Het spenatpasta med vitlök
Ännu en lyckad pasta rätt. En het pasta med spenat och vitlök.
Spenaten jag använde är fryst spenat som är små bollar. Ta ut dem urfrysen i god tid så de hinner tina upp. Går lika bra dock med färsk spenat.
Du behöver:
5 vitlöksklyftor
Torkad chili
Pasta
5 frysta spenat "bollar"
Olivolja
1 näve basilika
Gullök
Gör så här:
Koka upp saltat vatten. Lägg på stekpannan och häll i rikligt med olivolja. Hacka ner tunt skivad vitlök, lök och chili. Lägg ner pastan i vattnet när det har börjat koka. När löken har börjat få en fin gyllenbrun färg är det dags att lägga ner spenaten. Spenaten drar till sig ganska mycket olivolja, så lägg på mera om det behövs. Oljan är ändå basen i "såsen" och använd en extra virgin olivolja. Riv ner basilikan i stekpannan. Tala 1,5-2 dl av pasta vattnet och häll i stekpannan. Låt puttra en stund och ta sedan pastan direkt från pasta vattnet och häll i såsen. Rör runt försiktigt. Servera med exempelvis fetaost. Det lämnade fetaost från min förra pasta rätt så den blev perfekt till den här med.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar