header12

Min förlossningsberättelse del 1

Skrivet av Emilia Sabel 26.02.2019 | 0 Kommentarer

Min förlossning... Hur ska man kunna beskriva i ord något så underbart och det mest naturliga en kvinna kan uppleva? Jag vet inte riktigt var jag ska börja, för jag har minnesluckor från dagen... Jag får försöka göra mitt bästa...

Vi var beräknade 20 februari 2018, men inget började hända. Jag var fortfarande höggravid. Visst jag hade ju nog gått omkring med förvärkar lite här och lite där, men inget som visade täcken på att det skulle börja hända något. Jag hade gjort allt, gått i trappor, promenader, jobbat i stallet hemma hos mamma och pappa... Men bebis var envis. Så fredagen den 2 mars 2018 hade vi tid mödrapolikliniken för kontroll. Blev också uppkopplad till CTG för att kunna se bebisens hjärtljud och allt såg fint ut. 
IMG 20180302 WA0008
På en instagram uppdatering från den här dagen hade jag skrivit: 
"Kontroll på mödrapoli idag och allt såg bra ut med bebis. En halv cent kvar av livmodertappen, och hinnsvepning check! Nu håller vi tummarna att det börjar hända nåt!" Här var jag gravid i vecka 41.

Efter den här kontrollen var det bara att vänta och se om det skulle dyka upp någon bebis. Jag vill komma ihåg att jag den helgen fortfarande höll på med hästarna.. Inte kanske lika mycket som vanligt. 

IMG 20190226 234303

Tror detta var sista bilden på mig innan det var dags. Helt färdig! Och det ser man väl på minen eller hur? 

Helgen kom och gick, och ingen bebis så långt ögat nådde. Det var natten till måndag som värkarna började påriktigt! Jag hade gått och lagt mig kring 22-23 tiden, och jag har ingen aning om hur länge jag hunnit sova... Första värken kom någon gång mellan 00-1.00 och dom var fortfarande oregelbundna, men så starka så jag stod och lutade mig mot spjälsängen och gungade fram och tillbaka och försökte andas mig genom dem. Jag hade knappt sovit i 10 minuter tills nästa värk kom, och då steg Matias upp och sa att vi kanske skulle åka till BB. Sagt och gjort, jag packade ner det sista till väskan och vi for iväg. Jag visste inte hur jag skulle ens sitta i bilen för värkarna kändes så starka....

Jag tror vi slutar här i del 1 så det inte blir för långt. Håll utkik för del 2 inom snar framtid. :)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar