header12

Helgen som hästskötare

Skrivet av Emilia Sabel 29.04.2019

Collage 2019 04

Hejsan! Idag har det minsann inte varit lika varmt ute som förra veckan... Jag frös som en fisk idag i jobbet, till och med inomhus! Har verkligen inte tid att bli sjuk just nu om det är något sådant på gång... 

Den här helgen kom och gick igen, jag och tre andra av mina syskon har skött våra hästar och de andra djuren under tiden som mamma och pappa har varit på kryssning till Stockholm. Elin tyckte det var jätte kul att få vara med i stallet! I fredags behövde inte vi åka dit eftersom Karolina och Evelina tog hand om dem då, men i lördags var vi där och städade stallet, gav mat åt dem osv. På söndag behövde vi bara fixa morgon stallet, så vi for dit tidigt på morgonen, jag gav hö åt dem ute i hagen och så förde jag ut hästarna så de fick äta sitt morgon hö ute. Eddi och Matti var som vanligt helt knasiga när de slapp ut. Synd jag inte kom ihåg att ta några bilder! Hade nog tänkt på det tidigare. Goldi var också knäpp när hon slapp ut, ända som var något så där lugn var gamlingen Oskar. Under tiden jag förde ut hästarna tog Evelina hand om Elin. Det var skoj att se på när hästarna busade i hagen! 

Efter att hästarna var skötta for vi hem igen, fanns inte så mycket annat att göra där när ingen var hemma och katterna klarar ju sig själva när de är ute hela dagen. Hundarna hade fått bo hos Karolina över helgen. Väl hemma på söndag så kom faffa Jussi på besök så vi gick ut med Elin och var ute åtminstone en timme om inte längre. Hon bara sprang överallt på gräsmattan och utforskade allt hon såg. Jaga katten Leo var också super roligt! 


IMG 20190423 15

I övrigt så har jag jobbat redan i en månad! Och bra har det gått! Jag trivs verkligen så bra med jobbet. Man får vara mycket ute och arbets kompisarna är trevliga! Ska jobba ännu hela Maj och så får jag sista veckan i Maj semester och har semester fram till Augusti. Ska bli skönt med långledigt! När får ni semester och har ni några planer inför semestern? :)

 

IMG 20190428 16

Förrestän jag är ju också korthårig nu! And I like it! 

 


Hjärtbarnens träff i Tropiclandia

Skrivet av Emilia Sabel 30.03.2019

Hej på er! Idag har jag, mamma och Elin varit på hjärtbarnens träff till Tropiclandia. Vi simmade inte för Elin har blivit förkyld... Vilket var synd för hon skulle säkert ha tyckt om det! Så länge de andra simmade så gick vi ut på en promenad så Elin skulle få sova sin dagsvila.

När vi kom tillbaka från vår promenad så beställde vi mat åt oss. Under tiden dom andra satt och åt så sprang Elin runt och utforskade aulan. Roligast var där de sålde allt limsa, basängsidan och två pojkar i lågstadie åldern som satt vid borden som hon hade roligt åt. Sedan sprang hon också och kollade vad dom andra barnen gjorde.

 

Hela eftermiddagen spenderade vi på Tropiclandia och sen for vi till mamma och pappa. Riktigt rolig dag har vi haft!

IMG 20190330 194225 837


1 års rapport och nytt jobb.

Skrivet av Emilia Sabel 20.03.2019

Hej på er! Igår var vi till rådgivningen med Elin för 1 års kontrollen, och det gick till en början helt bra. Hon frågade först en massa frågor om hur det går och så... Sen var det dags att väga och kolla längden, då blev vi sura! Oj jisses vad arg hon blev, hon skulle då inte alls sitta på vågen så vikten blev lite ett frågetecken den här gången... Men längden var tillbaka på kurvan igen! Nu är hon 75,3cm lång. Rådgivnings tanten tyckte också att hon är en pigg och nyfiken tjej, vilket är roligt att höra! Vi får också börja ge henne mjölkprodukter nu. 

Hon har ju också förrestän börjat säga ord! Kakka och mamma är favorit orden haha. Hon övar också på att säga tack tack och kissa. Pappa har hon också lärt sig, men det är inte lika populärt som mamma. Bil betyder brumm-brumm.

 IMG 201

Hörni förrestän! Jag har hållit detta lite hemlit från er, men jag har fått jobb! Börjar jobba som eftisledare om två veckor!! Har sovit lite dåligt senaste veckorna men antagligen på grund av nervositet inför det nya jobbet. Ska bli kul att få börja jobba igen, men är även lite nervös för vi har inte fått familjedagvårds plats åt Elin ännu... Hoppas att det ordnas så fort som möjligt så jag behöver slippa oroa mig på vart jag ska föra henne under tiden jag jobbar. Kommer ju jobba nu ca 5h per dag, men i alla fall. Det är ju något ändå och hellre jobbar jag deltid än heltid nu till en början. :)