Midsommar middag
Tyvärr blev det inte många bilder av middagen vi gjorde, mrn några hann jag knäppa innan vi huggd in+ att vi glömde vår egengjorda skagenröra i kylskåpet.. Tur så hade vi en massa annat gott på bordet.
På menyn hade vi grillad kyckling med havssalt och grillad halloumi. Självklart fanns det även nypotatis, ett måste på modsommarbordet. Vi stekte min och Victors favorit, Pimientos de Padron, orroligt gott när man steker i olja, lägg in lite pressad vitlök i samma stekpanna och en ringla över massor med flingsalt.
Jag hade gjort Pica de gallo, mums! Passade toppen med halloumin. Aioli, batong och lite sill fanns även på buffén.
På chipsen hade vi satt creme fraiche, rödlök och rom. Ett super bra tips om man vill ha något gott och saltigt snacks. De småa kopparna fyllde vi med picklad rödlök, creme fraiche, en avokadomousse, koriander och vitlöks/chili jätteräkor. Några dagar innan hade jag gjort en "marinaden", olja som botten och kryddat med mycket vitlök och chili. Räkorna fick mysa i oljan i ugnen i ca 10 minuter på ganska hög värme. Oljan var sedan toppen att doppa batongen i.
Som efterrätt åt vi en jordgubbs/marängtårta, den missade jag totalt att fota :)
Hoppas ni har haft en super fin midsommar med massa go mat och härligt sällskap!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar