header12

Vårlistan

Skrivet av Emilia Sabel 27.04.2019

Kategorier:
Taggar:

Kan ni tänka er att våren redan är här? Underbart om ni frågar mig! Självklart ska man ju inte börja klä av sig för tidigt och ha sommarkläder redan trots att det är så här varmt, det kommer ju ändå komma kalla nätter ännu, och säkert kallare dagar också. Våren och sommaren är mina absoluta favorit årstider, och i dagens blogginlägg tänkte jag fylla i denna blogglista om våren som jag hittade inne hos  https://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/sara/


Hur ser din vår ut?
 
Bra än så länge. Jobbet har börjat bra trots att Elin varit mycket sjuk sedan hon började dagis. Vädret har varit på topp, och jag njuter av livet utan facebook och instagram. Känner mig så mycket gladare och har så mycket tid till sånt som jag prioriterar före sociala medier. Jag rekommenderar dig också att ta en social media detox!  

Detta ser jag fram emot i vår: 
Vädret, och att få vara mycket utomhus! 

Vårtecken nummer ett: 
I år var det nog alla bin och humlor som kom tidigare än vanligt, och Tussilagon. Minns inte när jag senast skulle ha sett Tussilagon så här tidigt! 

Hur såg ditt liv ut förra våren? 
Det var första våren med Elin det, så jag var på mammaledigt då.

20180413 151659April 2018. Då var det mycket snö på marken ännu...

Hur hoppas du att våren blir i år? 
Jag hoppas våren fortsätter vara lika fin som den hittills varit, och att vi får vara friska från förkylningar och så vidare. 

Vad är ditt vårplagg nummer ett? 
Läderjacka/ Jeansjacka! 

20160521 213145

Föredrar du våren eller hösten?

Våren såklart! Det är nu när alla flyttfåglar kommer tillbaka och man får höra fågelkvitter igen, och allt börjar blomma och bli grönt! Jag älskar den här tiden på året!

Någonting som stoppar vårkänslorna:
Det är nog när det börjar snöa igen, det så kallade takatalvi. Usch!

Vilka låtar kommer du att lyssna på i vår?
Lyssnar på nästan vad som helst egentligen, men nu senaste tiden har jag lyssnat mycket på bland annat dansband. 

Har du några sommarplaner?
Bara njuta av livet och vara mycket på villan, och så har vi planerat att besöka Mumindalen med Elin i sommar i alla fall. 

20160721 2023112016.
20160611 222023
2016.


Mamma tag!

Skrivet av Emilia Sabel 12.03.2019

Kategorier:

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa?
Just nu har jag har ett barn men vill gärna ha åtminstone två barn till i framtiden. Men risken här är den samma som det var när jag var gravid med Elin 50/50 att hen också får hjärtfel och Catch 22. 

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?
En riktigt bra babyvakt är nog ett måste! Speciellt när barnet sover utomhus i barnvagnen, eller om man har ett barn som envisas med att sova i föräldrarnas säng på dagarna och inte i egen och man skulle ha annat att göra än att vara i samma rum under tiden barnet sover...

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn?
Jag älskar att vara utomhus med Elin, speciellt en dag som är lika vacker som idag! Längtar till sommaren när man kan vara ute utan att klä på ungen halare etc! Om det är något hon hatar så är det man klär på henne ytterkläderna!

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?
Det är ju klart att livet förändras när man får barn. Man har inte samma frihet längre som tidigare och egentid är ett minne blott. Men jag skulle ändå inte byta ut en enda stund av mamma livet! 

 

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?

Tjaa, nu har jag ju fått ärva de mesta av Elins kläder men måste man välja nån butik så brukar Lindex och H&M ha rätt så bra utbud på barnkläder. Och billiga är dom också, i varje fall på h&m.

 

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte?

Ja, jag har alltid velat egna barn! Älskar barn, dom är så härliga. Om man inte räknar med trotsåldern förståss och när dom får tänder.... 

 

7. Det bästa som finns med att vara mamma?

Att se sitt barn växa upp och lära sig nya saker varje dag. 

 

8. Något mindre roligt med att vara mamma?

Som jag nämnde tidigare så har man inte samma frihet längre som innan. Barnet går före allt annat, så är det bara!

 

9. Ditt bästa tips för en ny mamma?

Läs på om hur det är att vara förälder, det är inte alltid så lätt som det kanske ser ut att vara! Fråga hjälp av familj om du behöver/känner dig trött. Man är inte sämre mamma för det!

 

10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn?!

IMG 20190130 105537

Listan hittad här: https://nouw.com/blogglistor/mamma-tag-24835938