar på telefonen, så jag kände att jag bara måste få göra en del två. Hann ju bara igenom halva året i förra inlägget, trots att det bara var ett axplock från allt jag skrivit. Kul för mig sen också att se tillbaka på inlägg som dessa! Yes, här kommer nu några små (och stora) anteckningar till!

1.8.2017
STHLM Queens: Simone. Boken som berättar om mig. 

26.8.2017
Vi lever och mår i vår nya hemstad Oslo. Jag är kär. Typ.

IMG 8235IMG 8556

15.9.2017
I'm a boss ass bitch. Puss på dig med. 

20.9.2017
Ibland kan jag bli så fruktansvärt irriterad på människor. Är rädd för vad jag kan säga, haha. Jag är en tickande bomb. U feel me?

6.10.2017
Gick på en spontan dejt. Det var kul. 

9.10.2017
En grå måndag och ett ytterst strong game.

IMG 8467

14.10.2017
life is not that serious baby girl

15.10.2017
Must do: jobba som flygvärdinna

25.10.2017
Finns det någon människa som är mera kaos än jag är just nu?

26.10.2017
Varför känns det som om folk runtom mig bara dör och dör och dör?

4.11.2017
Idag är jag lycklig i hela mig.

6.11.2017
Sitter på favoritplatsen i köket och mår skit. Tårarna flödar över. 

7.11.2017
för du måste bara komma ihåg, hjärtat, att vad som än händer och vad som än komma skall, allt du nånsin tvivlat på om du kunde, har du tagit dig igenom i alla fall

12.11.2017
Älskar mina gurls. De är mitt allt. Beeezta girls.

IMG 8797IMG 8825

18.11.2017
Ikväll är jag glad och lycklig och fullständigt förälskad i Oslo. Jag och Elin åkte spontant in till stan och kom till världens underbaraste vinterland? <3 Oslo, I'm in love

IMG 9175

20.11.2017
Sjukt att någon som stod en så nära är så främmande idag

22.11.2017
Existerar ens mitt immunförsvar?

23.11.2017
Jag är done.

24.11.2017
Min sovångest har officiellt återvänt till min kropp.

26.11.2017
Handen i fickan fast jag bryr mig

30.11.2017
Onsdag. Vi har en hel dag kvar. Åker ifrån favoritstaden på fredag. Jag går sönder inombords. 

IMG 9162

1.12.2017
Dagen jag inte trott skulle komma är här nu. Jag har liksom inte riktigt fattat att vi ska hem. Eller är det ens hem vi ska? Känns mer som om vi ska på en liten resa och ska hem till Oslo igen om nån månad. 

1.12.2017
Literally uppe bland molnen. 

2.12.2017
Åh, hade saknat Antta så ofantligt mycket. 

3.11.2017
"Gift e ju samma som gift, det måst betyda nånting" -Elkku

16.12.2017
Första tävlingen avklarad. Det gick väl sådär. Nu gäller det att hitta formen på tre veckor. 

21.12.2017
Idag hoppade Nasse upp i famnen på mig, frivilligt!!!!!! Dog lite inombords då hon var så söt

30.12.2017
Sitter i bilen och ska tävla idag. Lyssnar på en podd. Tänker lite för mycket. 

31.12.2017
Äntligen slut på året. Äntligen. 

Bloggen4

 

fredag 5 januari 2018 - 21:52

ÅRSRESUMÉ DEL 2

Här kommer del två av årsgenomgången! En hel massa bilder och knappt nån text alls, men det är väl så det ska vara, tycker jag. Detta blir nog bra det. Here we go. 

julitextjuli2

Denna månad bestod av läger med FSS-gruppen nere i Solvalla, en rullskidtävling i Pyhäjärvi, Jeppis Summer Ski och en hel del annan träning. Jag och Antta åkte på en miniweekend till Umeå, vilket var min födelsedagspresent åt henne, och vi hade det heeeeelt underbart kul!! <3 Några dagar spenderades också ute vid villan, bland annat Anttas födelsedag, vi firade faffa som fyllt år, njöt av de vackra sommarkvällarna och gick på café. 

juliJag spenderade en dag vid Powerpark med mina systrar, vi gjorde en cykellånglänk med familjen, vi hade en superkul kväll på Klacken och träffades också med skidåkarna hos Julia i Nykarleby. Jakobsdagarna var också en höjdpunkt, as well as Idas födelsedag <3 Älskar juli!!

augustitext
augustiI början av augusti åkte jag iväg till Muonio med FSS-gruppen på läger. Därifrån blev jag dock tvungen att åka hem på grund av en skada i akilles, som sedan höll i sig heeeela hösten... Typiskt. Jaja, annars tränade jag alternativt med pappa rätt mycket, umgicks med familjen och hälsade på Ida i Vörå. Vi firade Fannys födelsedag i Vasa, gick traditionsenligt på Juthbackamarknaden i Nykarleby och hade tjejkväll hos Elin med Vörågirlsen. Jag hade också rätt mycket problem med sömnen och stress i augusti, något jag också skrev om här på bloggen, och då fick jag låna en bok av min gymnastiktränare. Hur härligt? Jag hann inte läsa ut den innan jag åkte till Oslo, så jag bara MÅSTE få läsa klart den nu!!
augusti2Tjugoförsta augusti ÅKTE VI IVÄG TILL OSLO!!!!!!! De första dagarna där levde vi bara livet, gick runt på sightseeing och njöt av den underbara staden. Åh, som jag saknar det!!!! <3<3<3

septembertextseptember

I september började jag jobba lite, vi var på utekino vid Aker brygge, gick på café, tränade rätt mycket på Kollen och njöt av allt. Vi gick promenader i Vigelandsparken, var på båttur och fick besök av Elins mamma. 

september1september2

Vi såg också rätt många "kändisar", hihi, bland annat Niklas Dyrhaug på gymmet, och hela herrlandslaget på Holmenkollen. Sen lärde vi känna Turid, tränade med Heming och var med i Team Kollens sprinttävling. Vi gick på café med Ellinor, inledde Uggs-säsongen (<3) och äventyrade. 

oktobertextotkober2oktober1

I oktober tränade vi också mycket, både på gymmet och Kollen, gick promenader i det vackra höstvädret, besökte Göteborg en sväng, hade en "healthy week", köpte lösgodis (dock inte under vår nyttiga vecka haha) och firade Kanelbullens dag. 

oktober

Vi umgicks också med Fanny och Mimmi, gick på ett MeToo-event, äventyrade en massa all over Oslo, lärde känna nya människor. Härliga tideeeer.

novembertextnovember

I november fortsatte livet som vanligt i Oslo. Vi tränade vidare, grät på offentliga cafén, gjorde god mat och levde life. 

november2november3

Första snön kom denna månad, jag skickade brev åt Alva, vi såg världens vackraste Jul i Vinterland på Karl Johan och strosade omkring på gatorna så mycket vi bara hann <3 Sista november packade vi ihop alla våra grejer och storstädade lägenheten. SÅ SORGLIGT. Första december åkte vi hem till Finland igen. 

Jag lämnar december ogjord, då jag känner att det ändå precis varit, och jag redan har publicerat de flesta bilderna. December var i alla fall en supermysig månad, och jag var på massa julmiddagar, umgicks med vänner och familj, samt tränade i Lappland, Vuokatti, Vörå och hemma. Hur bra? 

Då var detta år genomgått och färdigspekulerat. Bra så. Nu vidare. Hadeee 2017. 

Bloggen10

onsdag 27 december 2017 - 09:42

VECKANS LISTA: Nyårslistan

Nu närmar sig det nya året med stormsteg, så jag känner att Sevendays nyårslista kommer väldigt lägligt! Här är mina svar på veckans blogglista. 

Mitt 2017 har varit: som en berg-och-dalbana. Upp och ner och hit och dit. På ALLA plan. Ett ganska jobbigt och tufft år, men som också kommit med en massa bra! Svårt att beskriva, men berg-och-dalbana är rätt bra beskrivning ändå, känner jag. 

Tre saker jag lyckades med: Studenten, hösten 2017 och att skida mig till FM-guld. 

Ett datum jag kommer att minnas: Det är nog studenten, alltså tredje juni. UNDERBAR DAG. Sen kommer jag nog också minnas dagen vi reste till Oslo. 

IMG 6662

Det här gjorde jag, som jag aldrig gjort förut: åkte till Oslo för att bo där i några månader, tog studenten och gick ut gymnasiet, minskade min köttkonsumtion tills jag slutligen nästan kan klassa mig som vegetarian, gjorde livets resa till Magaluf med mina bästa gurls. 

Länder jag besökte 2017: Norge x2, Sverige och en sjukt kul resa till Magaluf på Mallorca, samt en dag i London :-)

IMG 6049

De bästa sångerna från det gångna året: Zara Larssons album, Perfect av Ed Sheeran, Hov1:s och Norlie & KKV:s nya låtar och säkert en hel hög till som jag glömt att nämna.

Jag firar nyår så här: i Nykarleby med bästa gänget! <3

Jag har/har inte nyårslöften: Nej, jag har inga nyårslöften, det brukar liksom inte funka för mig. Alla ba unika tjejeeeeen. Men näe, jag har inga nyårslöften. 

Det här är mina förväntningar för 2018: att detta ska bli ett lugnare år på nåt sätt. Emotionellt och så. Att jag ska vara lycklig, börja studera, samt hitta min plats lite. Förhoppningsvis flytta tillbaka till Oslo också och göra mig hemma där. 

Det här vill jag säga till mig själv, inför det nya året: Ta vara på det du har, och ta inget och ingen för givet! Man vet aldrig vad som händer i morgon. 

 

Årsresumé kommer upp på bloggis också detta år, så där kommer ni kunna läsa och se mer av året som gått.

Bloggen10

onsdag 6 december 2017 - 11:09

VLOGG: Resan hem från Oslo

Nu är vloggen från hemresan uppe på min kanal på Youtube. Ni hittar den HÄR eller genom att klicka nedan :-)

youtube

Just nu sitter jag i bilen påväg mot Lappland. Vi har kört i några timmar redan då vi startade lite efter sju, och borde vara framme nångång efter tre. Då vi kommer fram bär det av rakt till skidspåret och jag längtar sååååå!! Det ska bli helt underbart att få skida igen!!

Bloggen10

måndag 4 december 2017 - 16:03

SLUT PÅ ÄVENTYRET FÖR DENNA GÅNG

Just nu sitter jag hem-hemma i Finland i Kronoby i vårt hus på Tallåsen. Jag har gjort dagens träning, städat lite, diskat samt ätit lunch. Alva kom precis hem från skolan, och pappa borde också komma vilken minut som helst. Men alltså, det känns så otroligt konstigt att jag är hemma igen. What. Vad hände, liksom? Ena dagen gick jag omkring på Karl Johan, och nästa dag landar jag på flygplatsen i Vasa. Allt gick så snabbt. Det är sjukt. 

DSC 7717DSC 7634DSC 7647DSC 7682DSC 7747DSC 7686DSC 7754Vår sista kväll i Oslo tillbringades på dessa gator (Karl Johans gate & Aker brygge). Kan det bli finare än såhär? Jag tror inte det. Älskar <3<3<3

Jag har i alla fall väldigt blandade känslor över att vara hemma i Kronoby igen. Jag trivs inte i själva byn, inte alls. Däremot är det ju hur härligt som helst att träffa familjen och alla vänner igen <3 I fredags då vi kom in till flygterminalen stod våra föräldrar och syskon där och väntade på oss, Alva höll en ballong i silver där det stod "Välkommen hem Emmi <3", och Antta höll en rosa "taxiskylt" med texten "Emmi Svenlin" i glitter. Hur underbara är de inte? <3 Blev superglad! Efter det åt vi middag på BK (pure love, haha) och sen hade vi det mysigt med glögg och sånt resten av kvällen. Jag somnade i Anttas säng med henne, efter att vi pratat hur länge som helst. Hade saknat Antta något helt otroligt. Jaa, och Alva också såklart!

Veckoslutet överlag spenderades med familjen, sen träffade jag Ida, Nicoline och Erica, samt några fler Krombitjejer på lördagen, så kul att träffa dem igen! Jag var också på massage tillsammans med Antta på lördagsmorgonen, något som min kropp verkligen var i behov av!
Igår efter träningen gasade jag och Fanny iväg till Nykarleby för att spendera kvällen med Elin som fyllde år. Grattis gurl <3 Vi saknade henne redan så mycket, vi hade ju trots allt varit ifrån varandra nästan två dagar, haha. Jaja, vi pratade, skrattade och körde runt lite med musiken på högsta volym. Härligt det också. 

abababbabNu ska jag redigera vloggen, redigera lite bilder och göra några tidsinställda blogginlägg. Senare ikväll ska jag packa upp det sista och sen bara ta det lugnt och lyssna på poddar, tror jag.
Antingen i morgon eller på onsdag åker vi iväg upp till Lappland för att äntligen få SKIDA på SNÖ!! Där ska vi kose oss och skida en massa ända fram till söndag. Från Lappland bär det sedan av till Vuokatti där hela nästa vecka kommer tillbringas. Där kommer också tävlingssäsongen för min del inledas, så det blir superspännande!! Ha det gott!

Bloggen10

lördag 2 december 2017 - 17:48

VLOGG: Sista veckoslutet och packning

Nu är vloggen från vår sista helg här i Oslo uppe på min kanal på Youtube. Jag vloggade vårt sista veckoslut plus onsdag och torsdag då vi packade och städade lägenheten inför flytten till Finland. En vlogg om hemresan är på kommande också, så stay tuned och be prepared för massa tårar och sånt, haha. HÄR eller genom att klicka på bilden/videon nedan kan ni se vloggen! 

youtubehhhh

Bloggen10

torsdag 30 november 2017 - 17:37

SISTA DAGEN

Idag är vår allra sista dag här i Oslo, för i morgon flyger vi hem till Finland. Idag började vi dagen med att besöka gymmet en sista gång, och har sedan städat i princip hela dagen. Vi har skurat, dammsugit, putsat och tvättat, så nu är allt skinande rent. Vi har packat ihop nästan alla våra saker, så nu lever vi i ett packningskaos. 

Det enda vi har kvar att göra innan vi åker är att tvätta ugnen och att tvätta lakan och handdukar. Det senare måste vi göra i morgon på morgonen innan vi åker, så efter middagen ikväll ska vi bara tvätta ugnen, sen är städandet klart. 

Nu sitter vi vid köksbordet och chillar, och ska snart göra oss i ordning för att åka in till stan och bara gå runt lite där under mysbelysningen på gatorna. Senare ikväll ska vi äta pizza och mysa typ. Vill bara gå och njuta, kanske sitta på ett café nere vid Aker brygge och bara kolla ut och låtsas att jag aldrig nånsin ska åka härifrån. Kommer aldrig vilja somna ikväll, för då vet jag att morgondagen kommer så snabbt. 

FullSizeRender

I morgon ska vi börja dagen tidigt med att gå ner till Kaffebrenneriet på Elisenberg och dricka vårt morgonkaffe där, medan lakanen blir rena och fina i tvätten. Sen blir det väl bara att packa det sista, och försöka ta sig till tåget. Inte det allra lättaste med 10 väskor. 

Bloggen10