måndag 12 mars 2018 - 18:47

VECKANS LISTA: Rädslor

Denna vecka (läs: förra veckan) handlar Sevendays blogglista om rädslor. Sååå intressant ju!

Det här är jag rädd för: MÖRKRET. Alltså jag är helt fruktansvärt mörkrädd, ska ni veta. Är rädd för allt som eventuellt kan finnas där i mörkret. Yxmördare, våldtäktsmän, människor med onda aningar. Ja, ni vet. Jag hatar mörkret, och det har jag alltid gjort. 

Så här reagerar jag, när jag blir rädd: jag börjar andas hårt (haha, vem gör inte det?), darrar, blir tyst och på helspänn. 

En rädsla jag överkommit: att prata inför en större grupp. Förut tyckte jag att det var superjobbigt att till exempel presentera arbeten och så i skolan då jag gick i lågstadiet, och nu har jag vikarierat som högstadielärare flera gånger om. Min mörkerrädsla har jag dock verkligen inte överkommit, kan jag meddela!

Då var jag senast rädd: en kväll för nån dag sedan då jag skulle hoppa in i bilen och köra hem vid halv elva. Jag är ALLTID lite rädd för att det ska sitta någon i baksätet på bilen, och kollar ALLTID bakåt innan jag åker iväg. Bilen står ju låst för det mesta, så nån borde ju inte kunna ta sig in obemärkt, men man kan aldrig vara helt säker. På kvällen eller natten då det är mörkt, då är det för mig ett måste att checka innan jag sätter mig in i bilen. Yes, I'm extra. 

DSC 7484

Så här övervinner jag min rädsla: bara tvingar mig att göra det jag är rädd för. Jag menar, man blir ju tvungen att gå ut i mörkret ibland, sätta sig i bilen då det är mörkt, eller skida ensam på ett skidspår på kvällen. Jag tror att det snabbaste sättet att övervinna en rädsla är att trotsa den och utsätta sig för det man är rädd för! 

Den hemskaste film jag sett: Jag HATAR skräckfilmer, och har sett högst fem sådana hittills i mitt liv. Ja, och med "sett" menar jag kollat en fjärdedel av filmen och hållit händerna för ögonen resterande delen. En hemsk film vi kollade på internatet i Vörå nångång var i alla fall Sinister. Alltså FY. I do NOT recommend. 

Ett läskigt ögonblick i mitt liv: alla gånger jag skidat ensam vid Tössbacken på kvällen, gått hem från Fannys eller Idas efter att gatulamporna släckts eller alla de gånger jag vaknat på natten och trott att någon stått och stirrat på mig vid ingången till mitt rum.

En person som får mig mindre rädd: pappa. Helt klart. Han är så lugn i alla situationer, och typ aldrig rädd, känns det som. I hans sällskap är jag väldigt sällan rädd. Bloggen10

lördag 10 mars 2018 - 14:51

DNS

DNS - Did Not Start. Så blev mitt öde idag. Jag har typ noll röst, täppt näsa och hosta. Är sjuk, helt enkelt. Inga fler FM-starter för mig detta veckoslut. Det är så fruktansvärt frustrerande, och jag är så sjukt arg och besviken. Har gråtit tillräckligt idag över den saken, så nu får det dock räcka med det. Tårarna bränner ändå bakom ögonlocken då jag sitter här och skriver, i bilen på väg hem från Tammerfors. För det känns så jobbigt. Så orättvist. Varför ska timingen ALLTID vara så himla dålig?? Om kroppen bara orkat till i morgon ens. Åh. 

2FF4E4AB A0AD 451C 9674 E15A56B99B57

Igår var jag redan krasslig, rösten höll inte och andningen fungerade inte som normalt. Jag åkte ändå FM-stafetten med Antta och Ellen, och min sträcka var 3 kilometer klassisk stil, startsträckan. Det gick grymt bra för mig då, trots att jag startade i sista ledet och var tvungen att åka förbi många redan i början. Jag kom i alla fall trea till växling, tillsammans med ettan och tvåan, så jag är supernöjd med det loppet. 

1003

Idag när jag vaknade var rösten nästan helt borta, och det kändes som om mina luftrör var halvt igentäppta, ihopdragna eller nåt. Jag gick i alla fall till frukosten, ställde mig för tävling, och vi åkte till tävlingsplatsen. Väl framme testade vi skidor, och då skulle jag också avgöra om jag skulle starta eller inte. Egentligen brukar det vara så att om man ens funderar på ifall man ska eller inte ska starta, då startar man inte. Om man ens börjar fundera över saken, liksom. Jag hade ändå stått emot allt och verkligen vägrat inse att jag var sjuk och inte skulle åka, tills pappa konstaterade att "kanske du inte startar ändå, man ska ju inte behöva fundera på den saken för om man funderar, då startar man inte". Då brast det för mig. Tårarna gick bara inte att hålla tillbaka. För man blir så arg. Så besviken och så ledsen. Man känner sig som världens sämsta, och beslutet att inte starta är verkligen sjukt svårt att ta. 

Så gick min FM-helg denhär gången. Besviken och arg och allt sånt man kan vara, det är jag nu. Allt var liksom så bra på gång. ÅH. Nu har jag i alla fall fått avreagera mig lite här på bloggis, och ni vet hur det ligger till. Jag ska fortsätta proppa i mig halspastiller och bara hoppas på att detta ger sig, helst direkt. HATAR att vara sjuk. Tack för mig, det var vad jag hade att komma med idag. Ingen positiv tjej denna gång. Synd då det händer, sorry not sorry. Nej, fy, vad jag är arg. Bäst att bara sluta skriva nu, kanske kikar in här senare idag igen, då jag eventuellt är på bättre humör. Nu ska jag bara lyssna på arg musik och bryta ihop för att kunna komma igen. That's how it goes. 

Bloggen10

lördag 24 februari 2018 - 21:37

VÄNNER & VÄNSKAP

Veckans lista på Sevendays handlar om vänner och vänskap, något som ligger mig ytterst varmt om hjärtat. Här kommer mina svar på listan, fyll gärna i den du med! 

Vänskap för mig är: det viktigaste nånsin, kort och gott. Vänner är allt, det är ju de som gör livet värt att leva, liksom! Jag vore nog ingenting utan mina fina vänner.

Det bästa med mina vänner är: att de inte dömmer. Att jag kan prata om ALLT med dem, de finns alltid där och tycker om och accepterar mig som den jag är. Så sjukt underbara människor. 

IMG 7429

Min äldsta vän: det tror jag är Fanny. Eller ja, Ida också, men vet inte exakt när vi blev vänner påriktigt? Fanny och jag blev i alla fall vänner då jag gick i trean i lågstadiet tror jag, och sedan dess har det varit vi mot världen, typ. Ida och jag har gått i förskolan tillsammans, och basically hållit ihop sedan fyran (?) i lågstadiet. 

En vän jag ringer allt för sällan: här måste jag nog säga Ida. Vi borde prata oftare gurl. Miss u <3

En vän som finns där i vått och torrt: Fanny, Elin och Ida (Antta är ju automatiskt med, såklart!<3). Jag kunde bara inte välja endast en, sorry.

bbbbbloggis

Min vänskapskrets består av: en hel hög härliga och helt enkelt underbara människor från en massa olika platser. Under tiden i Vörå fick jag verkligen vänner för livet, det vet jag, och vännerna hemma i Kronoby är guldvärda. 

IMG 6662bloggisen

En god vän har de här egenskaperna: en god vän för mig betyder en ärlig och öppen människa. En omtänksam och härlig person. En människa med humor och en person som finns där för en no matter what. En människa med egna åsikter, som inte dömmer, men som ändå har koll på rätt och fel och kan påminna mig om det i mina svaga ögonblick.

IMG 7430

Så här är jag som vän: Alltså, sjukt svår fråga, måste jag säga! Jag är nog väldigt ärlig som vän. Jag berättar gärna vad jag tycker, oavsett vad. Jag är också omtänksam, och tar alltid mina vänner i försvar. Sen är jag envis, och vill gärna ha min åsikt igenom, samt ganska dålig på att hålla kontakten tyvärr. 

Det finaste en vän gjort för mig: att alla fina fanns där för mig på tvåan och trean i gymnasiet då jag hade lite tuffa tider. Då var jag ändå omgiven av underbara vänner (både i Vörå och hemma i Kronoby) som hittade på roliga saker att göra och som fanns där då jag behövde prata. DET är det absolut finaste nånsin. Att ha människor som aldrig lämnar. 

Tack för att ni är så himla bra, hörni. Ni betyder världen för mig <3

Bloggen10

 

fredag 23 februari 2018 - 16:08

WEEKEND VIBES

Åh hörni, nu är det äntligen fredag och SPORTLOV. Jag jobbade sista dagen på högstadiet idag också, nio till tre, så jag tog lov med ytterst gott samvete efter en lång dag. Nu har jag precis haft en Skype-intervju, och väntar för tillfället på intervju nummer två, sen bär det av ut i kylan. Dagens träning är en lätt löplänk plus lite styrketräning, så inga stora grejer. Nu har jag sportlov. Ni fattar nog inte hur skönt det känns. Eller ja, det gör ni väl. Lov är det bästa jag vet. Näst efter glögg då, typ. 

Nu kommer snart Antta hem, så det väntar jag ju såklart på! Medan jag väntar på nästa Skype-samtal och på att syster ska komma hem tror jag att jag ska skissa lite. Har en hel del sådant att sysselsätta mig med just nu, kan jag meddela. Ha ett riktigt bra veckoslut, eller sportlov, ni som har lyckan att få ha det!

IMG 0182<3

Bloggen10

torsdag 22 februari 2018 - 22:41

TORSDAGSTANKAR

Just nu sitter jag vid skrivbordet, musiken spelar nånstans mitt i min favoritspellista på Spotify och jag har suttit och bara klottrat i min kalender i ett tiotal minuter. Sånt gillar jag att göra. Så skönt att bara koppla bort och på nåt sätt gå in i en egen värld. 

IMG 0226

Idag har varit en rätt bra dag, egentligen. Egentligen skriver jag, eftersom jag hade rätt mycket i jobbet, men efteråt hade jag en bra känsla i hela mig. Släpade mig till skidspåret och gjorde en lugn träning med Fanny. Sista delen av träningen åkte jag ensam, lyssnade på favoritlåtar och njöt av solnedgången och nydragna spår. Trögt före, kallt som bara den, men ändå var jag på nåt sätt glad. Hela jag. Inifrån och ut. Den känslan gillar jag. Mycket. Sen behövs det inte så mycket för att den ska infinna sig. Idag var det nog mest det att solen sken. Det brukar räcka ganska långt. Vädermänniska här, hej. Jaja, hursomhelst tyckte jag det var härligt. 

Ikväll har jag mest bara tagit det lugnt. Umgåtts med Fanny. Skissat. Pluggat lite. Ja, just det. I morgon är sista dagen på jobbet i högstadiet. Efter sportlovet, som börjar efter morgondagen, är mitt vikariat slut. Jag kommer dock ändå hoppa in där ibland då det behövs, och åtminstone en dag i veckan. Att mitt fasta vikariat är över känns ändå bra, trots att det ju har varit skönt att ha fasta tider och så. 

Morgondagen är heeeelt fullspäckad, jag börjar klockan nio med en lektion. Efter det ska jag träffa läraren jag har vikarierat för att sätta in alla vitsord och grejer. Sedan fortsätter dagen med två lektioner musik, eller sång, vet inte exakt vad det är jag ska vikariera i, haha. Efter jobbet ska jag träna, skissa lite till, hämta ut nåt paket och förhoppningsvis umgås med vänner. Ser fram emot morgondagen, och framförallt VECKOSLUT. God natt på er!

Bloggen10

 

måndag 19 februari 2018 - 11:52

HELGUPDATE

Nu är måndagen här igen, och jag har hittills idag hållit en lektion. Nu har jag hålpass, så jag sitter i lärarrummet och dricker kaffe och tar det lugnt. Jag har precis rättat klart åttornas kemiprov och planerat sjuornas biologiprov. 

Veckoslutet bara susade förbi, känns det som. Torsdagen var rätt stressig med stökiga lektioner och experiment, och sedan hoppade jag in som redskapsgymnastiktränare efter jobbet också. Efter det gjorde jag en träning och sen var jag totalslut. Fredagen bestod av två lektioner för min del, en egen och sedan vikarierade jag i gymnastik på eftermiddagen. Det absolut värsta jag har varit med om. Helt allvarligt. Var ju beredd att sätta mig ner på golvet mitt på innebandyplanen och bara gråta. Det rådde fullständig KAOS den lektionen. USCH. Aldrig mer. 

Efter den jobbdagen åkte jag iväg till Köukar med Fanny, där vi gjorde en bra träning på klassiska skidor. Jag hade backdrag och det kändes super. Efter det duschade vi snabbt, och sedan fixade vi middag hos Fanny tillsammans med Elin. Så härlig kväll och natt, jag älskar verkligen de två tjejerna!! <3

helgupdate

Lördagen bestod av två träningar, en hel del snack och mys med syster, samt OS. Jag somnade sjukt tidigt och sov tio timmar, då jag sovit så lite natten innan, haha. Jaja, bra så. Gårdagen började jag med att kolla OS, sedan böt jag om och tog mig till spåret där jag gjorde en tretimmars träning tillsammans med Fanny. Efter det umgicks jag med Antta, tills hon åkte tillbaka till Vörå. Sedan hann jag också planera veckan lite, rätta prov och reda upp kaoset i mitt rum. Kvällen avslutades med sista avsnittet av Bron. Alltså man blir ju så tom inombords på något sätt, då en serie tar slut. So sad. Tur att Wahlgrens Värld är igång igen i alla fall, så jag har nåt att kolla på, hehe. Skrattade seriöst igenom hela första avsnittet. SÅ BRA. 

Nu ska jag vara rastvakt, äta lunch och sedan hålla två kemilektioner. Efter jobbet ska jag trotsa kylan och ta mig ut i skidspåret, om jag inte minns helt fel från mitt träningsprogram. Sedan ska jag kanske träffa Fanny och Elin också, för att planera Malta-resan och få ännu mer resfeber. Ha en bra vecka nu hörni!

Bloggen10

söndag 18 februari 2018 - 09:18

EFTERLYSES: BOENDE I STOCKHOLM

Hörni, nu är det såhär att jag är påväg till Stockholm i mitten av april för att skriva högskoleprovet där. Jag och Fanny har ingenstans att övernatta ännu, och det känns så sjukt onödigt att spendera stora summor pengar på hotell från fredag till söndag. Nån som har nåt tips? Airbnb? Nån av er som bor där som har en extra sovplats eller två? Billigt men bra hostel eller vandrarhem? Säg gärna till, i kommentarsfältet eller på nån av mina andra sociala medier, skulle bli superglad och tacksam för tips och hjälp av er!

Vi ska nämligen vidare till Malta efter provet, och skulle därför helst inte behöva boka hotell till den korta Stockholmsvistelsen också. Jaja, nu vet ni, tack på förhand!

Stockholm rect tcm9 33851

Bild: bcg.com

Bloggen10

torsdag 15 februari 2018 - 09:34

TISDAG, VÄNDAG, TORSDAG

Idag är det torsdag, och jag sitter framför tvn och följer med dagens lopp i OS, medan jag äter frukost, dricker kaffe och förbereder lite inför jobbdagen. Jag börjar 10.40, så jag har ännu rätt mycket dötid här, vilket ju känns superskönt! Efter jobbet ska jag dra en redskapsjumppaträning, och sen ska jag iväg på egen träning. Ungefär så ser min dag ut. 

Igår var det ju alla hjärtans dag (ifall nu någon mot förmodan hade missat alla bilder på alla sociala medier??), och den dagen fick jag börja med att få frukost på sängen av Alva. Hur gulligt??? Sedan hade jag en lektion i jobbet, åt lunch och tog mig därefter ut i skidspåret för att göra en lätt klassisk träning där. Efter träningen hoppade jag snabbt i duschen och styrde sedan kosan mot Jakobstad tillsammans med Fanny. Där mötte vi upp Elin på Friends n Burgers, där vi åt en supergod middag, innan vi traskade iväg mot bion för att kolla Fifty Shades Freed. Efter det åkte jag och Fanny hem till mig, och spenderade resten av kvällen med att lyssna på musik och babbla på som vanligt. 

bloggis

Tisdagen bestod av jobb hela dagen lång, en hel del OS-tittande, kaffemys efter skolan med Fanny och mamma, samt en lång träning i skidspåret. 

Nu ska jag snart börja göra mig i ordning, då jag börjar om en timme. Idag har jag tre lektioner, så en hel del, om man säger som så. Ha en bra torsdag hörni!!!

Bloggen10

 

måndag 12 februari 2018 - 16:35

MÅNDAGSPEPP

Idag är en sådan dag då jag verkligen hade behövt Måndagspepp. Ni vet, podden med Ellinor Löfgren och Hanna Friberg, som nu är nedlagd, men som var så sjukt bra. Lyssna på den, ni som inte har gjort det, älskade att det kom nya avsnitt varje måndag, då man behövde det som mest!! Ni som inte har lyssnat på den har så mycket bra framför er! Tipstips. 

mandagspepp2Bilden är från I Like Radio. 

I morse var det nästintill omöjligt att ta sig upp ur sängen för min del. Alltså helt oskojat, jag ville verkligen bara sova. Snoozade hur många gånger som helst, och fick superbråttom för att hinna i tid till jobbet. Bra där. En tävlingshelg med tre tävlingar tär på en mer än man tror kan jag meddela. Min kropp behöver vila. 

Här sitter jag nu då, har precis kommit hem från jobbet, där jag hade en biologilektion med niorna och sen kemiprov med åttorna hela eftermiddagen. Jag har också fixat klart niornas biologiprov, vilket känns bra. Ett prov mindre att stressa över. Nu har jag bara åttornas biologiförhör och sjuornas biologiprov kvar att göra, sen är jag done. Härligt. Jag har bara två veckor kvar här i Ådalens, sen är mitt vikariat slut för denna gång. Rätt skönt måste jag erkänna. Jag menar, jag trivs ju och så, men att undervisa högstadieelever dag ut och dag in är nog inget jag hade fixat alltför länge till, för att vara helt ärlig. Det är mer kämpigt än man tror!

Idag har jag vilodag, så jag ska försöka förbereda klart inför veckans lektioner, så har jag tid för annat resten av dagarna. Nåt mer än det har jag inte planerat in för dagen. Jag ska kolla serier och ta det riktigt lugnt ikväll. Åh, så skönt det ska bli!!! 

Egentligen, för att vara helt ärlig, så är jag lite taggad inför denna vecka ändå. Jag menar, OS är i full gång, det är fastlagstisdag i morgon och jag har inplanerat en dejt på Valentine's. Hur bra? Sedan mot veckoslutet ska jag umgås med Elin och Fanny, träffa Ida och hitta på massa skoj. Nu gör vi det bästa av den här veckan, hörni. Snart är det sportlov!! Kämpa på. 

Bloggen10

onsdag 31 januari 2018 - 14:37

ONSDAGS-UPDATE

Onsdag. Jag började sent och slutade tidigt i jobbet. 10.40 till 13.35. Skönt. Nu sitter jag hemma i köket och lyssnar på veckans poddavsnitt av The Routine, medan jag bloggar lite. Jag har fortfarande lite ont i halsen, men det har blivit bättre sedan igår, jeejeejee!! Snart kan jag komma igång med träningen igen, jag längtar. 

Igår hade jag tre lektiner i jobbet, och efter det hoppade jag och mamma i bilen och drog till stan på lite tisdagsshopping. Jag köpte endast grejer på rean, hur bra? Köpte ett par sneakers, jeans och en t-shirt från Aukia. Ja, hörni, tipstips, gamla Jim&Jill i Karleby har omvandlats till Aukia outlet. Där fanns hur mycket fina kläder som helst, allt till nedsatt pris (-60% och mer!!). Dit kan man gå en sväng om man känner för att shoppa billiga kläder från Aukia. Perfekt ju. 

IMG 9830

Efter vår lilla shoppingtur åt vi middag och sedan fick jag besök av Fanny <3

Idag har jag absolut inga planer alls. Jag har i princip planerat klart inför morgondagens timmar, och har inte alltför mycket jag behöver få gjort. Nu ska jag i alla fall kolla nåt avsnitt av How to get away with murder, och sen kommer säkert Alva hem så jag får nån att umgås med, haha. Ha en bra fortsättning på veckan!!

Bloggen10