Simple Banner LinkedIn Post Header 2

Sömnens gåva och rutiner

Skrivet av Emilia Järvenlahti 18.12.2019 | 0 Kommentarer

EA11BFF6 6328 49A1 BD00 04CCC9538BBF

Gabriel har minsann ärvt min "sömnens gåva". Sedan dag 1 har han sovit jätte bra! När vi först kom hem från bb åt han mellan sådär 3 timmars mellanrum i två veckor. Sedan dess har mellanrummen blivit längre och längre. Nu sover vi hela nätter i princip. Jag kan räkna på en hand då gånger vi haft jobbigare nätter, dvs att han ätit tätare. Men aldrig har jag behövt gå upp med honom mitt i natten och shyssa, gunga osv. Jag ammar och sedan somnar han bums. Vi vaknar heller inte vid 8 och går upp utan det är nog sovmorgnar till 10-11 lätt. 

Och helt ärligt, rutiner är nått jag absolut inte har tagit någon stress med. Vi går upp när vi vill, jag klockar inte hans vilor, jag ammar inte samma tid varje dag. Utan jag ser när han är sömning, jag vet när han är hungrig och tar det som det kommer. 

Såhär ungefär ser Gabriel rutiner  

12-14 ammar o sen sover han en kortare vila 1,5 - 1h. 
14-18 ammar sen sover han en längre nap som kan vara allt mellan 1h-5h om man så vill. Men börjar nog väcka honom om det far mot 5h.
19-20:30 ammar,  sover igen han ca 1,5-1h.
22 är han i säng och ska börja sova för natten. Ibland tar nattandet 5min. ibland tar det 1,5h.
04:30-07 på natten äter han "första gången" och somnar bums.
09:30 igen en gång
och så  igen där vi 12 tiden.

På rådgivningen har jag alltid frågat om hans sovandet. Då jag tycker han sover så jätte mycket fortfarande. Men alltid säger dom att vissa bebisar bara behöver mer sömn än andra, precis som vissa bebisar helst ammar så ofta som var och varannan timme andra var tredje/ fjärde timme.

Och så länge han är pigg och aktiv under de timmar han är vaken så är det inget att oroa sig över, och utvecklingen är toppen och växer så de knakar så är det nog bara han som mår bäst utav mycket sömn. *hoppas det varar*

 

PS!
Eftersom jag nu börjat lägga G i säng vid 22 har jag tid att uppdatera bloggen bättre, och det kommer troligen börja ske just här kvällstid efter G har somnat för natten. Så antingen läser ni sena inlägg eller följande dag :)

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar