header12

Visa alla inlägg skrivna januari 2019

Sevendays rutiner och ovanor lista!

Skrivet av Emilia Sabel 31.01.2019 | 1 kommentar(er)

Det här året vill jag bryta denna ovana: 

Vet inte om detta klassas som en ovana, men att sluta äta ohälsosamt har stått högt på min lista väldigt länge nu. Har också tänkt börja minska på mitt kaffe drickande men det går ju sisådär när man älskar kaffe!


Mina frukostvanor ser ut så här:

Jag måste alltid få i mig frukost, annars mår jag dåligt hela förmiddagen tills lunch. Så brukar oftast laga en gröttallrik, och en smörgås till frukost. Ibland om jag känner för det och har ingredienser så fixar jag ihop en god smoothie. Och får jag inte kaffe till frukosten får jag oftast huvudvärk.. På tal om kaffe hehh... 

Min träningsrutin är:

Här måste jag erkänna att jag inte har en träningsrutin... Det enda jag gör just nu är en timmes promenad med dottern varje dag och yoga när jag hinner. 

En ovana jag har blivit av med:

Förr kom jag på mig själv med att bita på mina naglar, det har jag slutat med! Hurra! Har också slutat äta chips, eller ja, det blir inte lika ofta som förr. Just nu har jag en chips påse i skåpet som jag inte rört än och den är köpt förra veckan... Kanske man borde äta upp den i helgen? 

Den här rutinen vill jag få in i mitt liv:

Jag vill få in en ordentlig morgon och kvällsrutin. Har hört att det lär ska vara bra för en. 

Min rutin när jag läser bloggar:

Ingen speciell rutin här, klickar mest på det som jag tycker ser intressant ut!

En ovana jag inte gillar hos andra:

Folk som röker, tål inte lukten av tobak! Och folk som sitter med telefonen vid matbordet när man ska äta... 

Mina matrutiner är:

Helt ok faktiskt, håller mig till frukost - lunch - middag. Ibland råkar det hända att man smygäter lite när man bara känner för det eller annars bara är hungrig. 

Så kommer jag ur en ovana:

Göra annat istället för den dåliga vanan t.ex.

En rutin alla borde ha:

Ta vara på den tid man har och inte spendera så mycket tid på sociala medier. Det man har i nuet är viktigare än sociala medier!

Den här vanan vill jag fortsätta med i år:

Gå ut på promenad varje dag! Har varit väldigt aktiv med att gå ut på vagn och pulka promenader nu senaste veckorna och det vill jag fortsätta med. 

IMG pulkadag


Tio månaders rapporten

Skrivet av Emilia Sabel 30.01.2019

IMG 20190127 Elin

Det har hänt väldigt mycket sedan min senaste månaders rapport, som dessutom blev skriven på min gamla blogg. Senaste rådgivnings besöket gick bra, hon växer fint och går fint fram i sin utveckling! Hon vägde senast 8,0g, 71,3cm och huvudomkretsen var 45,6cm. 

Nu har hon lärt sig att klappa händerna, vilket hon tycker är super skoj, och att peka. Hon har dessutom fått fyra tänder och mera är på kommande! Fröken har också börjat öva sig på att gå, och det är nog bara en tidsfråga nu tills hon kommer gå själv. Då lär det väl aldrig bli en lugn stund mera kan jag tänka mig... När hon nu också bara ska gå runt lägenheten hela tiden. 

På tal om tänder så har hon också börjat bita mig vid amning, så har börjat försöka ge henne flaska med ersättning i, men hon vill inte alls ha det... Kommer antagligen få kämpa med det länge ännu. Håll tummarna för oss att hon snart vill ha flaskan också! Nu ska fröken ha mellanmål eftersom hon nyss vaknat från sin middagsvila. 


Första inlägget.

Skrivet av Emilia Sabel 29.01.2019

IMG ElinEmilia

Klockan är 21:26 och barnet har just precis somnat för natten, och då får mamma lite tid över att skriva sitt första blogginlägg här på Sevendays! Det känns kul att få börja blogga här, eftersom det varit ett mål rätt länge för mig.

Ni som inte vet vem jag är, så heter jag Emilia, är 28 år och mamma till Elin 10 månader. Min vardag kretsar sig kring Elin nu och att söka jobb eftersom min mammaledighet har tagit slut. 

På min fritid så springer jag oftast runt med en kamera i handen, och fotar allt mellan himmel och jord. Om jag inte är ute och fotar, så hittar ni mig rätt ofta i stallet eftersom hästar är ett stort intresse för mig. Jag är dessutom utbildad hästskötare! Andra utbildningar som jag har i bakfickan är lantbruksföretagare och medieassistent. 

Det var nu lite kort om mig. Här kommer jag att skriva mycket vardagsinlägg och livet med första barnet och nu som då kommer det också lite fotoinlägg. Välkomna att följa mig!