HE

veckans blogglista: MORGONLISTAN

Skrivet av Emelie Svenlin 14.09.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Såhär passande denna torsdagsmorgon tänkte jag fylla i Sevendays lista för veckan, som handlar om morgnar. Jag är verkligen ingen morgonmänniska, det vet de flesta om. Jag har ofta svårt att få sömn på kvällen, vilket gör att jag gärna sover på morgonen, haha. Är inte precis pigg och alert då jag vaknar, om man säger så. 

Det bästa med morgnar är: lugnet. De morgnar jag orkar stiga upp tidigt och bara känna att jag har hela dagen framför mig. Det känns jätteskönt. 

Då stiger jag upp: Lite svårt att säga en exakt tid just nu, men det varierar mellan åtta och tio. Idag var det halv nio.

Det här äter jag till frukost: Jag hatar verkligen frukost, och äter det endast för att man SKA äta frukost. Har så svårt för att få ner något alls på morgonen, egentligen ingen skillnad på vad det är jag ska äta. Skulle helst skippa helt. Smoothie brukar gå lättast, men här i Oslo äter jag bröd med ost och gurka på som frukost, samt dricker kaffe. 

DSC00811

Det första jag gör på morgonen: kollar telefonen, går till toaletten och sköljer ansiktet för att vakna till lite och gör sedan min "morgon-yoga" då jag tänker igenom positiva saker och problem jag kanske har. 

Den perfekta morgonen ser ut så här: Jag vaknar rätt tidigt redan innan mitt alarm ringer och känner mig pigg och positiv. När jag tittar ut genom fönstret skiner solen, eller den är i alla fall på väg upp. Sen dricker jag en smoothie som frukost och har därefter tid till att ta det lugnt och i lugn och ro göra min morgonrutin. Efter det väntar en dag med massa roligheter. 

Så här länge tar det att göra mig klar för skola/jobb: kring en halvtimme går åt till att fixa hår och smink typ, och sen fem minuter till att klä på mig. Nånting sånt. Typ 45 sammanlagt då man räknar in frukosten. 

Mitt alarm på telefonen är: en otroligt hemsk signal. Minns inte vad den heter, men den är verkligen förfärlig. Vaknar dock alltid till den så vågar inte byta, haha. 

Mitt bästa tips mot morgontrötthet: skölj ansiktet med kallt vatten, lyssna på bra musik och drick en kopp kaffe, sen är du good to go!

Bloggen10

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar