HE

SLEEPLESS NIGHTS

Skrivet av Emelie Svenlin 01.08.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Just nu befinner jag mig uppe i Lappland, i Muonio rättare sagt. Här ska jag vara på läger i en vecka med FSS. Vi kom fram idag kring fem, och har gjort en lätt löpträning samt ätit middag. 

Jag är helt slut. Förra natten sov jag väldigt lite, somnade sent på grund av djupa diskussioner och packning, och när jag väl somnade drömde jag mardrömmar och sov väldigt ytligt. Tror jag på nåt vis upplevde nån slags sömnparalys också, men har inte helt koll på vad det är så är inte säker. Jag vet i alla fall att jag visste om att jag var vaken, hade totalpanik efter mardrömmen och kunde knappt andas, men fick ändå inte upp ögonen och kunde inte röra mig ur fläcken. Hela kroppen var helt förlamad, trots att jag basically var vaken i huvudet. Paniken spred sig i hela mig och det kändes som en evighet innan allt släppte och jag fick upp ögonen och kunde andas igen. Efter den incidenten sov jag väldigt dåligt resten av natten. Nån som vet om det var nån typ av sömnparalys jag upplevde?

Natten innan var jag produktiv och bloggade, fixade tackkort, diskade och tvättade. Sen lyssnade jag på min nattmusik-spellista och rensade garderoben i nån timme, vilket verkligen var välbehövligt. Efter det rycktes jag som vanligt med emotionellt på grund av musiken och djupa diskussioner igen, vilket ledde till att jag låg på golvet i mitt rum och grät i en timme (crybaby? Yes indeed) innan jag bestämde mig för att det var sovdags. Då var klockan närmare tre och jag var utmattad.

IMG 2

Jag har ofta ångest inför natten, eller egentligen ångest för att sova. Jag tycker inte om det alls. Förr, när jag var yngre, hade jag perioder då jag var rädd för att somna på grund av att jag trodde jag skulle drömma mardrömmar och sen vakna mitt i natten och inte kunna somna om. Nu är det mer så att jag känner ångest för att jag inte vill lägga ner så mycket tid som jag egentligen borde göra på sömn. Vill göra annat. Diskutera livet. Lyssna på musik. Skriva. Vad som helst. Hatar att sova faktiskt. Eller i alla fall att ligga där i sängen och tänka att "jaha, då var den här dagen förbi". Vill ta vara på allt och då känns sömn så onödigt och oproduktivt. Missuppfatta mig rätt här nu, jag är inte dum i huvudet och helt blåst och tror att jag klarar mig utan sömn. Jag vet att man behöver sova och blablabla, säger bara att jag inte gillar det. 

Jaja, nu var den saken diskuterad. Nu ska jag kolla ett avsnitt av Girls, borsta tänderna och krypa ner under täcket. I morgon väntar stavbacke som dagens första träning. Då behöver jag ha pigg kropp och vaken hjärna. Ha det bra, härifrån kommer det komma nån uppdatering nu som då! Puss <3

Bloggen

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar