måndag 19 mars 2018 - 20:41

MONDAY, WE MEET AGAIN

Nu har måndagen snart nått sitt slut. Jag började dagen med jobb klockan åtta, och efter det har jag mest sytt och ritat mönster. Just nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på ljudbok (för tillfället En enda natt av Simona Ahrnstedt), och ska snart ta tag i ifyllandet av träningsdagboken. Jag tänkte hur som helst kika in här innan det. 

Gårdagen bestod av tävling nästan hela dagen lång. Vi åkte DM-stafett i Närpes, och jag skidade första sträckan (5 km klassiskt) i Åsarnas damlag. Känslan var precis lika usel, om inte ännu sämre, än i lördags, men resultatet var rätt bra ändå. Jag kom som andra dam till växling, inte alltför långt efter täten. Med tanke på hur jag är i skick för tillfället var det en riktigt bra prestation, trots att kroppen inte riktigt ville vara med. Jaja, vi kämpade i alla fall till oss ett silver, och kan vara nöjda och glada över det!

4F710BC9 4A01 43F1 A355 3D3DEF1A7327

Efter tävlingen bilade vi hem, och sedan blev det massage för min del. Bästa Ida är min personliga massör för tillfället, hur lyxigt?? <3 Det gjorde fruktansvärt ont kan jag meddela, jag har verkligen en hatkärlek till massage. Aj. 

Efter massagen kröp jag ner under täcket och såg ett avsnitt av Blacklist. Jag hann inte ens se klart hela avsnittet innan jag somnade. Jag var helt slut. Det berodde eventuellt på medicinen för bihåleinflammation, men helt säkert också på de två tävlingsdagar jag då hade bakom mig. Jag fick en lång och återhämtande natt i alla fall, och det behövdes. 

Nu ska jag, som sagt, fylla i träningsdagboken. Efter det ska jag läsa på lite om Fashion Revolution, samt fila på några texter till mina skisser. Sedan ska jag sy en del ikväll också. Ha en bra vecka nu! 

Bloggen10

lördag 17 mars 2018 - 21:54

DAGENS BRAVADER

Just nu, i skrivande stund, ligger jag under täcket i sängen och lyssnar på musik, medan jag skriver. Hittills har jag legat här och kollat avsnitt efter avsnitt av fängslande Blacklist ända sedan vi kom hem. Det får man göra när man tävlat. Med gott samvete dessutom.

Denna lördag startades tidigt, redan 06.45. Då steg jag upp, packade en väska, fixade frukost och hoppade i bilen tillsammans med mamma, pappa och Alva. Idag gick nämligen ÖIDM i Närpes av stapeln. Jag hade rätt sen start, men vi var ändå tvungna att åka iväg så tidigt på grund av att Alva startade redan efter elva. Jaja, skönt med mycket tid ändå!

Jag tävlade i damklassen då det inte fanns nån D20-klass, och vi åkte 5 kilometer skate. Banan var faktiskt rätt tuff, hade på nåt sätt inte riktigt väntat mig såna backar, haha. Vi var i alla fall rätt många deltagare, och det är ju alltid kul. Jag visste nog om från första början att jag fortfarande inte är riktigt iskick, förkylningen finns fortfarande kvar i kroppen i form av hosta och täppt näsa. Jag tävlade ändå, men hostade mig igenom loppet med pipandning och kraftlös och tom kropp. Idag var det faktiskt inte ett dugg roligt att tävla. Känslan var piss och inget funkade, förutom skidorna då. Tjejen ovanpå var verkligen inte i tävlingsskick idag. Så enkelt är det. 

Resultatet var ändå nästan motsatsen till känslan idag, så det kan jag i alla fall vara hyfsat nöjd med. Nu ska jag bara hoppas på att vakna upp frisk och i superform i morgon, då det är dags för stafett. Jag hoppas innerligt att detta fungerade som en genomkörare nu, och att massa slem och grejer avlägsnades från min kropp. Jag ska skida första sträckan i vårt tuffa damlag i morgon, fem klassiskt. Stafett är ju bland det roligaste, och att dessutom få starta och skida klassiskt är ju bästa!! 

Gårdagen spenderade jag genom att försöka få klart massa skisser och grejer då jag inte hade nåt vikariat eller inhopp. Sedan gjorde jag en träning, träffade Ida och gjorde mig sedan i ordning för att bila iväg med Fanny till Elins. Väl framme i Nykarleby handlade vi lite ingredienser, och fixade sedan ihop en supergod middag i form av ostfylld pasta, kantarellsås, stekta champinjoner och sparris. Det blev verkligen sjukt gott! Pasta är ju livets mat. 

1703

Nu ska jag tvätta bort sminkresterna, äta kvällsmål och sedan kolla ett till avsnitt av Blacklist, innan det är sovdags. Känner dock att jag hade kunnat somna redan nu, man blir alltid så sjukt utmattad av tävlingsdagar. Det är ju trots allt både psykiskt och fysiskt krävande, och en massa runtomkring själva loppet som tar energi. Jaja, nu håller vi tummarna för att jag vaknar frisk och kry i morgon, visst? 

Bloggen10

torsdag 15 mars 2018 - 13:20

WORKWORKWORK

Nu är klockan ett, och jag har precis ätit lunch. Dagen började jag med att hålla två slöjdlektioner åt ettorna i lågstadiet. Så gulliga ju! Efter det åkte jag hem och satt vid symaskinen och brottades med överlockaren i över en timme, innan jag irriterat gav upp och fixade ihop en lunch istället. 

IMG 0561NEJ, jag åt inte bara en sallad. Resten av maten var bara inte lika fotogeniskt material. Haha. 

Nu ska jag rita och försöka hinna så långt som möjligt med en teckneuppgift, innan mamma kommer hem från jobbet. Då hon kommer hem tror jag det bär av ut i skidspåret. Idag ska jag åka klassiskt, också denna gång bara lugnt och försiktigt, precis som gårdagens pass. Härligt väder är det ju, så det ska bli superskönt att snurra nåt varv vid Tössbacken!

I morgon har jag ännu inget jobb inplanerat, så om det förblir på det viset ska jag spendera både för- och eftermiddagen till att sy, rita ut mönster, göra klart teckneuppgiften jag nu påbörjat, skriva och sedan också göra en tävlingsförberedande träning. Kvällen hoppas jag få spendera med vänner, eller kanske med familjen. Vi får se, helt enkelt. 

Okej, back to work. Jag har Katarina Wennstams ljudbok Flickan och skammen i öronen, och blickar ut över en solig uppfart, medan jag ritar, planerar och skissar. Hur bra? 

Bloggen10

onsdag 14 mars 2018 - 20:17

en helt vanlig onsdag

Idag har verkligen varit en helt vanlig dag. Jag steg upp 06.45 efter att ha snoozat x antal gånger, var framme vid jobbet 07.30 och jobbade sedan till 15.15. Då jag kom hem drack jag kaffe med mamma, och fortsatte sedan sy på klänningen jag för tillfället jobbar med. Efter middagen styrde jag stegen mot skidspåret, och gjorde äntligen en träning igen efter förkylningen. Jag skidade bara lugnt skate, men skönt ändå att röra på sig! Efter skidturen hoppade jag i duschen och satte mig sedan vid skrivbordet. Här har jag nu suttit ett bra tag och skissat på en av uppgifterna som ska inlämnas, medan jag har lyssnat på en ljudbok av Denise Rudberg. 

8D0D1D04 B229 4C6F 9A4F E89FB3295B09

Igår vikarierade jag som lärare i metallslöjd vid högstadiet, och hade lektion åt sjuorna hela förmiddagen. Eftermiddagen gick åt till att rita ut mönster, klippa och sy tillsammans med bästa faster Sonja. Väl hemma fortsatte jag sy, och sedan kollade jag ett avsnitt av Blacklist också, innan jag kröp ner under täcket för att sova. 

Morgondagen börjar jag med att vikariera i slöjd för ettorna i lågstadiet, och sedan, ifall jag inte behövs nån annanstans, ska jag iväg på träning. Efter träningen har jag tänkt spendera så många timmar jag bara orkar vid symaskinen. Sedan ska jag hinna skissa en del också. Det känns som om det håller på att bli smått stressigt, ifall ni inte noterat det. Jaja, det ska gå. Det måste helt enkelt gå. Nu ska jag fortsätta skissa, och sedan sy lite till ännu ikväll. Ha en bra onsdagkväll bästa ni! <3

Bloggen11

 

lördag 10 mars 2018 - 14:51

DNS

DNS - Did Not Start. Så blev mitt öde idag. Jag har typ noll röst, täppt näsa och hosta. Är sjuk, helt enkelt. Inga fler FM-starter för mig detta veckoslut. Det är så fruktansvärt frustrerande, och jag är så sjukt arg och besviken. Har gråtit tillräckligt idag över den saken, så nu får det dock räcka med det. Tårarna bränner ändå bakom ögonlocken då jag sitter här och skriver, i bilen på väg hem från Tammerfors. För det känns så jobbigt. Så orättvist. Varför ska timingen ALLTID vara så himla dålig?? Om kroppen bara orkat till i morgon ens. Åh. 

2FF4E4AB A0AD 451C 9674 E15A56B99B57

Igår var jag redan krasslig, rösten höll inte och andningen fungerade inte som normalt. Jag åkte ändå FM-stafetten med Antta och Ellen, och min sträcka var 3 kilometer klassisk stil, startsträckan. Det gick grymt bra för mig då, trots att jag startade i sista ledet och var tvungen att åka förbi många redan i början. Jag kom i alla fall trea till växling, tillsammans med ettan och tvåan, så jag är supernöjd med det loppet. 

1003

Idag när jag vaknade var rösten nästan helt borta, och det kändes som om mina luftrör var halvt igentäppta, ihopdragna eller nåt. Jag gick i alla fall till frukosten, ställde mig för tävling, och vi åkte till tävlingsplatsen. Väl framme testade vi skidor, och då skulle jag också avgöra om jag skulle starta eller inte. Egentligen brukar det vara så att om man ens funderar på ifall man ska eller inte ska starta, då startar man inte. Om man ens börjar fundera över saken, liksom. Jag hade ändå stått emot allt och verkligen vägrat inse att jag var sjuk och inte skulle åka, tills pappa konstaterade att "kanske du inte startar ändå, man ska ju inte behöva fundera på den saken för om man funderar, då startar man inte". Då brast det för mig. Tårarna gick bara inte att hålla tillbaka. För man blir så arg. Så besviken och så ledsen. Man känner sig som världens sämsta, och beslutet att inte starta är verkligen sjukt svårt att ta. 

Så gick min FM-helg denhär gången. Besviken och arg och allt sånt man kan vara, det är jag nu. Allt var liksom så bra på gång. ÅH. Nu har jag i alla fall fått avreagera mig lite här på bloggis, och ni vet hur det ligger till. Jag ska fortsätta proppa i mig halspastiller och bara hoppas på att detta ger sig, helst direkt. HATAR att vara sjuk. Tack för mig, det var vad jag hade att komma med idag. Ingen positiv tjej denna gång. Synd då det händer, sorry not sorry. Nej, fy, vad jag är arg. Bäst att bara sluta skriva nu, kanske kikar in här senare idag igen, då jag eventuellt är på bättre humör. Nu ska jag bara lyssna på arg musik och bryta ihop för att kunna komma igen. That's how it goes. 

Bloggen10

måndag 5 mars 2018 - 20:51

UPDATE & VECKANS PLANER

Idag är det måndag och ny vecka. Sportlovet är förbi, och jag är back in business. Idag har jag jobbat på ett dagis här i Kronoby, och i morgon ska jag vikariera som slöjdlärare i högstadiet. Nu när mitt fasta vikariat är slut så kommer det bli en hel del inhopp, jag får ta vad jag får, helt enkelt. 

Lördagen och gårdagen gick åt till träning, mys med vänner, spa, massage och tävling.

05032

Vi (med "vi" menar jag i detta fall jag, pappa och Alva) bilade iväg till Saarijärvi igår på morgonen, för att tävla. Jag åkte tio kilometer skate, ingen favoritsträcka (mer en hatsträcka, haha), men det var faktiskt riktigt kul. Allt flöt på bra, speciellt med tanke på att det var just 10 skate, och jag vann min klass. Hade dessutom rätt bra tid överlag, och känslan var också godkänd. Jag hade gjort två tuffa träningar dagarna innan också, så var ganska slut i benen, men det var poängen också. Siktet inställt på FM, som är nästa veckoslut. Jaja, kul i alla fall att åka hem med en bra känsla och ett bra resultat!

0503

Dagen idag har jag spenderat med treåringar, hur mysigt som helst. När jag kom hem kollade jag Youtube ett tag och bara tog det lugnt, shoppade lite smink och så, innan jag satte mig vid skrivbordet och jobbade lite med uppgifterna som ska lämnas in till Konsthögskolan. Just nu sitter jag vid skrivbordet och lyssnar på ett poddavsnitt av P3 Dokumentär, medan jag redigerar bilder och bloggar. Ska snart fylla i träningsdagboken (har lite över en vecka som jag inte fyllt i), och sedan ska jag fortsätta jobba med skisser och grejer. Tänkte i alla fall göra en liten sammanfattning av veckans planer, bara för att det ju är lite kul.

Tisdag

- jobb i Ådalens 09.00-15.00
- klassisk skidträning med fartökningar 
- redigera (och förhoppningsvis publicera) gammal vlogg
- hitta mönster till arbete som skickas till KHiO

Onsdag

- jobb på dagis 09.00-16.45
- lugn skidträning på skateskidor
- börja sy (KHiO)

Torsdag

- jobb på dagis 07.30-15.15
- skissa klart (KHiO)
- resa till Tammerfors (FM-tävlingar)

IMG 2

Fredag

- åka runt banan (3km)
- stafett-FM 3x3km
- skriva lite (KHiO)

Lördag

- FM 10 km skate
- skriva lite till (KHiO)

Söndag

- FM 20 km klassiskt
- bila hem från Tammerfors
- skriva klart (KHiO)
- massage (avslappnande <3)

 

Nu ska jag jobba vidare med mina skisser, och sedan ska jag åka till jobbet med pappa, för att få lite bättre koll på vad jag ska göra med eleverna på slöjden i morgon. Gör den här veckan till det bästa nu! 

Bloggen10

 

lördag 3 mars 2018 - 19:39

SATURDAZE

Idag har dagen mest gått ut på att sitta vid skrivbordet och skissa, kolla fashion shows, plugga och lyssna på musik. Nu på eftermiddagen gjorde jag en skidträning innehållande 3x15 minuters FU/MU-drag, samt testade skidor inför morgondagens tävling i Saarijärvi. 

Igår började jag dagen med en skidträning på klassiska skidor vid Köukar. Den innehöll en del backdrag också, som lyckades rätt bra, så det är ju kul. Efter träningen åkte vi hem, duschade och åt rekordsnabbt, samt hoppade i bilen och styrde mot slalombackarna i Lappo. Där spenderade vi sedan några timmar på snowboard i backarna, härligt att susa nedför ibland också! Gårkvällen spenderade jag i Nykarleby hos Elin tillsammans med Fanny. Vi hälsade på Eirins hästar (alltså nostalgitripp deluxe, så sjukt härligt att gosa lite med hästar igen!!!) och fixade klart allt vi kunde inför Malta-resan. Nu börjar allt vara på klart, bortsett från tre borttappade flygbiljetter, hehe. 

IMG 0440

2003

Nu ska jag börja göra mig i ordning för snart ska jag dra till Idas, för att spendera resten av denna lördagkväll med henne. Ha en riktigt bra lördag, hörni!

Bloggen10

torsdag 1 mars 2018 - 19:36

SUNNY

Idag efter lunchen åkte vi till Jakobstad med familjen för att göra en längre skidtur i solskenet. Skönt att bara skida lugnt och njuta av solen och fina spår! 

0EB492A3 8DAE 41E1 832F D09587673431

Gårdagskvällen med Jennie, Mia och Antta var så härlig. Vi fixade frukter som vi doppade i choklad, och satt och pratade och skrattade flera timmar. Det blir alltid så bra då vi umgås. Trots att vi inte setts eller hörts av på lång tid är allt exakt lika kul och härligt då vi träffas igen. Jag skrattade så mycket att magen värkte efteråt. Såna människor gillar jag. Såna som får en att skratta så man gråter, typ. 

2802

Nu ska jag fylla i träningsdagboken, redigera en gammal vlogg, kolla igenom lite teknikfilmer med pappa, plugga lite och sedan ska jag umgås med Antta, samt träffa Ida. Trevlig torsdagskväll, om ni frågar mig!

5F201492 A686 400F A8DB B88FCEDF65B1

Hur snygg är inte hon då? Dör. 

Bloggen10

onsdag 28 februari 2018 - 15:49

TÄVLINGAR & MASSA SKEDEN

Idag är det onsdag, och jag har precis kommit hem från simhallen med Antta och Alva. Nu ska jag ta det lugnt, fixa middag och sen ska jag och Antta träffa Mia och Jennie, så det ska bli riktigt mysigt!

I måndags och igår var jag i Vasa. Jag och Elin gjorde övnings- och fördjupande skedet där, så vi hade gruppkörning, individuell körning, samt bedömningskörning i måndags, och så var vi på halkbanan och sånt i fem timmar igår. Och ja, jag vet, jag var ute i sista minuten, hehe. Som vanligt. Jag fick körkort fjärde mars för två år sedan, och dessa skeden skall ju vara gjorda inom två år, så det var lite tight där, men nu är det gjort! Vi fick sova i Madde och Annas lägenhet inne i stan, så sjukt snällt av dem!! Skönt att inte behöva köra hem i måndags också, och tillbaks på tisdag, så det var super. Underbart att ha avklarat detta! Några utbrott och irritationer på grund av fräcka bilskolelärare senare haha, men det är väl sånt man får ta, antar jag.

eme

Under veckoslutet hade jag tävlingar både lördag och söndag. Båda dagarna var det tio kilometer klassiskt för min del, men på olika banor. Lördagens tävling gick av stapeln här hemma i Kronoby vid Tössbacken, och söndagens tävling vid Köukar i Karleby. Jag vann båda tävlingarna, men det var helt allvarligt bara en annan med båda gångerna, haha. Jaja, jag tävlade ju hursomhelst mest för att köra hårt och göra bra träningar. Kul med klassisk stil och allt. Känslan var riktigt bra dessutom, så jag är nöjd och glad. Fick väldigt jobbiga magkramper under söndagens lopp, men kom i mål och kramperna släppte efter ett tag så det var överkomligt.

Nu ska jag skissa och fixa lite i rummet medan jag lyssnar på en podd, och sedan måste jag börja göra mig i ordning. Ha en bra onsdag!

Bloggen10

fredag 23 februari 2018 - 16:08

WEEKEND VIBES

Åh hörni, nu är det äntligen fredag och SPORTLOV. Jag jobbade sista dagen på högstadiet idag också, nio till tre, så jag tog lov med ytterst gott samvete efter en lång dag. Nu har jag precis haft en Skype-intervju, och väntar för tillfället på intervju nummer två, sen bär det av ut i kylan. Dagens träning är en lätt löplänk plus lite styrketräning, så inga stora grejer. Nu har jag sportlov. Ni fattar nog inte hur skönt det känns. Eller ja, det gör ni väl. Lov är det bästa jag vet. Näst efter glögg då, typ. 

Nu kommer snart Antta hem, så det väntar jag ju såklart på! Medan jag väntar på nästa Skype-samtal och på att syster ska komma hem tror jag att jag ska skissa lite. Har en hel del sådant att sysselsätta mig med just nu, kan jag meddela. Ha ett riktigt bra veckoslut, eller sportlov, ni som har lyckan att få ha det!

IMG 0182<3

Bloggen10