HE

VECKOSLUT EFTER PLUGGVECKA

Skrivet av Emelie Svenlin 18.01.2019 | 0 Kommentarer

Nu har studierna dragit igång på riktigt, och det känns både fysiskt och psykiskt. Jag är heeeeeelt slut. Lite kul det också, men nu är det verkligen underbart med veckoslut och lite paus. 

Jag har tänkt blogga ända sedan i måndags, men har verkligen inte haft en enda ledig stund på hela veckan. I måndags drog skolan igång på riktigt med föreläsning, klass och gruppdiskussioner. Vi har jobbat med ett fiktivt rättsfall hela veckan, och avslutade introduktionsveckan idag med att ha en "prosedyre" då vi i grupp var advokater och representerade varsin klient. Professorn var domare, och vi gjorde det liksom på riktigt. Det har varit SÅÅÅÅ kul!!! Sjukt intressant att lära sig använda sig av lagen, söka upp paragrafer och läsa domar och förarbeten. Att jobba i grupp har också gett väldigt mycket, då man kunnat diskutera och jobba tillsammans. Att allt går på norska har hittills gått förvånansvärt bra för min del, läsningen är absolut inget problem, och det är heller inte föreläsningarna. Enda jag upplevt är ovant och smått obekvämt är att prata inför gruppen, det är liksom inte det enklaste att stå och snacka nån sorts norska inför massa andra, haha. Jaja, det blir väl smidigare med tiden. 

1A538341 DEB8 4AB9 98A0 8F2409E77663Bokshopping var dyrare än jag förväntat mig, men blev supertaggad på att börja läsa då jag köpte dessa!! 

Jag har i alla fall fått sjukt många komplimanger de senaste dagarna angående min "svorska", och fått höra att jag redan pratar sjukt bra. Blir såååå glad varje gång jag får en sån kommentar! <3 Det är ju liksom en liten osäkerhet att inte kunna språket helt och hållet, så att få höra såna saker ibland betyder verkligen sjukt mycket! 

Idag efter sista föreläsningen fick vi pizza, så då satt vi och lyssnade på musik på Frokostkjelleren, som är jussens studentbar, medan vi åt och diskuterade veckan. Hur mysigt?? Alla var dock helt slutkörda, så diskussionerna var nog inte på högsta nivån, haha. Jaja, en fin vecka ligger bakom i alla fall och vi har lärt oss grymt mycket!!

2107DBE8 FB1B 4BC4 91D4 D692D3F52D1CIgår kikade solen fram då jag gick från trikkstoppet, och jag blev liksom glad i hela mig. Sjukt hur mycket solen kan göra <3<3

Nu har jag precis hängt upp dagens andra tvätt, försökt reda upp min röra här i lägenheten, sytt ihop ett par söndriga byxor och fixat naglarna. Ikväll har jag tänkt ha spa, och då Fanny kommer ska vi kolla några episoder av Orderudsaken på NRK. SJUKT INTRESSANT. Fredagsmyset väntar, yay. 

Morgondagen börjar jag med att dra in till stan för lite nödvändig shopping med en av mina nya vänner, och sedan får vi se vad dagen bjuder på. Jag hade tänkt dra till Holmenkollen på eftermiddagen, men är lite sjuk idag, så får se hur jag känner mig imorgon. Tänkte att jag ser då. Annars kommer säkert veckoslutet bestå av massa chill och så, och sedan ska vi hitta på något med tjejerna jag lärt känna här också. Så trevliiiiiiigt! Efter det är jag förhoppningsvis klar för ny vecka! 

01D857D6 5F05 439C ACCC AC086208772BFrån gårdagens skidtur vid vackra Holmenkollen. SÅ skönt med lite pluggpaus, då det basically är det enda jag haft i tankarna de senaste dagarna. 

Nu är det spadags, ha ett fint veckoslut hörni <3 Kram!

Bloggen11

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar