HE

VÄRLDENS BÄSTA NASSE-KATT

Skrivet av Emelie Svenlin 03.12.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Som rubriken avslöjar så kommer dagens blogginlägg tillägnas världens bästa Nasse. Nasse är vår kära kissemisse, och hon befinner sig sedan idag i katthimlen. Nasses hjärta orkade inte slå mer, och hon somnade in nu ikväll. Vi fick ha henne med oss i hela tretton år, och hon är så otroligt saknad redan, trots att hon bara varit borta i några timmar nu. 

IMG 2308

Det är helt sjukt hur fäst man kan bli vid ett djur. Jag menar, vi pratar ju inte ens samma språk? Ändå har hon betytt världen för mig, och nu gör det ont i hela mig för att jag saknar henne så mycket. Det gör alltså fysiskt ONT, och tårarna slutar aldrig rinna. Jag kommer sakna ALLT med Nasse. Att hon ligger och sover på mattan eller i sängen i rummet då man kommer hem, och sedan ger ifrån sig ett "purrrr" som hej. Att hon varje gång man går på toaletten envist ska med för att dricka vatten ur handfatet (hon drack alltså inte ur en vanlig skål eller så, endast ur handfatet). Att hon rusar nerför trapporna och sedan dunkar huvudet i skåpdörrarna direkt någon öppnar kylskåpet, bara för att man ska fatta att hon vill ha ost. Att hon går otaliga rundor från ytterdörren, genom vardagsrummet och sedan tillbaka, bara för att man ska förstå att hon vill något. Att hon alltid svarar med ett "mjau" eller "purrrr" när man säger något åt henne. Att hon står och krafsar på dörren till rummet på natten då hon vill in och mysa. Att hon bara finns där. Tänker inte skriva "fanns", för det känns fortfarande inte som att hon verkligen är borta. 

Jag saknar redan hennes otroligt mjuka päls, hennes skrynkliga öra och alla hennes gulliga läten. Jag saknar hela Nasse. Vem ska nu hoppa upp i sängen och spinna och vara världens bästa då man ligger och gråter, eller göra en sällskap när man är ensam hemma och huset känns för stort? Med Nasse hemma är man liksom aldrig ensam. Inget kan fylla tomrummet hon lämnar efter sig, varken hemma hos oss eller inuti mig. Hon är en del av familjen, trots att hon "bara" är en katt. Hon är så mycket mer än det för mig.

IMG 2310

Nasse kommer alltid ha en speciell plats i vår familj och i mitt hjärta. Hon är fortfarande världens bästa katt, och inget kan nånsin ändra på det. Jag är så glad över de år vi ändå fick ha tillsammans med henne, trots att det gör så fruktansvärt ont nu när hon är borta. Känslan över att hon somnade för sista gången idag och att jag aldrig mer kommer få smeka hennes päls eller se henne går inte ens att beskriva. Det gör bara ont. Jag hoppas världens bästa Nasse-katt har det bra nu <3<3 Hon är saknad och älskad. Alltid. 

Bloggen11

Kommentarer

  • Sonja Svenlin 03/12/2018 10:15pm (7 månader sen)

    ❤️

Skriv en kommentar