torsdag 15 november 2018 - 15:56

IDAG KÄNNS DET BARA PISS

Jag fick en fråga här på bloggen för väldigt, väldigt länge sedan, men samma fråga dök upp i senaste frågestunden också, så nu tänkte jag tillägna detta inlägg till att svara på frågan. Frågan, som ett flertal gånger dykt upp, lyder ungefär likadant varje gång; Har du nångång tröttnat på skidåkningen, eller tänkt lägga av? Har det alltid känts lika bra som nu?

Det känns ändå bra att jag verkar ge en så positiv och fin bild av min relation till min idrott här på bloggen och på mina andra sociala medier, för jag älskar ju vad jag gör. Jag har verkligen en stor kärlek till skidåkningen och allt den för med sig. 

Idag kände jag ändå att det passade att svara på frågan, för idag är jag trött på allt med detta, och idag känns det piss. Vi hade lägertävling på morgonen, och jag visste precis hur det skulle kännas och gå, men blev liksom ändå besviken på mig och min prestation efteråt. Jag vill så mycket, och kroppen bara sviker. Det har den gjort alltför ofta. Det är såna gånger jag tröttnar, tänker att jag lika gärna kunde lägga av. Strunta i denna SKITsport. Bespara mig all motgång. För idrotten för med sig en hel massa besvikelser, motgångar, tårar, ilska och frustration. Så är det, även om den är så bra på många sätt. 

AfterlightImage2Foto: Tero Siivola (redigering: jag)

Ibland funderar jag på hur mycket tårar jag hade sparat om jag inte sysslat med elitidrott. Hur jag skulle se på allt, framförallt mig själv. För trots att man vet att man är så mycket mer än sin prestation så blir det lätt så ändå. Att man ser på sig själv som endast en skidåkare, och presterar man inte är man inte värd något. På något sätt är det ju så också, i tävlingsvärlden. För alla tränare är jag ju bara en idrottare, och då är det ju mina prestationer som räknas. Det är svårt det där. Att kunna se det utifrån ett större perspektiv. Det känns ofta störtomöjligt då man är mitt inne i motgångsträsket. Som jag för tillfället. Hela hösten har varit ett kaos där jag försökt ta mig fram i värsta motvinden, och mött på hinder efter hinder. Det känns som om det aldrig tar slut, just nu är det som om jag bara sitter och väntar på nästa motgång, är liksom beredd på det. 

Just nu är det mest bara jobbigt, och jag vill egentligen bara lägga mig på golvet och fulgråta så fort någon ens frågar hur träningen gick. För det känns helt enkelt bara skit. Tungt, trögt och motigt. Kroppen orkar inte så mycket som huvudet vill, och det tär sjukt mycket mentalt. Inget känns bra träningsmässigt, och tanken på tävling får mig att må illa. För då vet jag ju hur jag kommer känna, hur min kropp kommer bete sig och hur piss resultatet sedan är. Att känna att man liksom gör tränarna besvikna, och på samma gång blir så sjukt besviken på sig själv gång på gång, det är ingen lätt känsla att bära omkring på. Och ja, jag vet att jag nog sätter rätt hög press på mig själv, men sån är jag och det är på något sätt oundvikligt. Det bara blir så. Just nu är jag nere i en svacka, och det är då jag bara har lust att strunta i allt. Så JA, det händer absolut att jag tröttnar på skidåkningen, att tankarna snurrar i ultranegativa banor, tårarna är ostoppbara efter tävlingar och att allt bara suger. 

Bloggen11

måndag 12 november 2018 - 19:56

LÄGER MED GÄNGET

Nu har vi kickat igång lägret här i Olos, och redan hunnit skida två gånger. Jag är alltså här med FSS-gruppen, och vi ska leva lägerliv fram till lördag. Vi kom hit igår efter sprinten i Rovaniemi, och gjorde sedan en kort länk på kvällen innan middagen. Idag på förmiddagen gjorde vi en skateträning då vi filmade teknik och sånt, och nu på eftermiddagen åkte vi lugnt klassiskt. Nu har vi precis kommit tillbaka från middagen, och ska bara ta det lugnt tills det är sovdags. Jag vet aldrig vad jag ska skriva om när jag är på läger, för dagarna går verkligen ut på exakt samma saker; äta, träna, sova, på repeat. Jaja, en liten update får ni ändå!

35240B59 0AC9 4D47 8225 E1FF667C4A09En telefonbild från förmiddagens träning är allt jag har att bjuda på i bildväg för tillfället

Vi bor i superfina stugor precis bredvid skidspåret, hur lyxigt? Här ska vi nog klara oss i en vecka. Maten är sjukt god också. Jag stortrivs, med andra ord.

Morgondagen börjar vi med en tuffare träning på klassiska skidor, 45 minuter FU, och sedan en lugn skatelänk på eftermiddagen. Nu ska jag kolla sista Riverdale-avsnittet för denna vecka, sedan kolla veckans Dynastin-avsnitt och efter det blir det läggdags skulle jag tro. Ha en fin vecka!

Bloggen11

söndag 11 november 2018 - 19:48

No. 1 Dad

Pappa för mig har alltid varit min trygga punkt i alla lägen. Han har alltid funnits där, stöttat och lugnat. För några månader sedan inträffade något som rubbade hela min värld. Pappa fick ett epileptiskt anfall på sista tävlingshelgen i Taivalkoski, kvällen innan min sista tävling för säsongen. Jag fick ett samtal från pappas telefon, men det var inte pappas röst som hördes i andra ändan då jag svarade. Istället berättade en ambulansman lugnt att de hittat min pappa liggande på tävlingsplatsen och frågade om jag kunde ta mig till akuten. Det epileptiska anfallet visade sig vara en följd av en tumör i pappas hjärna. Sedan dess har allt varit kaos, för min trygga punkt rubbades ju. Det som aldrig händer nån i ens närhet hände. Min trygghet försvann och kvar blev kaos och panik.

Idag tävlade jag första gången sedan den dagen i Taivalkoski. Pappa fanns med idag som stöd, tränare, skidbärare, skidtestare, serviceman, men också som min trygga punkt. Jag kände att tryggheten var tillbaka. Jag kände mig lugn i hans sällskap på tävling, något jag inte trodde skulle komma tillbaka efter den traumatiska kvällen i Taivalkoski. Pappa kommer alltid vara min klippa, min trygga punkt i tävlingens stress och nervositet, och i livet i allmänhet. 

IMG 1557

Pappa för mig är en förebild. Jag beundrar så många egenskaper hos honom. Vi är så olika men ändå sjukt lika på många sätt. Han är verkligen en person jag ser upp till, en person jag vill vara tillräckligt bra för. Han är allt en pappa behöver vara, och så mycket mer. Att han tror på mig, stöttar mig och är min största supporter betyder världen för mig. 

Jag har dock slutat ta människor i min närhet för givet. Jag tycker vi alla borde bli bättre på att uppskatta våra nära, visa hur mycket de betyder, kanske till och med säga det rakt ut. Att något hemskt och obehagligt ska behöva inträffa för att man ska förstå detta är så synd. Nu har jag börjat se på många saker ur ett nytt perspektiv, ett mindre svartvitt. Jag är inte bäst på att säga hur mycket jag tycker om mina nära och kära, men jag jobbar på det. Det tycker jag att vi alla borde göra.

IMG 1591

Grattis till alla fina pappor där ute på er dag. Jag har haft turen att få den bästa av er som just min pappa. Grattis till mig. 

Bloggen11

lördag 10 november 2018 - 13:17

TÅGAR MOT TÄVLING

I skrivande stund sitter jag på tåget tillsammans med pappa påväg upp mot Rovaniemi. Vi har precis kollat dagens tävling i Suomen Cup, och jag blev sååååå nervös bara av att se på?? I morgon inleds tävlingssäsongen för min del också!! Hur sjukt? Tycker dock det känns lite jobbigt, då jag absolut inte vet vad jag ska förvänta mig efter detta kaotiska halvår som ligger bakom mig nu. Har i alla fall bestämt mig för att köra så hårt det går, göra mitt bästa och sedan bara se vart det räcker. Är det så att det endast blir ett lopp för mig i sprinten är det bara att acceptera och gå vidare. Bryta ihop och komma igen typ, hur klyschigt det än låter. Jag har inga förväntningar egentligen, men det hade ju såklart varit sjukt kul att ta sig vidare från kvalet! Jaja, vi ser. Ska ge allt, mer än så kan jag inte göra. 

IMG 2

Nu ska vi bara fördriva tiden här, och sedan borde vi vara framme i Rovaniemi kring tre. Då bär det av till tävlingsplatsen, sen runt tävlingsbanan några varv, och efter det väntar säkert lite skidtestning också. Då allt är under kontroll inför morgondagen ska vi ta oss till hotellet, och därefter äta middag och börja ladda upp inför tävling. Wiiiie. 

Ha ett trevligt veckoslut, och håll tummarna för mig!!! Kram

Bloggen11

fredag 9 november 2018 - 18:24

BEST FRIENDS IN TOWN!!!

Idag är det fredag (alla bara nej va????), och en vecka har återigen gått. Idag har jag varit till simhallen med Antta, fixat fransarna och färgat ögonbrynen (yay, de syns igen!!!!), samt dragit gymnastikträning i två timmar för tävlingsgymnasterna som har ÖIDM i morgon i Närpes. Så duktiga tjejer, jag hejar på dem på distans!! <3

Dagarna denna vecka har gått ut på träning, både på snö och asfalt, jobb på Bros, shopping på K-Rauta (kände mig som hemma där som ni säkert förstår!), bästishäng med Fanny, hudvårdsshopping, cafémys, filmkväll och tidigt farsdagsfirande. Rätt basic vecka, förutom att både Antta och Fanny varit hemma då förstås. Så sjukt trevligt att umgås med dem <3<3

IMG 1525share 1 2

Nu ska jag fixa middag, har planerat halloumiburgare (vet att det vattnas i munnen nu), och efter det ska jag snabbt packa ihop väskan inför tävlingshelgen och träningslägret i Olos, innan jag gör mig i ordning för kvällens bravader. Ska umgås med Fanny och Ida, så denna fredagkväll kan inte bli annat än perfekt. 

I morgon avgår tåget från Karleby klockan 10.17, så då tågar jag och pappa upp till Rovaniemi, där jag ska inleda tävlingssäsongen på söndag. SPÄNNANDE. Men mer om det sen, nu ska jag laga middag. Ha ett riktigt fint veckoslut finisar! 

Bloggen11

måndag 5 november 2018 - 14:30

VECKOPLANER

Måndag

Skjutsade Antta till Vörå på morgonen, sedan körde jag hem igen, packade upp det sista från lägret och kollade lite över veckans planer. Nu har jag precis ätit lunch och ska, efter att jag bloggat klart, byta om och dra till gymmet. Efter det blir det en sväng via butiken och sen hem igen. 

Tisdag

Vilodag och inget jobb inplanerat än så länge. Fanny kommer hem (<3!!!!!!!), så henne ska jag ABSOLUT umgås med, det är en sak som är säker. Åh, vill att det ska vara i morgon NU direkt! 

Onsdag

Om jag inte hoppar in som vikarie nånstans har jag planerat att åka till stan för att kolla lite kläder och så, eventuellt tillsammans med Fanny (men det vet hon inte om ännu, haha). På kvällen ska jag och pappa göra en skidträning i Vörå, och sedan ta med oss Antta därifrån på samma gång. Blir lite som en tävlingsförberedande, om jag inte misstagit mig. 

Torsdag

Jobb mellan elva och fem på Bros outlet, och sedan ska jag ha hand om Sevendays Instastory denna dag också! Följ gärna du också! Efter jobbet blir det maxintervaller i uppförsbacke på rullskidor, och sedan har jag planerat att hinna hänga lite med bästis också. 

Fredag

Fredag är också vilodag. Jag ska fixa mina fransar på förmiddagen, och vara gymnastiktränare två timmar på eftermiddagen åt duktiga gymnaster. Kvällen är ännu öppen, men lite packning måste jag i alla fall få gjort. 

IMG 1287

Lördag

På morgonen, mer exakt klockan 10.17, hoppar jag och pappa på tåget mot Rovaniemi. Kring tre på eftermiddagen borde vi vara framme, så då ska vi bekanta oss med tävlingsbanan inför söndagens klassiska sprint. Mer än så hinner vi inte med den dagen. 

Söndag

Dags för säsongens allra första tävling för min del, nämligen klassisk sprint i Suomen Cup i Rovaniemi. SÅ SPÄNNANDE. Vet ju hur svårt det är att ta sig vidare från kvalet, men ska verkligen göra mitt bästa och kan ju bara hoppas att det går vägen. Vi får se. Kvalet börjar i alla fall 9.30 (tror jag). Efter tävlingen åker jag vidare med FSS-gänget till Olos, där vi har snöläger i en vecka. Ser framemot allt med det!! 

Bloggen11

 

 

söndag 4 november 2018 - 18:00

SÖNDAGSTRÄNING OCH HEMRESA

Nu är vi hemma igen efter ett kort men lyckat veckoslutsläger i Vuokatti. Dagens träning gick lite trögt, musklerna var trötta och det var helt förfärligt mycket folk i spåret. Vi filmade i alla fall lite teknik och sedan drog vi några (sega) parstakningsspurter också. Resten av tiden åkte vi bara runt på den tre kilometer långa skidbanan. 

2B3B5559 0A4A 4F98 BC6B 140B475DE72BIMG 1288
Massa trevliga och fina skidkumpaner, hihi

För tillfället sitter jag bara vid skrivbordet och lyssnar på veckans avsnitt av podden Säker stil, och snart ska vi äta middag. Resten av kvällen ska jag bara sträckkolla serier, fylla i träningsdagboken (fick inte gjort det igår, heja jag), lacka om naglarna och ta det lugnt. Ja, och dricka glögg, såklart! 

IMG 1289

Morgondagen är hittills öppen och ledig, inget jobb är inplanerat än så länge! En styrketräning ska göras, samt lite småärenden. Inte mycket mer än så. En skön måndag på kommande, med andra ord! Kramisar

Bloggen11

lördag 3 november 2018 - 21:14

STORTRIVS

Nu har jag precis kommit tillbaka till rummet efter gemensamma stretchingen. Efter att vi stretchat klart gymnastiserade vi lite, och det var verkligen sjukt kul. Älskar <3! Kroppen är dock rätt trött nu, så sömn ska bli riktigt skönt snart känner jag. 

Idag började dagen med ett två timmar långt skidpass på klassiska skidor. Det regnade, var mycket folk, och spåren var inte i världens bästa skick, men det var kul ändå. Klassiskt är så härligt, och sen hade jag några lätta fartintervaller också, vilket piggade upp hela träningen.

862472E9 147A 4D44 A73C DB9A5A398536IMG 1253

Eftermiddagsträningen bestod av nittio minuter skating. Jag hade musik i öronen och var verkligen på bra humör, och träningen flöt på SÅ BRA. Helt sjukt, har inte haft den känslan på jag vet inte hur länge? Nu gled jag bara omkring, och märkte först då jag pausade musiken att min andning kanske var lite väl ansträngd, så bra gick det. Jag flög fram bara. Såna gånger fattar man varför man håller på med denna idrott. Blir så glad. Idag har varit en bra träningsdag. Den bästa på väldigt länge om jag ska vara ärlig. Två lyckade träningar på en dag, och denna pangkänsla på eftermiddagen dessutom. Yaaas. 

IMG 1249

I morgon börjar vi dagen lite tidigare än idag, och jag har en längre klassisk länk framför mig. Vi ska filma lite teknik, och sen också köra några fartökningar bara för att väcka musklerna litegrann. Wihoo. Sedan äter vi lunch, och kör hemåt igen. Ett sånt kort och fint läger denna gång. Längtar typ redan efter snö. Känslan då man rullskidat, rullskidat och rullskidat i lust och leda, och sedan ÄNTLIGEN får stiga på ett par skidor och åka på snö, DEN KÄNSLAN är oslagbar kan jag lova. 

Nu ska jag äta kvällsmål, dricka glögg (alltid<3), fylla i träningsdagboken, och sedan kolla ett avsnitt av Riverdale innan jag somnar. Ha en mysig lördag och take care of your loved ones <3 

Bloggen11

torsdag 1 november 2018 - 21:39

SKIDÅKNING PÅ GOTT OCH ONT

Nu är det dags för sista delen av svaren från frågestunden, och detta inlägg kommer handla om skidåkning och mina tankar kring allt det <3

1. Vad är det bästa med att ha idrotten som en stor del av sitt liv?

Det är nog alla vänner jag fått och har just inom idrotten, men sedan också att träning för mig är en så självklar del av vardagen. Sen är jag ju också tävlingsmänniska, och att få utlopp för den delen av mig i och med tävlingar är väldigt viktigt. Idrotten har fört med sig så mycket glädje till mitt liv, och är också något av en trygghet för mig. 

16117377 620352518165200 637410274 nDSC 2468

2. Har du någon speciell ritual eller något du alltid måste göra innan en tävling?

Lyssna på min "tävlingspepp"-lista på Spotify!!! Tror jag aldrig tävlat utan att tagga till med musik innan? OBLIGATORISKT. Feel This Moment (OKEY), Vis Dem Ryggen (Sken & PT), All I Do Is Win (DJ Khaled) och Kaikki Peliin (Fintelligens) är låtar som ALLTID spelas innan tävling i mina öron. Uppvärmningen görs också oftast på samma sätt, så det är nog också något av en ritual. 

 

DSC 8013

3. Hur många gånger i veckan tränar du? Vad tränar du och kan du berätta mer djupgående, t.ex. vad du gör när du är på gymmet osv?

Jag tränar mellan fem och åtta gånger i veckan (typ?). Av de träningarna är det åtminstone en styrketräning, en långlänk, en snabbhetsträning och en tuffare intervallträning. Styrketräningen görs på olika sätt nästan varje gång, ibland är det betonat på explosiv styrka, ibland tunga vikter och så vidare. På gymmet försöker jag göra ungefär lika många arm-, som ben- och magövningar, och sen avslutar jag alltid med stabilitet och ofta också redskapsgymnastik såsom handstående, bryggor, och såna grejer. 

 

4. Kommer du tävla i Finland eller Norge i vinter när du flyttar?

Jag har planerat att tävla småtävlingar i Norge, liksom för att få tävlingsvanan och så, och sen kommer jag flyga hem till viktigare tävlingar såsom FM och eventuellt Suomen Cup. Det är liksom inte riktigt färdigt planerat ännu så att säga. 

DSC00348

5. Vad är ditt mål inom idrotten?

Oj, hjälp, denna fråga ger mig verkligen grovångest, om jag ska vara ärlig. Fick en klump i magen i samma stund som jag läste den. Jag vill ju så mycket, men samtidigt vet jag att man måste offra allt för att nå toppen inom min idrott. Det finns liksom inte plats för ett annat liv då, och jag behöver annat också för att må bra. När olyckan med pappa inträffade vändes på nåt sätt allt upp och ner, och jag såg hela livet ur ett nytt perspektiv, vilket gjorde allt lite kaotiskt. Det finns så mycket mer, liksom. Pappa har alltid varit min trygga punkt också vid tävlingstillfällen (<3!), så hela den delen skakades om rejält, vilket fick mig i gungning. Hur som helst, mitt mål just nu är att kunna tävla och helst få vara frisk, nå bra FM-placeringar i 23-års klassen, och jobba framåt. Vill ju såklart vara med i JVM nångång ännu, så dit siktar jag nog, lowkey typ. Kämpar på i min motvind, tänker att det ju någon gång måste vända. 

IMG 5148

 

6. Vilken tävling är den mest lyckade/minnesvärda du gjort?

Det är absolut mitt lopp på 5 klassiskt i Nordiska mästerskapen i Estland, då jag skidade mig till BRONS!!!!! Det loppet var heeeelt magiskt, och marginalerna var supersmå. Allt var sjukt spännande, och känslan då jag fått veta min placering fullkomligt oslagbar. Kommer aldrig glömma den tävlingen. 

DSC 2183Sedan är sprinten i ungdoms-OS i Österrike också en tävling jag sent kommer glömma. Allt var så häftigt och spännande, och min placering som elva där är något jag är väldigt stolt över. 
En tredje tävling (har SÅ många jag egentligen vill nämna) är FM-sprinten i Äänekoski för två säsonger sedan. Då vann jag GULD, och efter en sjukt jobbig början av säsongen var det heta underbart. HELT FANTASTISKT. 

DSC 5155

7. Har du någonsin övervägt att sluta idrotta på så hög nivå som du gör?

Ja, kan inte räkna hur många gånger mina tankar gått i de banorna. Ni vet, när allt bara går åt skogen. Man kämpar, tränar, jobbar så fruktansvärt hårt för att nå dit man vill, och sen bara går allt emot en och man hamnar tillbaka på ruta ett. HELA TIDEN. Blir sjuk precis vid viktigaste granskningstävlingen, skadad, har en dålig dag vid fel tillfälle... Ja, listan kan göras lång. Sådana gånger har jag absolut övervägt att bara sluta, lägga av, för det blir ändå aldrig som jag vill. Men sedan, efter att jag surat och varit arg och ledsen i några timmar, gråtit ut alla tårar och lite till, då kommer jag på att jag nog kanske vill fortsätta ändå. För vad vore livet utan detta? Det är ju ändå något jag älskar, trots att denna tävlingsidrott fått mig att må så fruktansvärt dåligt och gråta livet ur mig hur många gånger som helst. Ändå är jag så upp över öronen förälskad i den på samma gång. Förstår ni? 

DSC 8053

8. Vilken sport skulle du hålla på med, om du inte hade skidningen?

Oj, här hade jag så väldans gärna velat svara redskapsgymnastik, för det är verkligen en idrott som ligger mig nära hjärtat. Den sporten är så vacker, och jag saknar allt med det. Sen tror jag dock att det mer realistiska svaret här nog är fotboll, då karriären som redskapsgymnast ofta tar slut i sjukt tidig ålder. Fotboll är absolut sporten jag sysslat med på heltid, om det inte varit för skidåkningen. 

 

Nu sitter jag i Vuokatti på mitt hotellrum, och ska snart börja sova. Idag har jag hunnit med två pass på SNÖ (!!!), vilket ju är så härligt. Jaja, mer om det imorgon, god natt! <3

Bloggen11

tisdag 30 oktober 2018 - 20:24

NORGE & STUDIER

Nu är det dags för svar på frågestunden pt 2! Detta inlägg kommer handla om Norge, Oslo och studier, då rätt många frågor handlade om just det. Nu kör vi igång!

 

1. Har du träffat nån kille du "har nåt med" i Norge?

Skulle ju verkligen vara sjukt kul (och intressant för er läsare) om jag hade svarat ja på denna fråga, men tyvärr är jag tråkig och blir tvungen att svara nej. Jag har inte träffat nån kille i Norge, men vem vet, plötsligt händer det. Haha, okej, nu ska vi inte bli alltför exalterade här. 

2. Skulle jag, som inte kan norska eller ens besökt Norge, kunna söka studieplats där?

Det tror jag absolut att du skulle kunna! Tror nog det bara blir vanligare och vanligare att österbottningar söker sig till Norge också, och bara man kommer in i det, så är nog inte språket något problem :-)

3. Hur ska du bo då du studerar?

Jag ska bo tillsammans med min bästa vän Fanny i en mysig lägenhet på St Hanshaugen, i alla fall första året. Sedan får vi se! 

98CB0135 D5F1 4E10 B707 E4EB0A059899

4. Har du alltid vetat att du vill bli jurist?

Nej, absolut inte! Jag är en av dem som hade noll aning om vad jag ville studera då jag blev student, och som fortfarande inte har nån som helst koll på vad som är rätt för mig. Känner mest att man måste börja nånstans, trivs jag inte får jag byta helt enkelt, det är inte värre än så. 

5. Hur kom du på att börja studera just i Norge?

Jag var i Oslo några månader förra hösten med mina två vänner, och då blev jag så förtjust i stan att jag inte kunde annat än söka dit. Måste få bo där, allt kändes bara så rätt angående staden. 

6C344A66 3C96 41E2 88DB A7553B02F329

6. Hur känner du angående norskan, känns det svårt då den är så lik svenska att man kanske börjar blanda?

Nej, jag har väldigt lätt för språk, så det känns rätt bra med norskan, om jag ska vara helt ärlig. Tror det blir minsta problemet faktiskt, just för att språk aldrig varit nåt problem för mig!

7. Hur blev du intresserad av att studera juridik?

Det vet jag egentligen inte. Tanken dök väl upp i nåt skede under gymnasietiden, och sedan efter mitt mellanår kom jag på att söka till Oslo och tänkte då på juridik som ett alternativ, bland annat eftersom det är en så bred utbildning. Ett bra alternativ om man har tillräckligt höga betyg, men inte riktigt vet vad man vill. Jag vet ju som sagt inte alls hur eller ens om det kommer passa mig, men det är sånt man får se sen, tänker jag. 

8. Vad ser du mest framemot med studierna?

Oj, svår fråga. ALLT? Nej, men ser verkligen framemot att börja lära mig nåt igen, är så taggad på det, say what? Kommer få ångra den meningen, känner jag. Sedan ser jag ju såklart framemot att få lära känna massa nya människor och vistas i nya miljöer! 

DSC00877DSC01014 

9. Vad är ditt drömyrke?

Oj, är man en tragisk människa om man inte har nåt specifikt drömyrke? Känns som att mitt drömyrke är på utvecklingsstadiet fortfarande, har inte riktigt kommit fram till vad det är, så att säga. Polis i en insatsstyrka kanske? Har sett för många svenska kriminalserier, hahaha. Förr ville jag bli isprinsessa, men det känns lite som att jag kan ha vuxit ur den drömmen, eller vad tror ni?

10. Hur tror du ditt liv ser ut om tre år?

Får typ lite ångest av denna fråga, för jag har verkligen ingen aning. En gissning är att jag bor kvar i Oslo och är mitt i studierna, kanske bor i en annan lägenhet, eventuellt i annat sällskap. Sedan känns det också som om jag inte ens vet om jag om tre år kommer bo i Oslo, än mindre vad jag studerar då? 

Bloggen11