Simple Banner LinkedIn Post Header 2

Found love in knitting

Skrivet av Emilia Järvenlahti 02.03.2020 | 2 Kommentarer

 

Något jag fastnat för är stickning. Jag började men en vagn filt till bebis, som jag stickade klar några dagar innan Gabriel föddes. Lite lustigt dock att jag är vänsterhänt, och när jag gick i skolan och vi skulle sticka vantar eller sockor kunde inte min lärare varken visa mig  hur man stickar högerhänt eller vänsterhänt. Hon hade ingen orkan att sitta ner med mig heller och försöka. Så när ALLA andra högerhänta vänner stickade sina sockor osv fick jag göra annat, typ korsstygn gjorde jag rätt mycket, ritade hästar osv.

Så jag har alltid utgått från att jag inte kan sticka för att ingen har kunnat lära mig för jag är vänsterhänt. Vilket konstigt nog var ett stort problem ännu i början av 2000 talet då jag gick i lågstadiet speciellt. Det var alltid samma sak, ingen kunde visa mig eller lära mig, musik var samma sak i då vi skulle spela gitarr tex. 

Även saxar osv fanns inget till oss tvärtomhänta utan jag fick köpa min egen så de vore lite skönare för mig att klippa o klistrar.

 

Aja tillbaks till stickning. Innan Gabriel föddes började jag känna behov av att sticka nått ?? wtf egentligen hahah. Så jag köpte garn, stickor och började sticka bara räta fram och till baka. De blev jävligt bra måste jag säga. Filten är tjock, tät, fin, hel, rak, symmetrisk osv. 

Sedan började jag med sockor till bebis. Satte hemma och kollade om och om och om igen på Novita Knits youtube kanal och lärde mig för fan att sticka som högerhänta gör ett par attans yllesockor! Och jag må säga, 

- de första sockorna var katastrof, men vart efter blev dom bättre och bättre! Och nu kan jag sticka sockor rätt snabbt och jag behöver inte kolla YT heltiden utan minns och vet vad man skall göra.

Nu ville jag prova nåt annat då jag såg den underbara tjocka garnen "Hygge wool" den är så behaglig att sticka med!

C0AD7D25 B179 46EF 995C 8B47C008C751
568B9174 7D4E 41EA 8DD9 1EA91AB0CCA6

 

 

 

 

Kommentarer

 • Mirella 03/03/2020 9:34pm (3 år sen)

  Oj nej va tråkigt och lite smådåligt att dom inte kunde lära dig sticka! Själv kommer jag från en handarbets flitig familj så jag kunde sticka långt innan vi lärde oss i skolan. Jag stickade rätt så mycket åt syskonbarnen men nu har jag själv två små och tiden räcker inte till då barnen motarbetar mig och ena e morgonpigg och andra e kvällspigg🤨
  Du är superduktig som lär dig på egen hand sticka o dessutom "fel" väg! Kämpa på, jag ser fram emot bilder på va du åstadkommer😀

  • Emilia Järvenlahti 04/03/2020 3:26pm (3 år sen)

   Eller hur! Tur att man kan ta ikapp nudå via youtube haha! Vad roligt o höra! dock förstår jag mycket väl hur det kan bli lite brist om tid så att säga då man har barn.. :) Det jag lärde innan skolans stickning var att göra maskor, det enda jag gjorde var tusen maskor tills sticka var full, drog ut dom igen och började om medan min farmor stickade bredvid :D
   Tusen tack fina! :)

 • Lena 19/04/2020 10:26am (3 år sen)

  Va synd att du inte fick lära dig sticka. Jag har varje år någon som är vänsterhänt som jag behöver visa, lika nyttigt varje år för mig själv för då påminns jag om hur det är att inte kunna sticka. I vinter hade jag tur för den vänsterhänta jag skulle undervisa hade redan lärt sig - högerhänt😀. Saxar jag köper in till klassrummet är nog universala och kan användas av både höger och vänsterhänta. I textilsalen vet jag att vi borde ha några vänstersaxar. Har inte kommenterat tidigare men följer dig sporadiskt sedan flera år. Vi träffades ju ofta när du var i 7-årsåldern.

  • Emilia Järvenlahti 19/04/2020 8:15pm (3 år sen)

   Men hej Lena!!! Dig minns jag väl, du var ju min första lärare :D Va roligt att höra att du tar vänsterhänta i beaktan och kan även lära dem!
   Jag tror inte jag sett dig sedan den ena gången många många år tillbaka på Hästöskata? Hoppas allt är väl! :)

Skriv en kommentar