Simple Banner LinkedIn Post Header 2

Ny nivå av trötthet

Skrivet av Emilia Järvenlahti 15.04.2020 | 4 Kommentarer

Kategorier:

Bloggtorka på köpet. Hela denhär situationen med Pandemin gör mig bara så less. Det drar ner humöret + rubbad nattsömn så när jag har min fria tid ägnar jag åt att bara försöka ta de lugnt. När Gabriel är vaken får jag springa efter honom heltiden då han är verkligen en "explorer" vilket är underbart att se men ack så tungt för mamma som måste springa och dra bort honom då han hittat på bus nånstans hahah.

1F11A461 B956 491E A936 19466F3AFBE5

Gabriels nätter har rubbats hårt sedan han blev 6 månader. Tänkte först det handlade om ny utvecklingsfas (vilket säkert också bidrog i det) men visade sig att han väntade ytterligare 4 nya tänder hahah. Men även om det har blivit en aning bättre så är det fortfarande inte bra. 

Jag har ju fått sova nästa fulla nätter sedan dag ett med honom OBS. nästan. 
Men nu vaknar han flera gånger om natten. Han lägger sig mellan 21-22 och han somnar alltid själv utan minsta problem. Fran till ungefär 01 sover han och då börjar det. han gråter oroligt i sömnen, ibland ger jag resterande av vällingen eller vatten. Sen vaknar flera gånger likadant om nappen fallit. Oftast lugnar han ner sig snabbt och somnar om, men för nån timme bara.

Kring 05-08 tiden får han sin första mjölk och somnar om för några timmar. Problemet är inte att han vaknar femtioelva gånger utan det att han inte somnar om lika snabbt och under den tiden hinner jag vakna upp så pass att jag har svårt att fatta sömn efteråt. 

Jag har provat massa olika metorder som att ignorera hans gråtande, gett mjölk, gett vatten, försökt med tutten, hållit handen, svängt honom, bäddat om honom, tagit honom bredvid mig osv. Men jag vill inte heller att han vänjer sig med att jag finns genast där då han gråter eller att han får komma bredvid mig och sova. Även provat mata honom lite mindre/ mera på kvällen utan desto stor inverkan på det 

Observera att inget av dessa har varit bättre/ sämre än de andra - han har fortfarande vaknat gråtande! 
Och jag vet att bebisar har bättre/ sämre perioder osv. Hade varit skönt att hitta silverlining där nånstans endå haha.
Sömn skola känns onödigt ännu då jag känner att längst inte är alls så illa,

Har ni några råd eller ide får ni gärna hojta till!! 

 

 

Liten throwback till förra veckan då jag hade ny tvättat hår och orkat sminka mig hahah!

67213A22 B90F 45BB BA5E AECFC6DCF54D

 

Kommentarer

 • En annan mamma <3 15/04/2020 1:00pm (3 år sen)

  Hej härliga du! Har inga råd att ge (alla barn e så olika så de som funkar för en funkar int alls för nån annan) men vill bara säga att de går om! De blir bättre! När man e mitt inne i en svårare sömnperiod så e de svårt att fokusera framåt. Allt man vill e att sova.

  Sömnskola fundera vi å på när vår äldsta had som svårast att sova på natten, men sen visa de sig att de va nattskräck de handla om så då hjälper inget alls. Jag ha förstått att sömnskolan funkar riktit bra för nån men för andra int alls..

  Kämpa på, kanske de blir bättre om redan några veckor! Kram!

  • Emilia Järvenlahti 16/04/2020 1:21am (3 år sen)

   Tuuusen tack, verkligen skönt o höra att andra haft kämpigare perioder också!
   Precis som du säger, allt man vill e att sova.. Enstaka trubbiga nätter går ännu men när det börjar bli veckor!!!! huhhu får nu bara hålla tummarna att det är något som går snar över
   Kram <3

 • Sophie 15/04/2020 8:21pm (3 år sen)

  Mitt tips är att lägg honom i egen säng, sen då han gråter/vaknar lägger du honom i er säng i mitten och så somnar han säkert. Och det blir lättare att trösta. Det är ganska vanligt med gråt i den där åldern pga att det händer så mycket på dagarna, separationsångest, börja gå osv. Du ska inte tänka att han ”vänjer sig”. Tänk istället kommer det här vara ett problem om ett år eller tio år. Knappast. Huvudsaken nu är att ni får sova. Sömnskola är hemskt. Jättesöt baby!

  • Emilia Järvenlahti 16/04/2020 1:25am (3 år sen)

   Du har en bra point dock, viktigaste är ju egentligen att jag får sovd så jag kan fungera som en människa på dagen och att G känner sig trygg!! Vad jag läst och hört om sömnskola så låter de ju inte så värst roligt inte, Så det är absolut nåt jag tar itu med i sista hand ändå. Tack <3

 • Fyrabarnsmamma 15/04/2020 10:37pm (3 år sen)

  Havregrynsgröt på kvällen. Med t ex mangopure. Här har jag skippat välling och andra bebisgrötar. Går att mixa grynen. Sen när jag slutat amma vid ca 18 månader, då först sover de hela nätter.

  • Emilia Järvenlahti 16/04/2020 1:31am (3 år sen)

   Jag fick sluta amma redan vid ca 4,5/ 5 månader då det helt enkelt inte räckte till och känns att G sovde bättre då än nu när jag tagit till ersättning/ välling. Tror jag ska prova med att börja mata honom gröten strax innan läggdags och blanda lite frukt/ pure med för mättande! Hade inte ens tänkt att man kan köpa vanlig havregryns gröt och bara mixa grynen! Det är ju något som alltid finns i skåpet och här har jag stressat vissa kvällar då babygröten tagit slut hahah :D
   tack för tipset!!

 • Susanna 19/04/2020 9:02pm (3 år sen)

  Rekommenderar att checka muksuperheen uni gruppen på facebook. Där finns jätte mycket info och medlemmar man kan fråga råd av.
  6mån är ”tiheän imun kausi” så detta kan ”bara” vara en fas som tar några veckor.
  Vi körde sömnskola (tassuttelu) vid 6mån å d funka bra en tid men den där tiden e full med nya tänder och dom lär sig att stå osv. så sömnen kan rubbas av så mycket. Men lönar sig att testa på ifall sömnskola fungerar. Man har bara att vinna på d. Kämpa!

  • Emilia Järvenlahti 01/06/2020 1:07am (3 år sen)

   Tack för tipset! Har nu varit medlem där och fått mycket bra tips o trix. Och det har tack och lov gått bättre med sömn och nätterna!! :)

Skriv en kommentar