Det var ett tag sedan
Hoppas allt är bra med er! Det var ett tag sedan sist. Vad har jag gjort och var har jag varit? Jag har helt enkelt njutit av sommaren med inga måsten eller stress över att skriva blogg och dylikt.
Jag har haft en otroligt skön sommar, fast det har varit en konstig sommar med en pandemi som gjort att det blivit en del restriktioner. Vi brukar varje år resa till södern under sommaren men så blev det inte i år. Under semstern spenderade vi våra dagar på villan, vilket var så skönt. Nu är jag tillbaka på jobbet och ser framemot en spännande höst :)
Här är en liten bildbomb från min sommar.
Skogsmulle
För någon dag sedan traskade jag och Victor till skogen och tog med oss hundarna. Vi gick en bit in i skogen och valde ett mysigt ställe för att sätta oss ner och tända på vår lilla grill. Det blev grillad korv och varsin öl. Det är så skönt att få gå i skogen, det är så lugnt och fridfullt. Det friska luften är ju också helt toppen!
Måndags status
Mår: Riktigt bra trots influensan som sprids som bara den. Är dock väldigt stolt över vår sjukt duktiga regering som tar det här med största allvar.
Jobb: Jag jobbar ännu på kontoret, vilket jag tycker är ganska skönt. Kommer väl så småningom börja jobba hemifrån.
Helgens bravade: På fredag åkte jag och Victor ner till Tammerfors för att hämta lite kläder åt honom. Han hade inte riktigt packat för flera månader så vi körde ner och åt pizza och drack ett super gott vin och bara myste.
Veckans planer: Imorgon blir det middag i Sundom med Victors familj. På torsdags skall jag äntligen fixa mina ögonbryn och göra lashlift, behövs verkligen.. Fredagen är domedagen för mitt knä, då får jag veta om det kanske blir en till operation eller om jag bara behöver extra träning/vila etc.
En kort uppdatering
Hej på er, hoppas ni och era nära och kära mår bra!
Tänkte kika in och ge en lite uppdatering hur livet rullar på i dessa otroligt oroliga och konstiga tider.
Söndag: Då var jag på en släktmiddag hemma hos min farmors syster. Både hon och min 2 småkusiner hade fyllt år så då blev det en födelsedagsfest hemma hos henne och hennes man.
Jag är väldigt glad att jag är så nära mina småkusiner som jag är. Jennie som är en av mina närma vänner är faktist flickvän till en av mina småkusiner. Så plus i kanten med släktträffar när jag dessutom får hänga med henne.
Corona: Allt handlar om viruset just nu, vilket är förståerligt. Jag hoppas att alla, verkligen ALLA drar sitt strå till stacken. Håll er hemma, gå inte ut om ni inte måste, jobba hemifrån om ni har möjlighet, hjälp era äldre medmänniskor samt personer i riskgruppen och om du känner någon som är ensam- ring, skypa eller skicka ett meddelande.
Ha det bra allesammans och ta hand om er! ❤️
Hundöl från Bock’s
Hej och hopp.
Vilken vecka det har varit, massor på jobbet och Cornoviruset som gjort människor lite små galna. Igår kväll när jag och Victor skulle gå ut på en kvällspromenad med hundarna blev det till en promenad till Bock's med både min mamma och pappa. Förutom att Bock´s har otroligt goda ölsorter har de nu även öl för hundar. Hur kul är nu inte det? En öl till mig och en öl till Lucky. Hundölen var ju självklart alkoholfri och var egentligen som vatten med endera kyckling ell nöt smak.
Vi tog varsin öl och testade på deras bricka med salami, korv och lite annat smått och gott. Vi fick även testa på deras nya breadbeer, som är ett samarbete mellan Bock's och Aroma. Jag var så positivt överraskad. Den var väldigt fräsch i smaken, lite sådär syrlig.
När vi fick in vår bricka fick även hundarna 2 olika hundben var. Så både hundarna och vi var så nöjda med en spontan promenad till Bock's. Så bra service för både oss och hundarna. Kommernog bli många fler gånger vi kommer gå dit med hundarna. På sommaren kommer det vara super mysigt att sitta ute vid deras terass, ta en öl och njuta.
Sevendays x HEJM
I samarbete med restaurang HEJM
Hur lyxig onsdagskväll har jag inte fått vara med om?
Inte en 3-rätters middag utan en 4- rätters middag vid en av Vasas nyaste restauranger, nämligen restaurang HEJM. Wau säger jag bara! Stället, maten, personalen, dryckerna - 10/10! Restaurangen drivs av Mattias Åhman, Simon Selin och Anna Lundberg. Dessutom fungerar Micke Björklund som deras stöttepelare och mentor. Deras vision är att restaurang HEJM skall vara ett vardagsrum där alla skall känna sig välkomna, ”För oss handlar ett restaurangbesök om en helhetsupplevelse. Förutom värme och en avslappnad gemenskap gillar vi vällagad mat som utgår från traditionella metoder, med en modern touch.”
Vi startade kvällen med en alkoholfri June & Tonic som var gjord på enbärssirap. Det var absolut min favorit i dryckespaketet vi fick smaka på. Till förrätt delade vi på 3 olika rätter, jag gillar konceptet att man skall dela på olika rätter till förrätt. Det blir verkligen som hemma, när man sitter i matbordet och maten går runt. Min favorit var tartaren på ekologiskt nötkött med schalottenlök, champinjonkräm och friterad potatis. Jag och Anna sade att vi skulle ha kunnat beställa en portion till, för det var så gott!
Här är den veganska förrätten, wau. Restaurang HEJM har också så bra och fina veganska rätter. Jag äter mycket vegetariskt och vegansk så jag skall verkligen gå tillbaka till HEJM och testa på deras veganska alternativ. De som åt veganskt under eventet tyckte att det var verkligen gott och att de lyckades med varje rätt.
Nästa rätt var en potatisrätt. Jag kan inte förstå att en rätt som är för det mesta potatis kan vara så god?
Till huvudrätt blev vi serverade grillad gris med grillad rödbeta, inlagd rova, potatispuré, rivet kryddsmör och en gris sky med svarta vinbär. Jag tyckte det var super coolt med det rivna kryddsmöret, det har jag aldrig sett någon annan restaurang gjort tidigare. Till huvudrätten fick vi testa en hemmagjord saft på aroniabär och rödbeta.
Efterrätten var en sorbet på hallon och rödbeta som serverades med lakritscurd, hallonmaräng, kristalliserad mjölkchoklad och dragonolja. Till den fick vi en hemmagjord lemonad, väldigt fräsch och god.
Man kan verkligen se en röd tråd mellan alla rätterna i den meny vi fick smaka på. Man märker att rätterna är väl planerade och uttänkta.
Jag ger verkligen tummen upp för att HEJM använder sig av mycket närproducerat och råvaror som kommer från Österbotten. Det ger allt ett extra plus i kanten. Det märks att de väljer sina råvaror väldigt noggrant och att det finns en tanke bakom varje rätt.
När vi alla gick hem diskuterade vi snabbt vad vi tyckte om maten och vi var alla eniga om att vi tycker att det är så fantastiskt hur de kan komponera rätterna. Det är så otroligt många smaker, men allt passar så bra ihop. Portionerna är moderna och vackra, massor med små detaljer som gör att rätten blir helt magisk! Dessutom är det så häftigt hur de gör "vanlig husmanskost" till något så gott och coolt. Jag är så imponerad!
Om ni vill testa på restaurang HEJMs suveräna rätter så kan ni boka bord på telefon numret: (+358) 40 7732 176 eller via
email: info@restauranthejm.comoch deras öppettider är:
Lunch må-fre 11-14.30
Kväll må-fre 16-22
Lör kväll 12-23
Helgstatus
God morgon söndag! Vilken underbar helg jag har kom mig, god mat, roadtrip, gott vin och myskvällar med V.
Helgens bästa - Vi har blivit lyckliga föräldrar till en fritös!
Sovit - Som en stock 2 nätter i rad, känner mig relativt utvilad.
Dagens planer - Jobba lite, gå ut och gå på en promenad ( så länge solen lyser) och kanske köra ut till sundom en sväng.
Igår körde vi helt spontant iväg till Ideapark i Seinäjoki. Var inte helt imponerad av utbudet av butiker. Tänkte att man skulle ha hittat någon butik som kanske inte finns här i Vasa, men njää. Jag som hade hoppats på Mango eller Zara :) Men åtminstone var det en rolig roadtrip och på vägen hem stannade vi faktist vid Kyrö Destillery för att se hur deras utrymmen ser ut.
Lördagens outfit - Knälång ljusbeige kappa, svart enkel klänning, högre stövlar med klack och ett svart sammets diadem. På senaste tiden har jag verkligen börjat gilla diadem, dock får jag lite huvudvärk efter ett tag, någon annan som har samma problem?
Helgens väder - Vad är det för väder i har just nu? Igår kväll börjar det snöa och nu lyser solen och det är super mysigt vårväder?
Veckans quote -
Mår - Mitt mående är som bilden här nedan. Jag känner mig faktiskt väldigt glad, stolt och lycklig. Jag har varit inne i en liten bubbla den senaste tiden och känt mig ganska nere och lite negativ men nu börjar jag känner igen mig själv. Jag har är inne i en period där jag känner att jag vet vad jag vill och jag vet vad jags kall gör för att nå dem.
Jag jobbar som...
När någon frågar mig var jag jobbar och jag säger, på Hogia, är den första reaktion, vah?
Vilket är helt förståeligt eftersom jag hade ingen aning vad jag sökte till när jag lämnade en öppen ansökan till Hogia. Det finns så otroligt många företag här i Vasa som man aldrig har hört om.
Hogia grundades 1980 av entreprenören Bert-Inge Hogsved. Hogia-gruppen en koncern med 27 bolag och sammanlagt 675 medarbetare i Norden och Storbritannien. Hogia har olika bolag och erbjuder bokföringsprogram, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. De flesta sitter och jobbar i huvudkontoret som finns i Göteborg och i Vasa är vi ca 25 personer. Så vi är en väldigt liten del av hela Hogia.
Bolaget i Vasa heter Hogia Ferry Systems. Vi bygger ett boknings system för rederier runt om i världen.
Vad gör jag då? Jo, min titel är Account Manager. Jag har några kunder (rederier) som finns lite runt omkring i världen. Så här beskrivs min position på våran hemsida:
"Our Support team is our backbone, the team that makes sure our customers are provided with the support, guidance and care they want and deserve. All team members have been with us for a long time and they know BOOKIT inside and out.
Every customer has their own dedicated support person and we believe that this is a key ingredient in giving excellent service. It builds a relationship and a mutual understanding which is crucial when working together. The support team knows and understands the customer’s business and can therefore provide a great service."
Allt går nästan på engelska, vilket har lett till att min engelska har förbättrats otroligt mycket under de senaste månaderna. Dock har min finska kanske smått lidit. Jag verkligen älskar mitt jobb, jag lär mig nya saker varje dag och det är så otroligt intressant. För mig är det väldigt viktigt att jag kan utvecklas, för annars blir jag lätt uttråkad. Det måste alltid finnas utmaningar så att man känner att man inte stannar på samma ställe. Som tur har jag hittat ett jobb där du alltid kan utvecklas och man kan lära sig massor med nytt varje dag bara man själv vill.
Jag har fått möjlighet att åka på jobbresor, vilket har hjälpt mig att utvecklas och gett mig ett större intresse för hela branschen. Jag har jobbat nu lite på 8 månader och jobbet blir för varje vecka så mycket roligare. Ju mer jag lär mig ju roligare blir jobbet.
Jag har vekligen hittat ett ställe som jag trivs i, både gällande kollegor och själva branschen.
Något jag tycker är väldigt coolt är att ända sedan företaget grundades 1980 finns en jämn könsfördelning bland Hogias medarbetare. Heja Hogia!
Teamwork at Hejm
Tänkte nästan skriva att det är skönt med en ny vecka... Månne jag är lite trött efter jobbresan..?
Kom hem igår ca 22 tiden, flyget från Helsingfors var försenat 40 minuter så vi var lite senare hemma. Jag var åtminstone glad att vi hann med flyget från Helsingfors till Vasa eftersom vi måste på 30 minuter springa från en sida till den andra av flygfältet, jag var smått svettig ner vi kom fram. Väl framme vid gaten kom meddelandet att flyget var försent, suck.
Idag var jag relativt trött när jag vaknade, ville gärna sova några timmar till men det var bara att stiga upp och hoppa i duschen och åka till jobbet. När jag satte mig i bilen och skulle starta iväg till jobbet, fanns det ingen bensin och det var ett tjock lager av is på insidan av rutan... Inte lätt att få bort det kan jag meddela...
Det blev bara ca 2 timmar jobb på kontoret. Vid 10 skulle vi alla på min avdelning samlas vid restaurang Hejm för att ha en team dag. Vi hade ett möte mellan 10:30-15:30 och så fick lunch och kaffe + en super go choklad efterrätt.
Jag åt wallenbergare med potatismos, så sjukt gott. Skulle inte klaga om jag skulle kunna äta lunch där varje dag.
Tycker ni bättre om att äta lunchen på kontoret eller äta på en lunchrestaurang?
Jag tycker att båda har sina nackdelar och positiva delar. Att äta utanför kontoret gör att jag slipper ut en sväng och kan verkligen slappna av och tänka på något annat. Om jag äter lunch på kontoret sparar jag både pengar och tid. Så om jag vet att jag har mycket att göra är det mycket lättare att äta på kontoret.
Alla hjärtans dag 2020
Kom på att jag har inte berättat något om vad jag gjorde på alla hjärtansdag. Jag och V hade på förhand bestämt att vi skulle ut och äta och som tur gick vi ett bord vid Fondis. Det var verkligen fullt på varje restaurang i stan, vilket är otroligt bra! Jag älskar när det är mycket folk i farten och restaurangerna är fulla och det är folk som strösar runt stan.
Vi fick ett bord till 20.15 och när vi kom fram var det helt fullt. Så vi hade lite tur med att vi fick ett bord, för som vanligt var vi ute i sista minuten med att boka.. Vi fick dessutom ett 4 personers bord - helt antastiskt för deå kan behöver man inte sitta helt brevid främligar. Speciellt vill man gärna inte det på alla hjärtansdag, eller egentligen så vill man ju om man är ute och äter att man kan äta ostört.
Till förrätt delade vi på en galet god pil-pil jätteräkor i vitlök och chiliolja. Både jag och Victor konstaterade att det smakade som en gång när vi var i Turkiet. Vi båda skulle ha kunnat bara ha käkat det för det var så sjukt gott. Brödet dränkte vi i oljan och tog upp allt som bara fanns.
Till huvudrätt tog jag in en ganska spännande vegetarisk rätt. Det var en ugnsrostad, kryddig blomkål med patatas bravas, picklad rädisa, dillolja och vegansk aioli. Den veganska aiolin tyckte jag att inte passade så bra in med resten av rätten men allt annar var super gott. Över mina förväntningar. Victor tog en super smarrig risotto med smak av sherry, saffran och tryffelolja.
När min mat kom till bordet stirrade både jag o V på min talrik och såg helt chockade ut. Haha det var abolut inte som jag hade tänkt mig att det skulle se ut. En HEL blomkål mitt på talriken, haha. Dock smakade det extremt gott så jag kommer nog ta den flera gånger. Rekomenderar om ni gillar vegetariskt ller veganskt att testa den.
Efter en mysig middag med Victor och lite kvalitetstid tillsammans gick vi och träffade våra vänner. Jag var super nöjd med att bara få sitta några timmar med Victor och bara få prata. I alla förhållande behövs nog lite kvalitetstid och speciellt nu när vi lever i ett distansförhållande. Eller kanske inte 100% distans mdn 50 % åtminstone. Victor har kunnat komma hem nästan varje torsdag och ibland till och med på onsdag, vilket har varit otroligt skönt.
Så här såg jag ut på alla hjärtans dag, en super cool klänning från H&M, svarta klackar, guld smycken och så mycket volym i håret som möjligt.
Hoppas ni alla andra hade en fin alla hjärtansdag och att ni kunde mysa en dera med vänner, familj, partner eller tagit en behövlig kvalitets tid med er själva.