7C2E05D3 41AF 4BA3 AE40 8C75A11883AC

Aldrig mera fotboll? Operation nr 3

Skrivet av Emilia Grönholm 08.09.2020 | 2 Kommentarer

Var ska jag börja..

 

Att veta att det krävs ännu en tredje operation för att mitt knä skall bli bra, var så tungt. Samtalet kom när jag var på en fotbollsträning. När jag just hade kommit igång igen efter nästan ett år utan fotboll. Ett år av 2 operationer och samma rehabilitering två gånger. Jag var redan så glad att jag äntligen kunde spela igen och jag hade fått tillbaka syrkan, snabbheten och uthålligheten. Den fysiska biten var nästan bättre än förra året. Att jag dessutom äntligen fick spela som högerback, platsen som jag trivdes bäst på och platsen jag hade velat spela på i flera år. Höger back blev positionen jag spelade på när jag spelade med landslaget. Det är verkligen den posiotionen som passar mig bäst. Där får jag löpa, stiga, utmana och försvara. 

A5C15D2D D900 4F0B 9295 73748B0AC1E8

 

På torsdag åkte jag in till Mehiläinen för en tredje operation av knät. Allt gick bra men orden som ortopeden sade efter operationen chockade mig.

 

Du skall inte spela fotboll mera!

 

Mitt knä håller inte att spela fotboll. Jag som redan planerat att börja träna igen under november/december. Nu måste jag tänka om. Planera om. Hitta annat. 

Operationen blev mycket tyngre än vad jag kunde ens tänka mig, även fast detta är tredje gången. Knät är svullet och det värker. Att sitta hemma utan att ha möjligheten att göra allt vad man vill göra är inte lätt. Att fixa sig en liten kaffekopp är värsta projektet men det jobbigaste är att någon annan tar beslutet och tar bort möjligheten för dig att välja själv vad du vill göra. 

E83B3AEB 6F66 4BA6 B1E2 B40EBD40EC23594CC007 49C7 4B7D 9CEA 849A91AF9E1D

Kommentarer

 • Eva 08/09/2020 6:52pm (22 månader sen)

  Jag vet inte riktigt vad jag ska/kan säga. Men jag ville bara sända dig en varm tanke, hoppas att du repar dig bra och att du framför allt hittar ditt sätt att må bra i en den omvälvande process som du säkert befinner dig i!

  • Emilia Grönholm 09/09/2020 10:31am (22 månader sen)

   Tusen tusen tack, det värmer verkligen i hjärtat! ❤️ En kommentar som din ger verkligen ljus i en annars väldigt mörk tunneln!

 • Camilla (knäop x4) 09/09/2020 5:59pm (22 månader sen)

  Hej, verkligen trist. Fick mina båda knän opererade när ja var 16 första gången och sen andra gången 2016/2017. Det är verkligen inte roligt. Jag fick sen problem med ena knät (patella senan var nästan av) och då sa de att jo ja ska vara igång men no more football. Jag rehabbade ett år och sen prövad ejag på, har varit riktigt roligt att vara tillbaka och min mentala hälsa blev definitivt bättre kände mig mindre bitter osv. Har spelat både fotboll o Futsal sedan dess men aktivt gått på gym för att musklerna skulle hållas i skick samt vilat när det krävts (man e tvungen att lyssna på kroppen på ett annat sätt).

  Jag tror det är viktigt att man själv beslutar ifall man vill ta risken att opereras igen eller vill man ha möjlighet att hålla på med alternativa motionsformer. Så det de säger från vårdplatser är ju sådant man bör låta väga in men beslutet tar man själv.

  Men kan förstå det känns jobbigt och jag hoppas du känner att det du beslutar är rätt för dig 😊 (väntar själv nu just på svar från magnetröntgen eftersom det misstänks att en knäskada uppstått igen, är det så, så blir det nog att sluta med fotbollen för min del 5 OP är tillräckligt) 😅

  Kämpa på och hoppas på en effektiv rehabilitering för dig!

  • Emilia Grönholm 11/09/2020 10:52am (22 månader sen)

   Oj nej, du har nog också gått igenom en resa! Ja, man har bara en kropp och två knän, så även om beslutet är tungt så måste man ibland ta det jobba beslutet. Det finns så många andra aktiviteter man kan göra och det är bara att försöka hitta något annat där man får samma känsla från :)

   Fotboll är ju en så social sport att mycket av det man älskar med fotboll är alla bekantskaper och vännet man har fått via sporten. Men även om man inte kan vara på planen kan man alltid hjälpa till utanför planen. Det finns mycket man kan göra som hjälper spelarna även om det inte är på planen :)

   Tusen tack! ❤️

   Hoppas att du får positiva svar från MRI och att du kan fortsätta spela fotboll!

   Kram!

Skriv en kommentar