Rödbetspasta med kyckling och fetaost
Här om dagen gjorde jag en galet god pasta och det var många via Instagram som frågade efter receptet. Jag är sämst på att följa recept och brukar för det mesta hitta på man egna, så det här är receptet är på ett ungefär eftersom jag tog det ur huvudet.
Men här kommer receptet på en super smarrig rödbetspasta med kyckling och fetaost. Om man äter vegetariskt så tror jag minsann att den här blir ännu smarrigare som vege.
Du behöver:
250-300g kycklingstrimlor
3 rödbetor
3 vitlöksklyftor
chiliflakes
salt
1 gräddburk
Fetaost
Basilika
1 gullök
Pasta (Rummo, kan dock vara annan sorts torr pasta, men det här märket är min favorit)
Börja med att hacka vitlök, gullök och rödbetorna. Koka upp vatten till pastan och salta vattnet ordentligt. Under tiden du väntar på att vattnet skall bra bubbla, ska du hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg till ganska grovt hackad vitlök, chiliflakes och gullök. Stek endast ca 2 minuter på högvärme. När pastavattnet har börjat koka lägger du i pastan. Lägg till rödbetorna och kycklingen i stekpannan, stek några minuter på hög värme och sänk sedan till medelmvarmt. Efter att kycklingen har blivit genomstekt häller du i ca 1 dl av pasta vatten. Låt puttra en stund. Hacka lite basilika och häll i en gräddburk i stekpannan. Låt puttra en liten stund till på lite lägre värme.
Jag tillsätta ingen salt i såsen eftersom såsen får tillräckligt med salt från pastan samt fetaosten. När pastan och såsen är klart, blandar du dem ihop dem. Servera pastan med fetaost och toppa med basilika.
Snåla inte med olivoljan, en pasta blir såå mycket godare med ordentligt med olivolja ;)
Kommentarer
Emma Geisor 17/01/2020 1:07pm (15 månader sen)
Ooh perfekt. Här sitter ja å e vrålhungrig. Dessutom känns he som att vi int har nå att lag. Men har quornbitar i frysen, som funkar bra som kyckling. Så nu ska ja prov lag dehe!
Emilia Grönholm 17/01/2020 5:52pm (15 månader sen)
Haha :D och så härligt när det inte tar mera än ca 15 minuter ! Perfekt vardagsmat eller tom om man toppar den medvandra godsaker så skulle den vara perfekt till lördag ;)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar