7C2E05D3 41AF 4BA3 AE40 8C75A11883AC

Het spenatpasta med vitlök

Skrivet av Emilia Grönholm 17.01.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Ännu en lyckad pasta rätt. En het pasta med spenat och vitlök. 

Spenaten jag använde är fryst spenat som är  små bollar. Ta ut dem urfrysen i god tid så de hinner tina upp. Går lika bra dock med färsk spenat. 

Du behöver: 

5 vitlöksklyftor

Torkad chili

Pasta

5 frysta spenat "bollar"

Olivolja

1 näve basilika

Gullök

 

Gör så här:

Koka upp saltat vatten. Lägg på stekpannan och häll i rikligt med olivolja. Hacka ner tunt skivad vitlök, lök och chili. Lägg ner pastan i vattnet när det har börjat koka. När löken har börjat få en fin gyllenbrun färg är det dags att lägga ner spenaten. Spenaten drar till sig ganska mycket olivolja, så lägg på mera om det behövs. Oljan är ändå basen i "såsen" och använd en extra virgin olivolja. Riv ner basilikan i stekpannan. Tala 1,5-2 dl av pasta vattnet och häll i stekpannan. Låt puttra en stund och ta sedan pastan direkt från pasta vattnet och häll i såsen. Rör runt försiktigt. Servera med exempelvis fetaost. Det lämnade fetaost från min förra pasta rätt så den blev perfekt till den här med.

 

IMG 8159 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar