sportlovet

söndag 5 mars 2017 - 19:02 | 2 Kommentarer

Nu är sportlovet över och vi ska snart packa ihop våra saker och köra iväg tillbaka till kära Vörå och internatet. Tänkte berätta lite vad jag har sysslat med under dessa lediga dagar. Har inte läst så mycket på studenten, det har omedvetet blivit åsidolagt då jag haft så mycket annat för mig. Jaja, ska ta tag i mitt liv snart igen då jag kommer till Vörå. But not yet.

Sportlovet började jag lugnt med familjen, och på söndagen åkte vi till Haapajärvi där jag och mina systrar tävlade. Sträckan för min del var 5 km skate, och både banan och föret var i tuffare laget. Det gick trögt och tungt, men jag slutade ändå på en andra plats. 

FullSizeRender 9

Måndag och tisdag tillbringade jag i Himos med Valtteri, Antta och Hannes. Vi spenderade dessa dagar till allra största delen i slalombackarna, där vi gled omkring på snowboards. Liveeeet. Alltså det var sååå kul!

FullSizeRender 11

Onsdag och torsdag befann jag mig i Lahtis, som jag skrev om här. Superrolig resa det också! 

FullSizeRender 13

Fredagen gick åt till hemresan från Lahtis, och på kvällen gjorde jag en lätt skidlänk på hemmaspåret. 

Både igår och idag har jag haft tävling på programmet. Igår på morgonen bilade vi till Nivala, där jag tävlade i 5 km klassiskt. Föret var bra, vädret var superfint och banan var rolig. Allt gick bra. Kroppen var pigg och tekniken fungerade rätt bra. Det var så roligt att skida och tävla då allt fungerade, liksom. Den tävlingen vann jag och det kändes perfekt. Förstår dock inte hur det gick så bra som det gick, då jag knappt tränat på hela veckan och dessutom gått som en galning i Lahtis, haha. Benen borde vara döda vid det här laget, liksom. Aja, jag är nöjd i alla fall. Formen borde ju vara okej, så det är kul. Det känns bra. 

Gårdagskvällen tillbringade jag hemma hos oss tillsammans med mina krombitjejer. Vi åt godsaker och pratade en massa, och det var en perfekt kväll som alltid med dem. Så kul att träffa dem då vi inte setts på länge! 

Idag började jag och Valtteri dagen med frukost och lunch direkt därpå, för att sen byta om och bege oss till Tössbacken (skidcentret här i Kronoby) där jag skulle tävla i 15 km skate. Fatta min ångest innan det loppet, liksom. Usch. Har verkligen svårt för att vara positiv inför långa skatelopp. Egentligen långa lopp överlag. Sprint är mer min grej, om man säger så. Jaja, jag värmde upp och testade skidor, solen sken och föret var perfekt. Det var masstart, vilket är kul då man annars typ alltid startar med intervaller, och vi i 20-års klassen startade på samma gång som damerna. Jag var inställd på att hänga på en av mina landslagskompisar som också deltog, då jag vet att långa lopp inte riktigt är en stark sida hos mig. Första varvet gick rätt lugnt, sen gick jag upp i täten och drog andra varvet och då fick vi (jag och två åkare till) en liten lucka ner till resten av gruppen. Sen i slutet av sista varvet chansade jag och ryckte lite i sista uppförsbacken. Fick en lucka till de två bakom mig, och korsade sen mållinjen som etta. DET om något kändes skönt. Fick bekräftat att formen är god och att ett långt skatinglopp faktiskt kan gå bra för mig också. Ska hålla kvar denna känsla inför FM-tävlingarna som är kvar. Detta gav helt klart mitt självförtroende en boost!

IMG 5508

När vi kom hem igen efter dagens bravader bänkade vi oss framför tvn för att följa med herrarnas 50 km i VM. Superkul att Matti Heikkinen spurtade sig till BRONS!! Wohooooo, go Finland. 

Nu ska vi snart börja packa ihop våra grejer och köra mot Vörå. Vi ska åka om en timme, så jag borde börja göra nåt känner jag. 

Hoppas ni också har haft ett skönt sportlov! Nu gäller back to reality, aka läsandet inför studentskrivningarna, för min del. Ha en bra vecka!

Bloggen

 

Kommentarer

 • Danielas Dagbok

  05.03.2017 21:51 (9 månader sen)

  grattis till vinsten!! :)

  • Emelie Svenlin

   06.03.2017 10:58 (9 månader sen)

   Tuuusen tack Daniela! :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.