HE

PLANER FÖR VECKAN

Skrivet av Emelie Svenlin 27.08.2019 | 1 Kommentarer

Tisdagen har kickats igång, och jag behöver lite avkoppling för hjärnan efter morgonens timmar med rettskildelære på kurs. Kikar in här för att skriva av mig lite och chilla ner, för att sedan kunna köra på igen med plugg. I skrivande stund sitter jag på Domus Nova i läsesalen med Ina och Nora. Känner att jag inte får gjort något vettigt alls, och tänker därför att det kan vara lite trevligt att hänga här på bloggen i stället. Hehe. 

IMG 0761En "no filter"-bild från vår gata igår kväll då jag var påväg hem från butiken. Helt galet vackert? Blir så lycklig av såna kvällar. 

Har inte gjort ett "veckans planer"-inlägg på ett bra tag, och gillar att få den översikten själv, så tänkte slänga ihop något sånt idag. 

Tisdag

Började dagen 08.15 med lektion i lagtolkning. Det gick galet trögt idag, både för kurshållaren och oss studerande. Ingen bra dag, känns som om det var bortkastat? Jaja, nu ska jag plugga ett tag, sedan äta lunch, förbereda inför morgondagens lektion, och läsa lite till. När jag blivit tillräckligt hungrig igen ska jag söka mig hemåt, och vid fem blir det ett löpintervallpass på gymmet. Kvällen går åt till att fixa middag, eventuellt handla mat, och så seriechill. Ska verkligen komma i säng i tid. Det säger jag VARJE gång. Har inte funkat ännu, men försöka duger. Vill vara en sån som  bara sprätter upp på morgonen, är klarvaken och redo för det dagen har att erbjuda. Det var långtifrån den jag var idag. Äschdå. 

Onsdag

Morgondagen börjar samma tid på samma plats. Dagen ser i princip exakt likadan ut som denna, bara träningen som är annan. Här står nämligen rullskidor på programmet. Det blir skate rullskidning, och jag ska ta mig upp till Holmenkollen, där jag tänkt genomföra träningspasset. Blir nog bra. *tappert försök till att intala sig själv att tänka positivt*

Torsdag

Också denna dag kickas igång 08.15 på Nova. Sista kurstimmen för denna vecka, hur skönt? Efter det ska jag rakt till gymmet på grupptimmarna Leg day och Total core, innan jag söker mig tillbaka till skolan för att plugga det sista för dagen. Vid fyra håller CF Celebratio infomöte, och efter det väntar Føllsamling på Kjelleren. En riktigt trevlig dag, det hör jag ju redan nu. Min och Fannys tavelbeställning borde också komma fram denna dag, så då får vi börja fixa i lägenheten. Yay!!

Fredag

Ingen skola, så jag tror bestämt det blir sovmorgon för min del efter veckans tidiga morgnar. Kommer väl ändå vakna vid åtta, haha. Jaja, sedan har jag planerat göra en lugn rullskidlänk i två timmar, dra en sväng till Nova eller biblioteket för att läsa lite, och på eftermiddagen köra ett svettigt Basisball-pass på gymmet. Kvällen ska absolut spenderas med mina fina vänner, det är ett som är säkert. 

Lördag

Den enda planen jag har för lördagen är en rullskidträning på klassiska skidor uppe vid Holmenkollen. Enligt schemat blir det 4x4 minuter FU2, en tuffing med andra ord. Blir bra. Om jag känner oss rätt blir det eventuellt lite häng på stan på eftermiddagen och kvällen. Lördagen är min pluggfria dag, så DET ska jag njuta av!!

Söndag

Planeringsdagen. Jag planerar alltid veckan på söndagar, kan sitta med kalendern i timmar och anteckna. SÅ härligt. Denna söndag har jag också en yogatimme inbokad efter lunch, som jag tänkte kombinera med en styrketräning och lite skiergo-stakning. En del plugg har jag tänkt få gjort, samt tvätta och städa. Sånt söndagar är till för, helt enkelt. 

Bloggen11

 

Kommentarer

 • Sofia 27/08/2019 5:14pm (14 månader sen)

  Hej! Jag har en fråga, hur är det att studera i Norge? Jag antar det är på norska du studerar och hur fungerar det?

  • Emelie Svenlin 27/08/2019 7:03pm (14 månader sen)

   Hejsan! Ja, jag studerar på norska, och en liten del har vi på engelska också. För mig har det funkat väldigt bra med språket, det var så mycket lättare än jag väntat mig. Alla böcker och uppgifter vi gör är på norska, men jag får skriva mina svar på svenska, vilket underlättar VÄLDIGT mycket. Tenterna skriver jag också på svenska. Här i Oslo pratar de väldigt "simpel" norska också har jag upplevt, så språket har för mig varit noll problem. I början var det såklart lite tungt på föreläsningarna, men jag kom in i det och blev van snabbare än kvickt.
   Överlag trivs jag galet bra med att studera här. Juristlinjen på UiO är världens härligaste, och vi har massa roliga evenemang och studentföreningar att hänga med på. Jag vet att det varierar en hel del med studielivet mellan de olika utbildningarna, men jussen har i alla fall sjukt roligt upplägg :-) Hoppas du fick det svar du ville ha på din fråga!

Skriv en kommentar